75'inde asker kaçağı oldu

Güncelleme Tarihi:

75inde asker kaçağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2008 00:00

Ünlü tiyatro sanatçısı Erol Günaydın'ın asker kaçağı olarak arandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ünlü tiyatro oyuncusu Erol Günaydın Beşiktaş Askerlik Şubesi Başkanlığı'ndan gelen "Yapılan incelemeler sonucunda askerlik yapmadığınız anlaşılmıştır" yazısını nedeniyle şokta. Asker kaçağı olarak arandığını öğrenince şok geçiren Erol Günaydın, iki yıl Ağrı'da askerlik yaptığını söyledi. Günaydın, tepkisini "40 yıldan beni her yerde çıkıyorum, şimdi araştırıyorlar beni. Vatanıma sonuna kadar hizmetimi yaptım. Şimdi kaçaksın diyorlar. İsteseler yine yaparım, hem de seve seve ama kaçak demesinler" sözleriyle dile getirdi. Usta tiyatrocu, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Yoklama kaçağı olarak aranıyorsunuz diye kağıt geldi. Ben de hemen Beşiktaş Askerlik Şubesi'ni aradım, 'Evet aranıyorsunuz' dediler. İspatlamalarını istedim, belgelerinin olup olmadığını sordum. Ama 'Nakil yaptırdınız mı?' gibi garip sorular sordular. Akçaabat'tan Beşiktaş'a nakil yaptırmıştım 1960 senesinde. Onu bulurlarsa takip edeceklermiş. Tezkeremin olup olmadığını sordular. Demek hepsini yakmışlar, yeniden araştırma yapıyorlar. Benim askerliğimi bilmeyen yok. Gazeteler yazdı, terhisim de yazıldı. Bende askerlik yapacak güç olsa ne filmler çekeceğim."

Haberin Devamı

75inde asker kaçağı oldu
Artık uzatmaları yaşıyorum
Yakın dostu Suna Pekuysal'ı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduğunu söyleyen usta tiyatrocu, "60 yıldır sanatın içindeyim. Bugüne kadar kaç tiyatro oyununda, kaç dizi ve sinema filminde oynadığımı hatırlamıyorum. Ölüm bize de yakındır. Uzatmaları yaşıyoruz. Allah kalanlara sağlık versin. Birkaç kişi kaldık parmakla sayılacak kadar az. Şimdi gençler geliyor. Biz yok olacağız ki yeniler gelsin ama gidenin de yeri dolmuyor kolay kolay" diye konuştu. Günaydın, Münir Özkul'u ziyaret ettiğini, yakın zamanda Nejat Uygur'un da ziyaretine gideceğini söyledi.

/images/100/0x0/55eaf206f018fbb8f8a0d9b3
Yeni filmi
Erol Günaydın'ın da rol aldığı, Ulaş Ak'ın yönettiği, Nuri Alço, Mustafa Topaloğlu ile Ferhat Yılmaz'ın oynadığı "Nekrüt" filmi 4 Kasım'da vizyona girecek. Tamamı Edirne'de çekilen filmin seti Erol Günaydın'ı yormamak için bir günlüğüne sanatçının Nişantaşı'ndaki evine taşındı. Günaydın, filmin bir kısmının kendi evinde çekilmesinden çok memnun olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!