Atık yağ toplanarak ekonomiye dev katkı

Güncelleme Tarihi:

Atık yağ toplanarak ekonomiye dev katkı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2008 00:00

Ezici Biodizel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ezici, "Denize dökülen atık yağların geri dönüşümü ekonomiye 750 milyon dolarlık katkı sağlayacak" dedi.

GEBZE Dilovası'nda kurulu Ezici Biodizel AŞ, bitkisel atık yağ ve biodizel sektörüne yeni girişimciler kazandırmak için harekete geçti. Türkiye'nin bir çok büyük ilinde geçici depolama alanı oluşturan kuruluşun, toplanan atık yağların geri dönüşümünü gerçekleştirerek ekonomiye 750 milyon dolarlık katkı sağlayacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ezici, "Atık toplama konusunda Türkiye'de bayilikler vereceğiz" dedi.

Çevre kirliliği yapıyor

17.5 milyon haneli Türkiye'de denize dökülen atık yağların yılda 350 bin tona ulaştığını belirten Ezici, "Yaşadığımız sokaktan başlayarak, Türkiye'yi ve dünyayı gelecek nesillere daha yaşanılır nitelikte bırakmanın herkesin ortak sorumluluğu olmalı" diyerek, şöyle devam etti; "Yürüteceğimiz yeni proje ile deniz, göl ve akarsu kirliliği de önemli ölçüde engellenecektir. Onursal başkanlığını Rahmi Koç'un yürüttüğü Deniz Temiz Derneği Turmepa ile bitkisel atık yağların toplanması ve halkımızın bilgilendirilmesi konusunda ortak çalışmalar yaparak sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyoruz. Bugün Türkiye genelinde 1.650.000 ton bitkisel yağ kullanılıyor. Bunun 350 bin tonu atık yağ olarak kanalizasyona dökülerek; denizlere, göllere ve akarsulara karışarak çevre kirliliğine yol açıyor. 350 bin ton bitkisel atık yağ geri dönüştürüldüğü takdirde Türk ekonomisine 750 milyon dolarlık katkı sağlanacak. Türkiye'deki en modern bitkisel atık yağ işleme tesisine sahip Ezici AŞ olarak, günlük 270 ton üretim kapasiteli fabrikamızda uyguladığımız Noba üretim teknolojisi ile yüksek kalitede biyodizel üreteceğiz."

EGE'DE DEPOLAMA

Ege'nin sahip olduğu güzellikleri, bozulmadan ve kirlenmeden, gelecek nesillere teslim etmeyi amaçladıklarını da söyleyen Mustafa Ezici, İzmir’deki geçici depolama alanının Balıkesir ve Aydın'a, Denizli’deki depolama alanının Uşak'a, Muğla’daki alanın ise Bodrum, Çeşme, Marmaris'e de hizmet verdiğini anlattı. Ezici, konuyla ilgili yatırım yapmayı düşünen bu bölgedeki girişimcilere eğitim, araç, altyapı desteği gibi konularda yardımcı olacaklarını söyledi.

TOPLAMA ŞİRKETİ

Ezici AŞ, taşıyıcı firması Ulusal Bitkisel Atık Yağ Toplama Şirketi ile İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Trabzon, Gaziantep, Muğla'daki geçici depolama alanlarından tüm Türkiye'ye hizmet veriyor. Türkiye'nin birçok ilinden ulaşılabilen 444 ATIK, (444 28 45) Alo Atık Hattı'na yoğun talep olduğunu, çevreye duyarlı işletme ve vatandaşların aradığını belirten Mustafa Ezici "Hızlı büyüme trendlerini, kuracakları bölgesel ortaklıklar ve yerel girişimcilerle açacakları şubeler ile sürdürmek istediklerini" belirtti. Ezici A.Ş'nin şubesi olmak isteyen girişimciler info@ezici.com.tr veya 0 262 754 16 59 numaralı telefondan bilgi alabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!