Ergenekon’un 1 Numarası ve liderler kadrosu

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon’un 1 Numarası ve liderler kadrosu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 26, 2008 01:32

Ergenekon Davası’nda örgütün gizli liderinin adı 2455 sayfalık iddianamede hiç geçmiyor.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE HURRÄ°YET.COM.TR FARKIYLA SAYFA SAYFA O Ä°DDÄ°ANAME

1-400. SAYFALAR  / 401.800. SAYFALAR

 

801-1200. SAYFALAR   / 1201-1600. SAYFALAR

 

1601-2000. SAYFALAR / 2001-2455. SAYFALAR

Teknik takip sırasında adı geçen ve bazı sanıkların ifadelerinde 1 Numara olarak nitelenen örgütün lideri hakkında en ayrıntılı bilgiyi, tutuklu sanıklardan "Ergenekon’un Çöküşü" kitabının yazarı Zihni Çakır verdi. Zihni Çakır "Onun gücünü özellikle 28 Şubat döneminde iyi gördüm" dediği ’1 Numara’yı şöyle tarif etti:

"1 Numara hitap ettikleri kişinin adı görüşmelerde Doğu Bey, Hayrettin Bey ve Sadullah Bey diye geçti. Türkeli Gazetesi’ne sık sık gelen 1 Numara, 60-65 yaşlarında, sarı saçlı, göçmen tipli, saçları seyrek, sert mizaçlı, bıyıksız, sakalsız. Çevresi kendisine "Komutanım" diye hitap ediyor. 1 Numara tip olarak sanıklardan Muzaffer Tekin’e benziyor, ancak ondan daha zayıf. Hiçbir gazetede resmini görmedim. Telefon kullanıyor, ancak telefon numarasını kimseye vermiyor."

İşte Ergenekon’un lider ve üyeleri

Ergenekon iddianamesi, 47’si tutuklu 86 sanığı içeriyor. Soruşturma evresinde, işadamı Kuddusi Okkır, sağlık nedenleriyle tahliye edildi, ancak bir kaç gün sonra vefat etti. Fuat Ermiş ve Asuman Özdemir de sağlık nedeniyle tahliye edildi. İddianamede İlhan Selçuk, Veli Küçük, Kemal Alemdaroğlu, Doğu Perinçek, Fikri Karadağ, Sevgi Erenerol ve Muzaffer Tekin, Ergenekon Terör Örgütü’nün kurucusu ve lider kadrosu olarak yer aldı. Davanın diğer tutuklu sanıkları da şunlar:

İlhan Selçuk

Suç:
Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme. Zorla hükümeti ıskata (düşürme) teşebbüs. TC hükümetine silahlı isyana tahrik.

İstenen ceza: 2 ağırlaştırılmış müebbet. 256 yıldan 524 yıla kadar hapis.

Veli Küçük

Suç:
Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme. Silahlı isyana tahrik. Zorla hükümeti ıskata teşebbüs. Kasten öldürmeye azmettirme. Patlayıcı madde atmaya azmettirme.

İstenen ceza: 2 kez ağırlaştırılmış müebbet. 239 yıldan 524 yıla kadar hapis.

Prof. Dr. Kemal AlemdaroÄŸlu

Suç:
İstanbul Üniversitesi eski rektörü silahlı örgüt kurma ve yönetme, isyana tahrikle suçlanıyor.

İstenen ceza: Müebbet hapis cezası. 256 yıldan 524 yıla kadar hapis cezası...

Doğu Perinçek

Suç:
Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme. Zorla hükümeti ıskata (düşürme) teşebbüs. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine silahlı isyana tahrik.

İstenen ceza: 2 Ağırlaştırılmış müebbet. 244 yıldan 497 yıla kadar hapis.

M. Fikri KaradaÄŸ

Suç:
Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme. Silahlı isyana tahrik. Zorla hükümeti ıskata (düşürme) teşebbüs. Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme .

İstenen ceza: 2 kere ağırlaştırılmış müebbet. 256 yıldan 524 yıla kadar hapis.

Sevgi Erenerol

Suç:
Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme. TC hükümetine silahlı isyana tahrik. Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme.

İstenen ceza: 1 kez ağırlaştırılmış müebbet. 238 yıldan 512 yıla kadar hapis.

Muzaffer Tekin

Suç:
Silahlı terör örgütü yöneticiliği. Silahlı isyana tahrik. Hükümeti düşürmeye teşebbüs. Adam öldürmeye azmettirme. Patlayıcı madde atmaya azmettirme.

İstenen ceza: 2 ağırlaştırılmış müebbet, 258 yıldan 524 yıla kadar hapis.

