’Yaşat ki yaşayasın’ diyen felsefenin misafiri olduk

Güncelleme Tarihi:

’Yaşat ki yaşayasın’ diyen felsefenin misafiri olduk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2008 00:00

Hürriyet Gazetesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ortak girişimiyle 1 Temmuz 2008 tarihinde Kars’tan yola çıkan Hürriyet Treni, Bileciklilerin büyük ilgisiyle karşılandı.

Törendeki en hoş sürpriz ise Hürriyet Kurumsal İletişim Müdürü Evrim Sümer’e Osmaneli karpuzu ile mermerden yapılan Hürriyet logosunun hediye edilmesi oldu.

Hürrİyet Gazetesi’nin kuruluşu ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 60’ıncı yıldönümleri nedeniyle oluşturulan "Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" treni, Bilecik’e önceki gün saat 21.30’da girdi. O sırada Bilecik Garı’nda Adapazarı’na fındık toplamaya giden işçilerin bulunduğu Güney Ekspresi bekliyordu. Hürriyet çalışanları ve TCDD görevlileri, işçilerin çocuklarına Doğan Egmond’un hazırladığı "Çocuk Masalı" kitaplarını dağıttı.

Asıl tören Bilecik’te dün sabah düzenlendi. Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Mehteran Takımı’nın gösteri sunduğu karşılama törenine Vali Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özünlü, Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş, Kızılay Şube Başkanı Selami Çınar, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Karpuz ve mermer

Vali Musa Çolak ile Belediye Başkanı Selim Yağcı, Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Müdürü Evrim Sümer’e çiçek verdi. Vali Musa Çolak, Evrim Sümer’e ayrıca Metristepe Anıtı’nın mermerden yapılmış minyatürünü ve Kınık çömleği hediye etti. Bilecik’in Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş ise Evrim Sümer’e Osmaneli karpuzu ile Hürriyet Gazetesi’nin mermerden yapılmış olan logosununu verdi. Başkan Çetintaş, Osmaneli ilçesinde 18-20 kiloluk karpuzlar yetiştirildiğini söyledi.

Vali Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Tren Güzeldir sergisini gezdi. Oyuncak tren ve hızlı tren maketi ilgi gördü. Vali Çolak, Belediye Başkanı Yağcı ve Emniyet Müdürü Ceren’e bilgisayar çıktısından doğdukları günün Hürriyet Gazetesi’nin birinci sayfaları verildi.

Bilecik Valisi Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren daha sonra konferans vagonunda Evrim Sümer ile bir araya geldi. Vali Musa Çolak, Hürriyet Treni’nin Bilecik’e gelmesinden büyük memnunluk duydukları ifade ederek şunları kaydetti:

Edebali’nin toprağı

"Bu projesiyle insanların hak kavramını arayabilme konusunda toplumu bilinçlendirme ve duyarlılık kazandırmayı amaçladıkları için Hürriyet Gazetesi ve Devlet Demiryolları çalışanlarına teşekkür ediyor, kuruluşun beşiği olan, taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek olan ilimize hoş geldiniz diyorum."

Belediye Başkanı Selim Yağcı da yaptığı açıklamada Hürriyet Gazetesi’nin her zaman öncü olduğunu söylerek şöyle konuştu:

"Birlik ve beraberlik hamurunun karıldığı, insan hak ve özgürlüklerinin teminatı olan ve Birleşmiş Milletler Evrensel Beyannamesi yayınlanmadan yüzyıllar önce ’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözlerini söyleyen Şeyh Edebali’nin topraklarına hoş geldiniz diyorum. Bu, bir aşıklar buluşması diyorum. Hürriyet Gazetesi’de medya tarihine ve yayınına baktığımızda her zaman öncülük yapmış ve hürriyetin gerçek anlamda temsilcisi olmuş, insanların ifadelerini özgür bir şekilde yansıtılmasının aracısı olmuş bir gazetedir. Hürriyet Gazetesi ile TCDD’yi Bilecik’te ağırlamaktan mutluluk duymaktayız. Türkiye sizlerle çok güzel yarınlara açılıyor."

20 kiloluk karpuz

Bilecik-Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş, trenimize tanesi 20 kilo olan karpuzlarından getirip Evrim Sümer’e verdi. Bu yıl 60 bin ton rekolte yapmışlar, beş binini ihraç ediyorlar. Bir de ayva lokumuyla övünüyorlar. Başkan, "Herkese yedireceğim ayvayı" diyor
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!