Tonton adam şarkılarıyla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Tonton adam şarkılarıyla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2008 00:00

AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, son yolculuğuna şarkılarıyla uğurlandı.

Haberin Devamı

SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI

ANISI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLDİLER

AKM'deki törenden fotoğraflar...

YAĞMURDERELİ FATİH CAMİ'NDEN BÖYLE UĞURLANDI...

YAĞMURDERELİ'NİN GÖRÜNTÜLERİ AĞLATTI

FOTOĞRAFLARLA OSMAN YAĞMURDERELİ

ACI HABERİ DUYAN HASTANEYE KOŞTU

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede, geçtiğimiz cumartesi günü sabaha karşı vefat eden ünlü yapımcı, sanatçı ve AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, son yolculuğuna şarkılarıyla uğurlandı.

Yağmurdereli için ilk tören, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ismin katıldığı törende, önce Yağmurdereli’nin özgeçmişi okundu, ardından sanat ve siyaset yaşamını içeren barkovizyon gösterisi sunuldu.
 OSMAN Yağmurdereli'nin cenazesi ilk olarak Göktürk Beldesi'ndeki evinin önüne getirildi. Cenaze aracından alınan Yağmurdereli'nin cenazesi, bir masa üzerine konularak din görevlisi tarafından dua okundu. Yağmurdereli'nin cenazesi, buradaki törenin ardından yeniden cenaze aracına konularak Atatürk Kültür Merkezi'ne getirildi. Burada düzenlenen tören sırasında Osman Yağmurdereli anısına hayatından kesitlerden oluşan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Gösterimin sonlarında Yağmurdereli'nin, "Bu alkışları duyan hiçbir sanatçı ölmez” sözü üzerine salonda bulunan herkes ayağa kalkarak alkışladılar. Törende Yağmurdereli'nin eşi Esin Yağmurdereli'nin ayakta durmakta zorluk çektiği gözlendi. Törene İbrahim Tatlıses, Garo Mafyan, Gülben Ergen, Mustafa Erdoğan, Oya Aydoğan, Mehmet Aslantuğ, Türkan Sabancı, Emel Sayın, Nurgul Yeşilçay, Nurselı İdiz, Erol Evgin, Emrah, Doguş, Mehmet Ali Erbil çok sayıda ünlü katıldı. Yağmurdereli'nin cenazesi Fatih Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'na defnedildi.

Haberin Devamı

Aşiyan'da yer istedi

"Aramızdan ayrıldı ama yanımızda" diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, 20 gün önce hastanede ziyaret ettiğini ve Yağmurdereli'nin kendisine Aşiyan Mezarlığı'nda bir yer istediğini söyledi. Topbaş, "20 gün önce Başbakanımız'la evinde ziyarete gittik ve benden Aşiyan'da yer istedi. Ben de gülerek 'seni dışarıda bırakmayız' dedim. Sanki o gün bugünü gördü" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hepimizin tombişiydi

Tören boyunca gözyaşlarına hakim olamayan Gülben Ergen, "O bizim babamız gibiydi. Çok değerli bir insanı

Tonton adam şarkılarıyla uğurlandı
kaybettik. Hepimiz ona tombişimiz derdik. O hepimizin tombişiydi. Öldüğüne inanamıyorum. Benim üzerimde emeği büyüktür" dedi. Tören boyunca ağlayan İbrahim Tatlıses ise yaşadığı derin üzüntü sebebiyle konuşamayacağını söyledi.

Her şeyimi kaybettim

Ayakta durmakta güçlük çeken Osman Yağmurdereli'nin eşi Esin Yağmrdereli, tabutu başında dua etti.

/images/100/0x0/55ea355af018fbb8f8717276
'Canımı kaybettim' deyip veda etti

Osman Yağmurdeli'nin ardından gazetelerde sanatçıyla ilgili çok sayıda taziye ilanı yayınlandı. Bu ilanlar içinde en dikkat çekeni ise ünlü yapımcının gözde oyuncusu Betül Şahin'e aitti.

Haberin Devamı

Osman Yağmurdereli'nin ölümünün ardından gazetelerde çıkan ilanlar arasında, ünlü yapımcının "Marziye", "Yılan Hikayesi", "Hırsız" ve "Serseri" gibi birçok dizisinde rol verdiği genç oyuncu Betül Şahin'inki dikkat çekti. Ünlü yapımcıyla çok yakın olan Şahin, "Tahtına yakışan, bahtına yakışmayan Osman Yağmurdereli'yi, canımı kaybettim. Seni hiç unutmayacağım, Betül" ilanı dün gazetede yayımlandı. 1997'de tanışan ikili, ilk olarak Gülben Ergen'in başrolde olduğu "Marziye" dizisinde birlikte çalışmaya başlamıştı. İkilinin beraberliği ölümüne kadar devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!