Oktay Yıldırım (Emekli Astsubay): Ordudan malulen emekli edildi. Muzaffer Tekin’in çok yakın arkadaşı. Kuvai Milliye Derneği’nin İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulundu. Cumhuriyet Gazetesine bomba atılması ve Danıştay saldırısından dolayı tutuklandı. Ümraniye’de ele geçirilen bombaların sahibi olduğu iddia edilirken, "Silahları çöplükten topladım" diye ifade vermişti.

Mahmut Öztürk (Emekli Astsubay): Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım ile yakın ilişkisi var. Ümraniye bombaları ile ilgili gözaltına alındı ve tutuklandı.

Fikret Emek (Emekli Binbaşı): Muzaffer Tekin, Ümraniye bombalarıyla ilgili ismini verdikten sonra Eskişehir’de yakalandı. Ankara ve Eskişehir’deki evlerinde 11 kilogram patlayıcı ve suikast silahı Kanas bulundu.

Gazi Güder
(Yüzbaşıyken istifa etti): Bombalarla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınarak sorgulandı. "Terör örgütü üyesi olmak", "Kişisel verileri kaydetmek (Fişlemek)" ve "Adil yargılamayı etkilemek" iddiasıyla tutuklandı.

Mehmet Demirtaş (Ümraniye’de bombaların bulunduğu gecekondunun sahibi): Gözaltına alındıktan sonra Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım ve Mahmut Öztürk ile ilgili itiraflarda bulundu.

Muzaffer Şenocak (Asker): Aydın Yüksel’le birlikte gözaltına alınıp sorgulandı.

Aydın Yüksek (Eski polis memuru): Bombalarla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Devletin gizli belgelerini temin etmek ve terör örgütü üyesi olmak iddiasıyla tutuklandı

Bekir Öztürk (Kuvvai Milliye Derneği Genel Başkanı): www.kuvayimilliye.net sitesindeki yazılarla tanındı. Ümraniye’de ele geçirilen el bombaları ile ilgili tutuklandı

İsmail Yıldız (Siyasi Ekonomik, Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi Başkanı): Hükümet ve Fethullah Gülen aleyhinde yazdığı yazılarla tanınıyor.

Ergün Poyraz (Yazar): Musa’nın Çocukları kitaplarının yazarı. Siyonizm üzerine araştırmaları bulunuyor. Muzaffer Tekin’in çok yakın arkadaşı emekli astsubay Oktay Yıldırım’la arkadaşlığı var. Evinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile ilgili gizli bilgiler bulunduğu öne sürüldü.

Mete Yalazangil (DYP Kadıköy İlçe Sekreteri): İsmi Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım ile birlikte sıkça anılan Yalazangil’in adı Akın Birdal suikastinde geçmişti.

Zekeriya Öztürk (Emekli Yüzbaşı): Muzaffer Tekin’le çok yakın. Tekin, Danıştay baskını ile ilgili aranırken yanındaydı. Ümraniye’de ele geçirilen bombaların ardından gözaltına alındı Ergenekon Operasyonu’nda tutuklandı. Cezaevinde Güler Kömürcü ile evlendi.

Muhammet Yüce (Eski uzman çavuş): Muzaffer Tekin’in ifadeleri üzerine Bursa’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi. 25 Ocak 2008 günü sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

Kahraman Şahin (Kuvayı Milliye Derneği Teşkilat Başkan Yardımcısı) Kuvayi Milliye derneğinin Kadıköy Teşkilat Başkanlığı’nı yapan Şahin, emekli Albay Fikri Karadağ ile Hüseyin Görüm’ün yardımcılığı görevini yürütüyordu. DTP ile İsmailağa Cemaati üyelerini takip talimatı verdiği kayıtlara geçti. Erol Ölmez’le yaptığı telefon görüşmeleri Ergenekon dosyasında yer aldı.

Erol Ölmez (Kuvayı Milliye Derneği Çaycısı-Tetikçi): Ergenekon Operasyonu’nda gözaltına alınan Kahraman Şahin ile yaptığı telefon görüşmelerinde, "Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bacaklarına sıkacağız" dediği tutanaklarda yer aldı.

Erkut Ersoy (Özel büro sorumlusu): Ergenekon örgütüne bağlı "Özel Büro" olarak adlandırılan ve örgütün istihbarat amaçlı kullandığı büronun başındaki isim olduğu tespit edildi. Ersoy’un yakın dönemde istihbarat amaçlı "Özel Büro" ya bağlı 2 bin kişilik motosikletli tim kurmayı planladığı belirlendi.

