Üzmez, uykuda bile taciz etmiş

Güncelleme Tarihi:

Üzmez, uykuda bile taciz etmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2008 07:44

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 26 Nisan'da düzenlenen operasyon kapsamında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklanan Yazar Hüseyin Üzmez (76) ve mağdur çocuğun annesi Livaze Ç. (36) hakkında 25 Temmuzda Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianame kabul edilerek, zanlılar hakkında dava açıldı.

Haberin Devamı

Üzmez böyle gözaltına alınmıştı

Eylül ayında görülmeye başlanacak dava kapsamında Hüseyin Üzmez ve Livaze Ç, “'Mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak zincirleme şekilde çocuğa karşı cinsel saldırı suçu”ndan yargılanacak.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Palalı tarafından mahkemeye sunulan 6 sayfalık iddianame, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince incelendi. Mahkeme heyeti, iddianameyle birlikte kendisine delil olarak sunulan mağdur, müşteki ve sanıkların ifadelerini, kamera kaydını, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığına mağdur çocuk hakkında hazırlanan raporu, telefon görüşmesi kayıtlarını inceledikten sonra tutuklu iki sanığın yargılanmasına karar verdi.

Bursa'da koruma altına alınan B.Ç'nin (14) “mağdur”, babası Bekir Ç'nin de “müşteki” sıfatıyla yer aldığı davada, Hüseyin Üzmez'in, TCK'nin “çocukların cinsel istismarı” suçunu içeren ilgili maddelerince yargılanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Mağdur B.Ç'nin annesi Livaze Ç'nin de Üzmez'e addedilen suçların yanı sıra TCK'nin “suça yardım etme” hükmünü içeren ilgili maddesince yargılanmasının talep edildiği kaydedildi.

İDDİANAMENİN İÇERİĞİ

İki sanığın yakalanmasına kadar geçen süreçle, sanıklar arasında ve Hüseyin Üzmez ile B.Ç. arasındaki telefon görüşmelerinin içerikleri, iddianamede detaylı olarak yer aldı.


İddianamede, Bursa Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğince yürütülen istihbarat çalışmaları sırasında, Livaze Ç'nin temin ettiği yaşı küçük çocuklara fuhuş amacıyla para karşılığında erkeklere pazarladığı yönündeki bilgiler doğrultusunda başlattığı uzun süreli operasyon sonucunda yakalanan iki sanığın Mudanya Sulh Ceza Mahkemesince tutuklandığı belirtiliyor.

Sanıkların ve B.Ç'nin ifadelerinin de yer aldığı iddianameye göre, B.Ç, Üzmez'in ölen dedesinin arkadaşı olduğunu, ailesinin maddi durumunun bozuk olması nedeniyle kendilerine para yardımında bulunduğunu söyledi.

Kış aylarında rahatsızlanan Üzmez'i ziyaret etmek için annesiyle birlikte İstanbul'a gittiklerini anlatan B.Ç, Üzmez'in banka kartı vererek annesini para çekmeye gönderdiğini, kendisine de elle tacizde bulunduğunu öne sürdü. İstanbul'dan dönerken durumu anlattığı annesinin “bir daha yaparsa uyarmasını” söylemesine rağmen Üzmez'i uyaramadığını anlatan B.Ç, bu olaydan sonra bir kaç kez daha gittiği İstanbul'da Üzmez'in kendisine benzer şekilde sarkıntılıkta bulunduğunu iddia etti. B.Ç'nin, durumu anlattığı annesinin kendisine, “Üzmez'in kendilerine Mudanya'da ev tutacağını, rahata kavuşacaklarını, bu davranışlara sabır göstermesi gerektiğini, zaten Üzmez'in hasta olduğunu” söylediğini savundu.

Haberin Devamı

B.Ç, operasyondan bir gün önce Üzmez'le birlikte İnegöl'deki evlerine döndüğünü, birlikte yemek yedikten sonra da tutulacak eve bakmak için Mudanya'ya gittiklerini anlattı.

Kendisinin başının ağrıması nedeniyle uyuduğu sırada annesinin Üzmez'in banka kartını alarak “para çekmeye gidiyorum” diye evden ayrıldığını belirtti. B.Ç, evde kalan Üzmez'in ise kendisine uykuda olduğu sırada tacizde bulunduğunu iddia etti.

B.Ç'nin, Üzmez'in kendisine tacizden babasının haberdar olmadığını da dile getirdi.

İDDİANAMEDEKİ DİĞER İFADELER

Livaze Ç ise kızının Üzmez'in kendisine sarkıntılıkta bulunduğunu anlattığını, ancak Üzmez'in iddiayı reddettiğini savundu.


Üzmez'le birlikte oldukları dönemde cinsel birleşme yaşayamadıklarını, bu nedenle kızının anlattıklarına ihtimal vermediğini savunan Livaze Ç, Üzmez ile kızı arasında olay günü yaşananları da bilmediğini öne sürdü. Livaze Ç, bu kişinin kızına herhangi bir zarar veremeyeceğini bildiği gerekçesiyle kızı ile birlikte kalmasına göz yumduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Hüseyin Üzmez'in iddianamede yer alan ifadesinde ise Livaze Ç. ve ailesine maddi yardımda bulunduğunu belirtti. Küçük kızın İstanbul'da yaşadığını söylediği olayların doğru olabileceğini, ama tam olarak hatırlayamadığını, Mudanya'da yaşananların ise B.Ç'nin de rızasıyla yaşandığını iddia etti.

Bu arada, iddianamede soruşturma kapsamında B.Ç'nin cinsel yönden alınan adli raporunda, herhangi bir darp, cebir izi ve zorlama izi ile fiili livata bulgusuna rastlanılmadığı, B.Ç'nin bakire olduğunun rapor edildiği bilgisine de yer verildi.

OLAY

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 26 Nisanda düzenlenen operasyonda, ilköğretim 8. sınıf öğrencisi B.Ç'ye (14) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yazar Hüseyin Üzmez, nöbetçi Mudanya Asliye Ceza Mahkemesince tutuklanmıştı. B.Ç, annesi Livaze Ç'nin de tutuklandığı, operasyonun ardından devlet tarafından koruma altına alınmış, Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yurda yerleştirilmişti.

Haberin Devamı


Yazar Hüseyin Üzmez ve anne Livaze Ç, halen Bursa E Tipi Kapalı Cezaeavinde tutuklu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!