O babasını hiç hatırlamayacak

Güncelleme Tarihi:

O babasını hiç hatırlamayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2008 11:47

Dün Erzincan'ın Kemah İlçesi kırsalında yapılan mayınlı saldırıda şehit olanlar bugün askeri bir törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Şehit Kurmay Yarbay Mikdat Şamdancı'nın 22 aylık oğlu da babasını uğurlamaya gelmişti. Minik Tahsin de tıpkı babası gibi 2 yaşında yetim kaldı.

Haberin Devamı

İşte şehitler için düzenlenen toplu cenaze töreninden fotoğraflar

Şehit kurmay yarbayın 22 aylık oğlu herkesi duygulandırdı

Şehit Kurmay Yarbay Şamdancı'nın eşi Emine Şamdancı, 22 aylık oğlu Tahsin Behiç Şamdancı, Kayınpederi Ali Türkmen ve Kayınvalidesi Elif Türkmen şehit yarbayın tabutunun başına gitti.

Şehit yarbayın eşi, oğluna babasının fotoğrafını göstererek “Oğlum bak baban geldi. Baban cennete gitti, seni oradan görüyor” diyerek göz yaşı döktü. Ali Türkmen ise, kızına eşinin şehit olduğunu ve ağlamaması gerektiğini belirtirken, aile, Şehit Yarbayın tabutunun önündeki fotoğrafını öptü.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/yilmaz_mucize.jpgERZİNCAN'ın Kemah İlçesi'ndeki mayınlı saldırıda şehit olan 9 askerden, Kara Pilot Kurmay Yarbay 40 yaşındaki Miktad Şamdancı'nın, Ankara'nın Kalecik İlçesi'nde bulunan babaocağına ateş düştü. Ümmühan ve Nezir Şamdancı çifti, 2 yaşındayken evlatlık aldıkları Miktad'ın şehit haberiyle gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

BAŞKA OCAKLAR YANMASIN

Kalecik İlçesi'ndeki Şamdancı çiftinin evleri, oğullarının şehit haberi üzerine yakınlarının akınına uğradı. Evin çevresi Türk bayraklarıyla donatılırken anne Ümmühan Şamdancı, acı haberle yıkıldı. Tek evladını şehit veren Ümmühan Şamdancı, “Ocağım yandı. Biricik oğlumu kaybettim. Artık başka ocaklar sönmesin. Başka çocukların başına gelmesin. Bir tanecik evladım vardı, onu da şehit erdim” diyerek gözyaşı döktü. Baba Nezir Şamdancı ise “Vatan sağ olsun” demekle yetindi.

GEÇİCİ GÖREVLE ERZİNCAN'A GELDİ

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/aciya_hayir.jpgŞehit Kurmay Yarbay Şamdancı'nın 2 yıldır Kars Sarıkamış'ta görevli olduğu ve geçici görevli Erzincan'a geldiği öğrenildi. Şehit Şamdancı'nın kısa bir süre sonra birliğine dönmesi bekleniyordu. 3 yıl önce şu anda Kars Sarıkamış'ta doktor olarak görev yapan Emine ile hayatını birleştiren şehit Şamdancı'nın 2.5 yaşında Tahsin Meriş adına bir oğlu olduğu öğrenildi. Şamdancı'nın son olarak 1 ay önce izni nedeniyle Kalecik'e gelip anne ve babasıyla hasret giderdiği bildirildi.

Haberin Devamı

2 YAŞINDA EVLATLIK ALINDI

Şehit Kurmay Yarbay Şamdancı'nın evlatlık alındığı öğrenildi. Çocukları olmayan Ümmühan ve Nezir Şamdancı çiftinin Kurmay Yarbay Şamdancı'yı 2 yaşındayken Kalecik'in bir köyünde ailesinden evlatlık alındığı ortaya çıktı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!