Kemal Kerinçsiz (Avukat- Büyük Hukukçular Birliği Genel Başkanı): Elif Şafak, Orhan Pamuk, Perihan Mağden, Hrant Dink gibi isimler hakkında başlattığı kampanyalarla adını duyurdu. Yapılması planlanan Ermeni Konferansı’nın iptali için de dava açtı.

Sami Hoştan (Susurluk davası hükümlüsü): 2. Susurluk davasından 4 yıl hapse mahkum oldu. Veli Küçük’le yakın bağlantıları olduğu öne sürülüyor. İddialara göre Ergenekon oluşumunun lojistik ve finansal desteğini sağlıyor.

Oğuz Alpaslan Abdülkadir (Kuvayı Milliye Derneği Yöneticisi): Kuvayi Milliye Derneği üyesi. Emekli Albay Fikri Karadağ’ın yakın adamı.

Hüseyin Gazi Oğuz 1919 Derneği ve Kuvayi Milliye Derneği Pendik İlçe Başkanı

Abdullah Arapoğlu Kuvayı Milliye Derneği üyesi.

Vatan Bölükbaşı Kendisini Türk İntikam Tugayı (TİT) üyesi olarak adlandıran Bölükbaşı’nın bir çok suikast planında olduğu iddia ediliyor.

Orhan Tunç (Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi): Emekli astsubay. Balıkesir’de gözaltına alındı. www.acikistihbarat.com internet sitesinde yazıları tespit edilidi.

Hayrettin Ertekin (Ünlü kuyumcu): Business Channel isimli televizyon kanalının ortağı.

Habip Ümit Sayın (İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr.): İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak’a bilgisayarından tehdit mesajları attığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Sayın’ın el konulan bilgisayarındaki msn yazışmaları ve dökümanlarda Ergenekon yapılanması kapsamında gözaltına alınan kişilerle yakınlığı olduğu tespit edildi.

Muammer Karabulut
(Noel Baba Vakfı Başkanı): Noel Baba Barış Konseyi başkanı.

Abdulmuttalip Tongar Hayrettin Ertekin’in evindeki silahların sahibi olduğu iddia ediliyor.

Selim Akkurt Orhan Pamuk’u öldürmeyi planlayan tetikçi olduğu iddia ediliyor.

Serhan Bolluk Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni.

Adnan Akfırat Ulusal Kanal Yönetim Kurulu üyesi.

Ferit İlsever Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni.

Nusret Senem (İşçi Partisi Genel Sekreteri): Devlete ait gizli belgeleri ele geçirdiği ileri sürülüyor.

Hikmet Çiçek (İşçi Partisi Basın Bürosu Başkanı): Devlete ait gizli belgeleri ele geçirmekten tutuklu.

Hayati Özcan (Ulusal Kanal İzmir Haber Müdürü): Devlete ait gizli belgeleri ele geçirmekten tutuklu.

Emin Gürses (Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr.): Genelkurmay Özel Harp Dairesi Başkanlığı’nın emrinde faaliyet gösteren Psikolojik Harekát Dairesi’nde çalışırken öğretim üyelerini fişlediği ortaya çıktı.

Ali Kutlu Mersin’deki Kuvayı Milliye Derneği dergisinin yazı işleri müdürü

Hüseyin Görüm (Kuvayı Milliye Derneği Teşkilat Başkanı): Fikri Karadağ’ın kurduğu İstanbul merkezli Kuvayi Milliye derneğinin ikinci adamı. Örgüt elemanlarının nikáhlarını milli bir törene dönüştüren fotoğraflarla basına yansıdı.

Vedat Yenerer
(Televizyoncu): www.internetajans.com isimli internet sitesinin sahibi. İşyerinde çok sayıda kişi ile ilgili doküman bulundu. Tutuklandı.

Ãœmit OÄŸuztan
(Yazar): Postmodern darbe olarak anılan 28 Şubat döneminde ünlü travesti Sisi ile birlikte Ali Kalkancı’nın eşi Emine Kalkancı’yı televizyonlara çıkmaya ikna etti. Ümit Oğuztan’ın postmodern darbe ortamının hazırlanmasında etkili olduğu iddia ediliyor.

Rasim Görüm (Kuvvai Milliye Derneği’nin ikinci adamı Hüseyin Görüm’ün yeğeni): Bombaların dağıtımını organize ettiği iddia ediliyor.

Murat Çağlar (Kuvvai Milliye Derneği İstanbul İl Başkan Yardımcısı): Aracında suikat silahı bulundu.

Barbaros Hayrettin Altıntaş Özel sektör çalışanı.

Haberin Devamı

ÂÂ

Haberin Devamı

Â

Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!