Böyle bulmaca olur mu

Güncelleme Tarihi:

Böyle bulmaca olur mu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2008 10:49

Haftalık çengel bulmacasına ABD Başkonsolosluğu önünde şehit düşen 3 polisin resmini koyan Vakit Gazetesi, bulmacanın şifre cümlesinde şoke etti: Gavurlar için değer miydi?

Haberin Devamı

Akşam Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Vakit Gazetesi, tartışmalara yol açan soru ve “şifre” sözcüklere yer verdiği çengel bulmacasına bir yenisini daha ekledi. Vakit dünkü sayısında yer alan çengel bulmacada, İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu’na yönelik El Kaide’nin yaptığından şüphelenilen saldırıda şehit olan polislere “Gavurlar için değer miydi” ifadesiyle yer verdi.

Böyle bulmaca olur mu

KONSOLOS DA VARDI

 

Haberin Devamı

Fatih Uğurlu tarafından hazırlanan Vakit’in dünkü çengel bulmacasında ana tema, ABD Başkonsolosluğu’na yönelik saldırı oldu. 3 Türk polisinin şehit olduğu saldırıyı bulmacasına taşıyan gazete, şehit polislerin tek karede montajladığı büyük fotoğrafını yayınladı. Bu fotoğrafların altında da yine büyük ebatta, ABD Başkonsolosu Sharon Wiener’in fotoğrafı vardı. “Şifre Sözcük” bölümünde ise, İstinye saldırısı kastedilerek “Gavurlar için değer miydi” ifadesi yer aldı.

 

Böyle bulmaca olur mu

 

İLK ÖRNEK BU DEĞİL

 

Vakit’in çengel bulmacası daha önce de benzer yakıştırmalarla sert tepki toplamıştı. Komutanların fotoğrafının yer aldığı çengel bulmacasında şifre sözcük “Kral değilsiniz” olurken, ünlü müzisyen Fazıl Say’a yönelik de yine aynı bulmacada “Başörtüsü düşmanı müzisyen” sorusu sorulmuştu. Vakit’in çengel bulmacasından, AKP’ye yönelik kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da nasibini almıştı. Yalçınkaya’nın yer aldığı bulmacada şifre sözcük “Tek kişilik Meclis”ti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!