Hak-Sen: "Maaşlara yılda bir kez zam yapılmalı"

Güncelleme Tarihi:

Hak-Sen: Maaşlara yılda bir kez zam yapılmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2008 15:19

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Hak-Sen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez maaş artışı yapılmasının kamu çalışanlarının aleyhine olduğunu belirterek, maaş artışlarının yılbaşında bir defada ve bir önceki yılın gerçekleşen enflasyon oranına refah payı eklenmek suretiyle yapılması gerektiğini vurguladı.

Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi düzenlediği basın toplantısında toplu görüşme tarihinin belli olmasına karşın sendikaların çalışma yapmadan toplu görüşme masasına oturduğunu belirterek, “Bu nedenle daha ilk görüşmede biri masayı terk etmiş, diğerleri de ellerindeki sipariş listeleri ile talep yarışına girmişlerdir” dedi.

Çivi, kamu çalışanlarının pek çok hakkının daha sonra yapılan düzenlemelerle elinden alındığını savunarak, kazanılmış hakların korunması gerektiğini söyledi. Çivi, “Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez maaş artışı yapılması kamu çalışanlarının aleyhine oluyor. Burada bir matematik oyunu var. Ocak’ta yapılan yüzde 2 ve Temmuz’daki yüzde 4 artışa göre ek ödeme hariç, 2008 yılı için yapılan ortalama maaş artışı ortalaması yüzde 3”tür. Bu şekilde kamu çalışanları alacaklı durumda kalmış ve Şubat-Haziran aylarındaki enflasyon farkları ödenmemiştir. Bu yüzden, maaş artışları yılbaşında bir defada ve bir önceki yılın gerçekleşen enflasyon oranına refah payı eklenmek suretiyle yapılmalıdır” diye konuştu.

-"SENDİKALARA HAZİNE KAYNAĞI KESİLMELİ"-

Çivi, hazineden yılda 56 milyon YTL sendikalara kaynak aktarıldığına belirterek, bunun bir an önce kesilmesini istedi. Üyelerin kendi aidatlarını kendi ödemesi gerektiğini savunan Çivi, sendika aidatının ödenmesi yerine grev ve toplu sözleşme hakkını da içeren demokratik sendikal haklar verilmesi gerektiğini dile getirdi. Çivi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeterli olmamakla birlikte ek ödemesi olmayan memurlara yapılan ödemelerin bir nebze olsun çalışanların derdine derman olacaktır. Diğer taraftan, ek ödemesi döner sermayeden ödenen kurumlarda çalışanlara yapılan ödemenin daha fazla olması gerekirdi. Ücret adaletsizliğinin tam olarak giderilmesi için köklü çözümler bulunması gerekiyor. Öncelikle, ek ödemelerin emekli keseneğinde esas alınmasını ve emekli maaşına da yansımasını istiyoruz.” (ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!