Kalleş mayına 9 şehit daha

Güncelleme Tarihi:

Kalleş mayına 9 şehit daha
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2008 00:00

PKK’lı hainlerin mayınlarla yaptığı kalleş saldırılara dün bir yenisi eklendi. Erzurum’un Kemah İlçesi kırsalında, dün sabah askeri aracın geçtiği yolda uzaktan kumandayla patlatılan mayın, ortalığı cehenneme döndürdü. Askeri aracın tanınmaz hale geldiği, yolda büyük bir çukur açan kalleş saldırıda 1’i kurmay yarbay 9 asker şehit oldu, 1’i yüzbaşı 2 asker ağır yaralandı. Tüm Türkiye, kalleş saldırıyı lanetledi.

ERZİNCAN’ın Kemah İlçesi kırsalında, askeri kamyonun geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu 1’i kurmay yarbay, 2’si uzman çavuş toplam 9 asker şehit oldu, 1’i yüzbaşı 2 asker yaralandı. 3 terörist önceki gece Sarıyazı Köyü’ne gelerek erzak aldı. Bu konuda alınan duyum üzerine dün Alp Karakolu’nda konuşlu Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait birlikler yaya olarak Sarıyazı Köyü’ne gitti. Daha sonra Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı ve Kemah İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Tankül’ün de içinde bulunduğu Jandarma devriye aracı, köye giderek vatandaşlarla görüştükten sonra Kemah’a doğru yola çıktı. Araç, saat 10.00’da Sarıyazı- Olukpınar Köyü yol ayrımına geldiğinde teröristlerce daha önceden yola döşenen mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı.


Kalleş mayına 9 şehit daha

Yaralıların durumu ciddi

Patlamada, araçtaki 11 asker yaralandı. Yaralılar, Erzincan ve 13 Şubat devlet hastanelerine kaldırıldı. Ağır yaralı Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı (Ankara), Jandarma Uzman Çavuşlar Selim Kabataş (Malatya), Gökhan Kuvat (Elazığ), Jandarma erler Aydın Emer (Osmaniye doğumlu İstanbul’da oturuyor), Önder Muratoğlu (Yozgat), Adem Bilaloğlu (İzmir), Murat Atsen (Samsun), Abdurrahman Bolat (Hatay), Barış Demir (İzmir) şehit oldu. Piyade er Ali Üzüm (Kahramanmaraş) saat 17.10’da ambulans uçakla Ankara’ya götürüldü. Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankül’ün (Afyonkarahisar) tedavisi ise Erzincan’da sürüyor. Olay üzerine Ankara’dan Erzincan’a giden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yaralı Tankül’ü hastanede ziyaret etti. "Komutanımızın sağlık durumu stabil" diyen Yıldırım, yüzbaşının bugün uçakla Ankara’ya götürüleceğini söyledi.

Operasyon başlatıldı

Erzincan Valisi Ali Güngör, Devlet Hastanesi’ne giderek tedaviye alınan askerlerin sağlık durumlarıyla yakından ilgilendi. Askere tuzak kuran teröristlerin yakalanması için bölgede hemen havadan ve karadan operasyon başlatıldı. Kemah Belediye Başkanı AKP’li Şükrü Balcı da, mayınlı tuzak olayını öğrenir öğrenmez hemen olay yerine gitti. Pusunun Sarıyazı Köyü yol ayrımında meydana geldiğine dikkat çeken Balcı, şunları anlattı: "Mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu askeri kamyon tanınmaz duruma gelmiş. Ürperten bir görüntüsü vardı. Yolda büyük de bir çukur açılmış. Yaz mevsiminde Kemah’ın Alp İstasyonu’na gelerek konuşlanan askeri birliğin komutanı olan yarbay şehit olurken, Kemah’ta görevli yüzbaşı da ağır yaralanmış. Yaralıların tümünün durumları ağır olduğu için şehit sayısı fazla oldu."

Yüreklere ateş düştü

HAİN saldırıda şehit olan Hataylı Abdurrahman Bolat’ın annesi evlerine Türk bayrağı asılırken, "Oğlumun şehit haberi geldi, siz düğün bayraklarını mı dikiyorsunuz?" diye feryat etti. Uzman Çavuş Gökhan Kuvat’ın şehit olduğu haberini Elazığ’daki ailesine askeri sağlık görevlileri iletti. Oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Orhan Kuvat fenalık geçirdi. Malatyalı Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabataş’ın annesi Zeliha ve babası Hüseyin Kabataş, acı haberi alınca birbirlerine sarılıp uzun süre ağladı. Terhisine 3 ay kalan şehit olan Önder Muratoğlu’nun ailesi acı haberi, yakınlarını ziyaret için İstanbul’dan geldikleri Yozgat’ta aldı. Anne Zeynep Muratoğlu, "Düşmanlar boşuna sevinmesin, oğlum şehit oldu" diyerek ağladı.

2 yaşında evlatlık alındı 40 yaşında şehit oldu

KEMAH’ta mayınlı saldırıda şehit olan 9 askerin babaocağına ateş düştü. Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı’nın (40), Ankara’nın Kalecik İlçesi’nde yaşayan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Miktad Şamdancı’yı 2 yaşındayken evlatlık alan Ümmühan ve Nezir Şamdancı çifti Miktad’ın şehit haberiyle mateme büründü. Biricik evladını şehit veren Ümmühan Şamdancı, "Ocağım yandı. Biricik oğlumu kaybettim. Artık başka ocaklar sönmesin. Başka çocukların başına gelmesin. Bir tanecik evladım vardı, onu da şehit verdim" diyerek gözyaşı döktü. Baba Nezir Şamdancı ise "Vatan sağ olsun" demekle yetindi. 3 yıl önce şu anda Kars Sarıkamış’ta doktor olarak görev yapan Emine ile hayatını birleştiren Şehit Kurmay Şamdancı’nın 2.5 yaşında Tahsin Meriç adında bir oğlu var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!