Ankara Garı rengárenk

Güncelleme Tarihi:

Ankara Garı rengárenk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2008 00:00

Hürriyet Gazetesi ve Devlet Demiryolları’nın ortak girişimiyle gerçekleştirilen "Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlüktür" projesi kapsamında 1 Temmuz’da Kars’tan yola çıkan Hürriyet Treni, dün Ankara’da büyük bir coşkuyla karşılandı.

Ankara’nın tarihi ve bir sanat eseri tadındaki garında vatandaşlar, seymenler, folklor ve müzik grupları, Hürriyet Treni’ne unutulmayacak bir karşılama yaptılar.

GEÇEN 1 Temmuz’da Kars’tan yola çıkan Hürriyet İnsan Hakları Treni, 26. gününde tarihi Ankara Garı’nda mola düdüğünü öttürdüğünde, yüzlerce Ankaralıdan coşkulu bir ses yükseldi. Tarihi gar binasında vatandaşın yanı sıra, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Hürriyet yazarı ve müzisyen Ercan Saatçi, Hürriyet Kurumsal İletişim Koordinatörü Temuçin Tüzecan, Hürriyet Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu, Hürriyet Ankara Temsilci Yardımcısı Faruk Bildirici, Hürriyet yazarı Şükrü Küçükşahin, Kızılay’ın ve TEMA Ankara’nın üyeleri de karşılama töreninde yer aldı.

Garda müzik ve oyun
/images/100/0x0/55eb0717f018fbb8f8a64830


Büyük küçük demeden yüzlerce Ankaralıların ilgi gösterdiği Hürriyet Treni’nde gün boyu etkinlikler düzenlendi. Seymenlerin dansları ile karşılanan Hürriyet Treni, Yenimahalle Belediyesi’nin küçük Mehter Takımı ve Semaver Kumpanya Zil Zurna Ritm Grubu’nun unutulmaz müzik dinletileri ile renklendi. Akbank Çocuk Tiyatrosu "Masal Masal içinde" adlı oyunu ile yüzlerce çocuğa unutamayacakları bir gün yaşatırken, kadınlara da gün boyu "Aile İçi Şiddete Son" semineri verildi.

Hürriyet Treni’nin bütün Türkiye’yi adım adım dolaşmasının TCDD ve Hürriyet Gazetesi için inanılmaz bir tecrübe olduğunu belirten TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, önümüzdeki yıllarda hayata geçirilmesi planlanan Hızlı Tren Projesi’ne ilişkin Hürriyet çalışanlarına bilgi verdi. Ankara Hızlı Tren Gar Projesi konusundaki bilgilerinipaylaşan süleyman Karaman, ülkemizdeki alışılagelmiş gar yapılarından farklı bir mimariye sahip olacağını belirttiği projenin, yaklaşık 130 bin metrekarelik bir alanda kurulacağını söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de böyle bir tren dolayısıyla TCDD ve Hürriyet’i kutladığını belirtti. Gökçek, "Özellikle hızlı tren çalışmalarını görmek bir Türk vatandaşı olarak beni inanılmaz heyecanlandırıyor. Büyük bir gazetemizin tüm ülkemizi gezerek geçtikleri her il ve ilçedeki etkinlikleri diğer gazeteler örnek olmalı" dedi.

Seymen karşılaması

Mimari açıdan etkileyici bir görünümü olan ve yakın tarihimizde önemli bir yeri olan Ankara Garı’ndaki karşılama, Seymenlerin ouynlarıyla başladı. Yenimahalle Belediyesi Mehter Takımı ve Semaver Kumpanya Zil Zurna Ritm Grubu’nun insanı kıpır kıpır yapan müzikleri, karşılamaya gelen Ankaralıları coşturdu. Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun oyunu ise büyük bir çocuk izleyici kitlesine sahnelendi.

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi nedir
/images/100/0x0/55eb0717f018fbb8f8a64832


TCDD Genel Müdürü Süleyan Karaman, tarihi Ankara Garı’ndaki karşılama töreninden sonra Hürriyet ekibine, Türkiye’nin son yıllardaki en büyük ulaşım ve demiryolu atılımlarından biri olan Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi hakkında detaylı bilgi verdi. Hürriyet Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu, Hürriyet yazarı ve sanatçı Ercan Saatçi, Hürriyet Kurumsal İletişim Koordinatörü Temuçin Tüzecan ve TCDD Genel Müdürü Karaman (soldan sağa), proje konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi, şu anda mevcut olan Ankara-İstanbul arasındaki demiryolu hattından bağımsız bir proje. Toplam uzunluğu 533 km olan projenin tamamı saatte 250 km hız yapabilen trenlere uygun, tamamı elektrikli, sinyalli, yeni çift hattı demiryollarını içeriyor. Proje ile, Ankara-İstanbul arasında aynı Avrupa ve ABD’deki gibi hızlı, konforlu ve zamandan tasarruflu seyahat gerçekleşebilecek. Ankara ve İstanbul arası yolculuk 3 saate inecek.

BUGÜN ESKİŞEHİR’DEYİZ

10.00 ve 13.30 Uluslararası Af Örgütü atölye çalışmaları

11.30 Aile İçi Şiddete Son Semineri

12. 30 İnsan Hakları sohbeti

11.00 Akbank Çocuk Tiyatrosu Masal Masal İçinde oyunu

Gün boyu Hürriyet Hakkımızdır ve Demiryolu sergileri

MURAT EVGİN VE TUNA KİREMİTÇİ KONSERİ

Vilayet Meydanı 21.00
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!