Andezit taşlı ve çınar dikilmiş sokak nasıl olurmuş göreceksiniz

HATIRLARSANIZ Çankaya’da, Büyükşehir Belediyesinin kaldırımları andezit taşları ile kaplamasını ve ağaç dikmeye yer bırakmaması konusunda size iki yazı yazmıştım. Sizde lütfedip gazetede yayımlamıştınız.

Size, Çankaya’da semtimizde Çankaya Belediyesi’nin yaptırdığı uzun bir sokakta belediye ile yaptığım işbirliğinin örnek fotoğraflarını iş tamamlandığında ileteceğim

Çankaya Belediyesi yenilediği sokağımızdaki (900 metre uzunluğunda bir sokaktır) kaldırımları andezit taşları ile kaplatıyor.

Kaldırımlara 6 metre ara ile ağaç yeri bırakıyorlar. Fen işleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ile görüştüm. Koordine ettik, semt sakini olarak doğru olarak ne istediysek, firmaya yeniden talimat verdiler. Şimdi kaldırımlar döşeniyor,

Kaldırımlara 6 metre arayla ağaç çukuru bırakılıyor.

Sonbaharda kaldırımlara Çankaya Belediyesi ve semt sakinleri olarak müştereken yaklaşık 300 civarında çınar ağacı dikeceğiz.

Tüm işlemler bittiğinde Çankaya Belediyesi ile beraber yaptırdığımız andezit taşlı ve çınarlı sokağımız ile Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı, ağaçsız ve sadece andezit taşla kaplı benzer sokak/cadde resimlerini göndereceğim.

Yaklaşık üç sene içerisinde Çankaya’daki bu sokağımız ’Kumrular Caddesi’ gibi olacak, 10 sene sonra ise herhalde ağaçlı örnek bir sokak olacaktır.

Washington caddelerini bilir misiniz; adamlar yüz yıl önce ip gibi cadde yapıp ağaçları dikmişler. Neden bizde çocuklarımıza benzer ve güzel örnekleri yaratmayalım.

Bu sokakta okulumuz ve ana okulumuzda var. Çocuklara gösterilecek en iyi örnek, okula girdikleri sokağın örnek ve ağaçlı olmasıdır.

Gerisi sizin takdirlerinize kalmıştır. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yanlış ve vahşi uygulamaya karşı en iyi örnek doğrusunu yapıp göstermektir sanırım

M. Ali AKALIN- E.Top.Kur.Kd.Alb

Çayyolu metrosu durduruldu mu

GENELKURMAY’
ın önünden Eskişehir yoluna devam ettiğinizde sağ tarafta metro çalışmaları nedeniyle yol daralmış durumda ve trafik orada iyice yoğunlaşıyor, yaya güvenliği yani kaldırım ise mevcut değil. Bu durum neredeyse 2 yıldır devam ediyor ve her sabah önünden geçtiğim halde en ufak bir ilerleme olmadığını görüyorum. Sayın Gökçek’e soruyoruz: Çayyolu metrosu ve diğer metro çalışmaları durduruldu mu? Çayyolu metrosu ne zaman bitecek ve bu trafiği engelleyen boğucu çalışmalardan kurtulacağız?, Alt üst geçitlere ayrılan milyonlarca dolar metro çalışmalarına neden aktarılmıyor? Bunlar aslında soru değil bir yurttaş olarak belediye başkanından taleplerimiz. Lütfen metroları öncelikli olarak bitiriniz, zira Ankara’nın artık bu kadar yoğun trafiği kaldırmadığı çok açık ve net olarak görülüyor. Orhan N.

Yol nerede

HÜKÜMET
duble yol, ikiz yol, bilmem ne yol diye övünüp, duruyor. Ama sözü edilen ihalesi yapılan parası müteahhitlere ödenen yolların çoğu yerinde yok.

Burada iki şık ortaya çıkıyor. Ya yol ayaklandı, başını alıp bir yerlere gitti; ya da mütahhitler parayı alıp gitti.

Ama her iki durumda da yol yok işte.

Ankara’nın Akyurt İlçesi ve üzümleriyle meşhur ilçesi Kalecik ilçesi arasındaki yoldan bahsediyoruz.

Bu yol sanırız 5- 6 yıl önce ihale edildi.

Akyurt ile Kalecik arası 35 kilometre.

Bu yol aynı zamanda Çankırı ve Kastamonu illerinin de yolu.

Delik , deşik... İki araba kimi yerlerde zor geçiyor. Bazen resmi karayolları araçları gelip , çukurları doldurup , ya da yamayıp gidiyorlar.

Yol yapmak için parayı alan yandaş müteahhit ortada olmadığı için ; ayıbı devletin kesesinden Karayolları ekipleri kapatmaya çalışıyor herhalde !

Bu yol , Ankara - Kalecik arasındaki en tehlikeli yol. Her yıl onlarca insan burada can verir , kazalarda yaralanır.

Zaten bu yüzden acil genişletilmesi , asfaltlanması ve hükümetin deyimiyle ikizleştirilmesi gerekiyordu .

Hani ?

Giden paralar çoktan ikizlerini doğurdu , ama yol , öyle boynu bükük öylece yıllardan beri duruyor.

İşin ilginç yanı ; Ankara , Çankırı , Kastamonu güzergahında olan bu yolun ve bu şehirlerin tüm milletvekilleri iktidarın milletvekillerinden.

Memleketlerine giderken , bu rezaleti nasıl görmezler , bilinmez !

Gerçek olan birşey var , ya yol yutulmuş , ya da paraları yutulmuş !

Kalecikli bir yolcu

Ters yönden giren araça ne yapılmalı

GAZİOSMANPAŞA’da oturuyoruz. Eşim önceki akşam eve dönerken Köroğlu Caddesi ile Kemer Sokağın kesiştiği noktada bir arabaya çarpmış. Sebebi ne biliyor musunuz; ters yönden gelen bir arabaya çarpmamak için ani fren yapan araca arkadan çarpmak... Ne kadar tipik bir örnek.

Kural tanımaz şehir magandası hiçbir şey olmamış gibi olay yerini terk ediyor. Geride kalanlar faturayı ödüyor. Yapılacak hiçbir şey yok.

Çünkü bu şehirde kuralsızlık kural oldu.

Çünkü bu şehirde denetimsizlik aldı başını gidiyor.

Çünkü yetkili makamların bıraktığı boşluğu herkes kendine göre kullanıyor.

Kurallara uygun davranmaya çalışanlar da faturayı ödüyor.

Ne düzen ama!

N. CENGİZ

Biliyor musunuz

ALTINDAĞ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin, 95.9 bin metrekarelik alanda yaklaşık 450 gecekondunun yıkılacağını ve vatandaşlara tebligatların çok önce yapılarak taşınmaları için gereken sürenin tanındığını belirttiğini..
Yazarın Tüm Yazıları