Hürriyet Treni’ne ’zafer’ karşılaması

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Treni’ne ’zafer’ karşılaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2008 00:00

Hürriyet Treni’ni Afyonkarahisar’da valisinden işadamına, öğrencisinden esnafına yüzlerce vatandaş coşkuyla karşıladı.

Ali Çetinkaya Garı’nda kurulan stantlarda Afyon’a özgü gıda ürünleri konuklara ikram edildi. Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, bireysel hakların öğrenilmesine katkı sağlayacak bu projede Hürriyet’in üstlendiği misyondan övgüyle söz etti.

Hürrİyet Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) işbirliğiyle "Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" sloganıyla 1 Temmuz’da Kars’tan yola çıkan Hürriyet Treni, dün Afyonkarahisar Ali Çetinkaya Garı’nda belediyenin halk oyunları ekibi ile Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın Trio’su klasik müzik dinletisi eşliğinde perona yanaştı.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı AKP’li Abdullah Kaptan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Haluk Koç, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Veyselgarani İsmailoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, resmi kurumların müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, işadamları, eğitimciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş karşılandı.

Belçika’nın bakanı

Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi’nden olan Belçika Devlet Bakanı Emin Kır, doktor olan babasının görevi gereği çocukluk ve gençlik yılları Afyonkarahisar’da geçen Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Tufan Türenç ile Hürriyet Akdeniz Temsilcisi Dursun Gündoğdu da gardaki coşkulu toplulukla birlikteydi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri (TEGV) Eğitim Parkı’nda eğitim gören çocuklar alkışlarla ve büyük tezahüratla karşıladıkları trenin yolcularına da kendi yaptıkları resimleri sallayarak "Hoş geldiniz" dedi.

Afyon’un nimetleri

Garda kurulan Afyonkarahisar’a has ürünlerin tanıtıldığı standlarda sergilenen sucuk, lokum, haşhaşlı ekmek trenle gelen konuklara ve karşılayıcılarına ikram edildi. Afyonkarahisarlı lokumcuların lokumdan yazdıkları "CNN Türk" ve "Hürriyet" yazıları ilgiyle karşılandı. Konuklara ikram edilen yöresel "ağzıaçık" ve "bükme" börekleri de kısa sürede tükendi. Dünyanın en iyi madensuyu olarak bilinen ve Afyonkarahisar’da üretilen Kızılay madensuyu da konukların ilgi gösterdiği ikramlar arasında yer aldı.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin zeybek ekibinin gösterileri beğeniyle izlenirken, AKÜ Devlet Konservatuarı Triosu da klasik müziğin ünlü parçalarını seslendirdi. Hürriyet Gazetesi’nin eski sayılarının yer aldığı sergiyi gezen il yöneticileri Hürriyet Treni’nde yapılan ’Aile İçi Şiddete Son’ konulu toplantıya katıldı.

Treni gezen Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, "Hürriyet Gazetesi, temel hak ve özgürlükler konusunda her zaman önde gelen savunucularından biridir. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin ve kuruluşunun 60’ıncı yıldönümünü kutlayan Hürriyet Gazetesi, hak kavramının öğrenilmesine katkı sağlayacak önemli bir vizyonu üstlendi. Sorumluluk bilinciyle önemli bir karar alınarak tren katarı projesine imza atıldı. Trenin, temel hak ve özgürlük bilincinin edinilmesine çok büyük katkısı olduğuna inanıyorum" dedi.

Çocuklara kitap

"Doğum günü Hürriyet’i" çalışması ilgi görürken, Akbank Çocuk Tiyatrosu, Işıl Kasapoğlu’nun Masal Masal İçinde adlı oyununu, trenin tiyatro vagonunda sergiledi. Doğan Egmond tarafından hazırlanan "Çocuk Masalı" kitabı, Akbank ve Hürriyet Gazetesi tarafından çocuklara hediye edildi. Ali Çetinkaya Garı’nda Yaysat tarafından ücretsiz Hürriyet Gazetesi dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!