Başkent Üniversitesi'nden iddialara tepki

Güncelleme Tarihi:

Başkent Üniversitesinden iddialara tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2008 19:08

Başkent Üniversitesi Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, “Üniversitemizin yaptığı ulusal ve uluslararası hizmetleri anlamak istemeyenler bu yalan ve yanlış yayınların hesabını en kısa zamanda yargı önünde vereceklerdir” denildi.

Yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan üniversitenin yıllar önce hazırladığı 2 ayrı projeyle ilgili yayınlarının “tamamen hayal ürünü olduğu” kaydedildi.

Avrupa Konseyi Sosyal Yardımlaşma Eğitim Fonu'ndan, 1995 yılında, diğer eğitim kurumlarıyla Başkent Üniversitesi'nin de 2 ayrı projesinin kredilendirildiği belirtilen açıklamada, bu krediler arasında en yüksek faizin Başkent Üniversitesi tarafından ödendiği savunuldu.
Alınan kredilerle Türkiye'ye eğitim alanında eserler kazandırıldığı ifade edilen açıklamada, projelerin Avrupa Konseyi Sosyal Yardımlaşma Fonu'nun en üst düzey yetkilileri tarafından da denetlendiği bildirildi.

Yetkililerin, projelerin uluslararası düzeyde en etkin ve takdire şayan olduğunun hem kuruma hem de Hazine Müsteşarlığına bildirildiğine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Üniversitemiz, daha önce de yayınlanan yanlış ve yalan haberler sebebiyle, 2 Ağustos 2005 tarihinde hazine müsteşarlığına müracaatla, Avrupa Konseyi Sosyal Yardımlaşma Fonu'na bakiye borçlarının ne kadar olduğunu sormuş ve 18 Ağustos 2005 tarihinde Hazine Müsteşarlığının verdiği cevaba karşılık 2015 tarihine kadar ödeme süresi olmasına rağmen Hazine'nin bildirdiği tüm borçlar defaten ödenmiştir. Başkent Üniversitesi'nin yaptığı ulusal ve uluslararası hizmetleri anlamak istemeyen, üniversitemizi ve üniversitemiz yöneticilerini yıpratmak isteyenler bu yalan ve yanlış yayınlarının hesabını en kısa zamanda yargı önünde vereceklerdir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!