Etimesgut-Yozgat köprüsü kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Etimesgut-Yozgat köprüsü kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2008 00:00

Aralarında Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz’ın da bulunduğu Etimesgut’ta oturan 250 Yozgatlı memleketleri Yozgat’ta buluştu. Yozgat testi kebabı, kavurga yendi, Yozgat türküler söylenip Yozgat halayları çekildi.

ETİMESGUT Belediyesi’nin desteği ile Etimesgut Yozgatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yozgat’a gezi düzenledi. Kendisi de Yozgatlı olan Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Etimesgut Kaymakamı Recep Erkılıç, AKP Etimesgut İlçe Başkanı Nuri Soylu, Dernek Başkanı Seyit Sarp ve Etimesgut’ta oturan yaklaşık 250 Yozgatlı memleketleri Yozgat’ı ziyaret etti.

Konakta nostalji

Burada bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, Yozgatlı olmakla her zaman gurur duyduğunu belirterek, "Belediye başkanı olarak bütün hemşehri derneklerine, vakıflarımıza aynı mesafedeyim. Hepsine her türlü katkıyı sağlıyoruz Bundan sonra da verdiğimiz destekleri sürdüreceğiz" diye konuştu Etimesgut heyeti daha sonra tarihi Yozgat Konağı’nı ziyaret etti. Şark köşesine geçen başkanlar, saz eşliğinde canlı olarak söylenen Yozgat türkülerine eşlik ettiler. Özellikle ilin ünlü türküleri Yozgat Sürmelisi ve Hastane Önünde İncir Ağacı eserlerini hep bir ağızdan söylediler.

Birlik ve beraberlik

Yozgat Belediyesince konuklara kavurga ve parmak çörek ikram edildi. Heyet, Kent Park’ta testi kebabını tattılar. Dernek Başkanı Seyit Sarp, düzenledikleri ile gezi ile uzun süredir memleketlerini göremeyen Yozgatlıları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!