Hız tutkusu ölüm getirdi

Güncelleme Tarihi:

Hız tutkusu ölüm getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2008 10:32

İstanbul Avcılar'da aşırı hız yapan araçlar bariyerler çarptı. Otomobil paramparça olurken, parçaları etrafa savruldu. Kazada 1 kişi ölürken 2 kişi ağır yaralandı.

Haberin Devamı

İŞTE KAZA FOTOĞRAFLARI

Kaza saat 02.00 sıralarında D-100 Karayolu Avcılar mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, plakası alınamayan bir otomobil ile yarış halinde olan, Yenal Kaçaroğlu (25) yönetimindeki 34 DT 3885 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak D-100 Karayolu üzerindeki bir üst geçidin ayağına çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan otomobil yaklaşık 100 metre sürüklendi. Otomobil sürücüsü Kaçaroğlu ile yanında bulunan Yenal Toprakçı (26) ile Erhan Yener (25) sürüklenen otomobilden yola savruldu. Genç sürücü olay yerinde hayatını kaybetti, Toprakçı ve Yener ağır yaralandı. Yaralılar Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaçaroğlu'nun cesedi ise kaza mahallinde yapılan incelemenin ardından aynı hastanenin morguna götürüldü.

Haberin Devamı

OTOMOBİLİN MOTORU YOLA FIRLADI

Bu arada, aşırı hızla üst geçidin ayağına çarpan otomobilin motor dâhil birçok parçasının dağılarak yola savrulduğu, hız kadranın da 150'de olduğu görüldü. Kazaya tanık olan bir kişi, kaza yapan otomobille başka bir otomobilin yarış halinde olduğunu, Kaçaroğlu'nun kullandığı otomobil kaza yapınca diğerinin durmayarak yoluna devam ettiğini söyledi. Görgü tanığı, " Her iki otomobil de çok hızlıydı. Araç takla atınca içindekiler yola savruldu." dedi.

HER GECE YARIŞIYORLAR

Kaza nedeniyle yol trafiğe kapanınca sürücüler de şikâyetlerini dile getirdi. Kaza trafiğine takılan Karadenizli şarkıcı Kont Adnan, her gece Avcılar Merter güzergâhında har gece kaza meydana geldiğini belirterek, kazaların nedeninin de bu güzergâhın yarış pisti gibi kullanmasından kaynaklandığını söyledi. Karadenizli şarkıcı, "Avcılar- Merter arasında her gece mutlaka bir kaza oluyor. Bu güzergâhta yarış yapıyorlar. Artık bu olumsuzluğa bir çözüm getirilmesi lazım. Buraya ya radar koysunlar ya da denetimi artırsınlar" dedi.

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, kazaya karışan aracın kaldırılmasından sonra normale döndü. Olay yerinde incelemelerini tamamlayan polis de kazayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!