Bakan Nazım Ekren’den İnsan Hakları Treni için teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Bakan Nazım Ekren’den İnsan Hakları Treni için teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2008 00:00

İnsan haklarını anlatmak için yola çıkan Hürriyet Treni Balıkesir’de önceki akşam büyük bir coşkuyla karşılandı.

Hürriyet çalışanları ve Balıkesirliler, Kuvayı Milliye Meydanı’nda Grup Gündoğarken’in konserinde buluşup, ikilinin birbirinden güzel şarkılarıyla eğlendi. Hürriyet Treni’nin misafirleri ise Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren, Vali Selahattin Hatipoğlu, AKP Balıkesir Milletvekilleri A.Edip Uğur, Ali Osman Sali ve Belediye Başkanı Sabri Uğur’du.

Hürrİyet Gazetesi’nin kuruluşu ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 60’ıncı yıldönümleri nedeniyle Devlet Demiryolları işbirliğiyle hayata geçirilen ’Hürriyet Hakkımızdır / Tren Özgürlüktür’ Treninin 35’inci durağı Balıkesir oldu.

Hürriyet Treni için saat 11.00’de Balıkesir’in tarihi garında tören düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren, Vali Selahattin Hatipoğlu, AKP Balıkesir Milletvekilleri A.Edip Uğur, Ali Osman Sali, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu, Ankara Temsilci Yardımcısı Barbaros Muratoğlu, Hürriyet yazarları Yalçın Bayer, Emel Armutçu, Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, yazar Nedim Gürsel, TCDD 3’üncü Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, İhlas Medya Haber Grup Başkanı Nuri Elibol ve Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal da katıldı. Tören, Pamukçu Bengi ekibinin Balıkesir’e özgü oyunlarıyla renklendi. Bakan Ekren, Hürriyet Treni’ni gezdi. Kurumsal İletişim Koordinatörü Projenin Mimarı Temuçin Tüzecan Bakan Ekren’e proje ile ilgili bilgiler verdi. Bakan Ekren, trenin konferans salonunda açıklamalarda bulundu.

Balıkesir’in yaşamında özel bir yeri olduğunu, annesinin bu şehirde doğup, büyüdüğünü, öğretim üyeliğinin ilk yıllarının Balıkesir’de geçtiğini anlatan Bakan Ekren, "Enis Bey teklif edince memnuniyetle kabul ettim. Balıkesir’i hem gezerim, hem nostalji yaşarım diye düşündüm. Hürriyet Gazetesi’ne öncelikle teşekkür ediyorum. Çok anlamlı bir konsepti sürekli gündemde tutarak, genelde tüm vatandaşlarımız özellikle hanımlar ve çocuklar için insan hakları ve özgürlüğün ne anlama geldiğini anlatıyor. Kadınlarımız ve çocuklarımızın bu etkinliklerle duyarak, görerek, hissederek yaşamlarına yeni bir anlam ve fark katabileceklerini düşünüyorum. Hem Hürriyet Gazetesi’ni hem TCDD’yi kutluyorum" dedi.

Gelecek yılın projeleri hazır

Bakan Ekren, İnsan Hakları’nın herhangi bir hükümetin değil tüm hükümetlerin üzerinde ısrarla durması gereken bir konu olduğunu vurguladı.

Kurumsal İletişim Koordinatörü Temuçin Tüzecan de gelecek yıl Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 90’üncı yılını kutlamayı planladıklarını belirtirken, "23 Nisan Çocuk Bayramı’nda çocuk odaklı trenle Türkiye’nin herhangi bir yerinden yola çıkacağız. 1 Mayıs’ta İstanbul’da, 19 Mayıs’ta Samsun’da olacağız. Ayrıca önümüzdeki yıl çevre sorunlarını işlemeyi düşünüyoruz" dedi.

Demir ağlar yeniden

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu da Hürriyet Treni’ni Balıkesir’de görmekten duyduğu mutluluğu belirterek, Hürriyet’in insan hakları ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik çalışmalarını yürekten desteklediklerini söyledi. Balıkesir Garı’nın 1912’de yapıldığını belirten Hatipoğlu, "Büyük önderimiz Atatürk’ün hedefleri doğrultusunda, 10’uncu Yıl Marşı’nda yeralan ’Bütün anayurdu demir ağlarla örmenin’ mutluluk ve heyecanını hükümetimiz döneminde Sayın Başbakanımızın da direktifleriyle yeniden yaşıyoruz" dedi. İl İnsan Hakları Kurulu’nun çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Hatipoğlu, insan hakları ile ilgili tüm başvuruları hassasiyetle inceleyip, sonuçlandırdıklarını söyledi. Vali Hatipoğlu ve Bakan Ekren, Hürriyet Kurumsal İletişim Koordinatörü Temuçin Tüzecan’a Balıkesir’in ünlü Yağcıbedir halısı ve kolonyasını sundu.

Bugün Bandırma Garı’ndayız

10.00 ve 13.30 Uluslararası Af Örgütü atölye çalışmaları

11.30 Aile İçi Şiddete Son Semineri

13.00 Kubilay Tunçer’in illüzyon gösterisi

11.00 Akbank Çocuk Tiyatrosu Masal Masal İçinde oyunu

Gün boyu Hürriyet Hakkımızdır ve Demiryolu sergileri
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!