İtalyanlar dünya gündemindeki iki kadına fena taktı

Güncelleme Tarihi:

İtalyanlar dünya gündemindeki iki kadına fena taktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2008 12:07

Carlo Bruni ve İngrid Betancourt’un aforoz edilmesi istendi. İtalyanlar, bir süredir dünya gündemine oturan iki kadın Carla Bruni ve İngrid Betancourt’a fena taktılar.

Haberin Devamı

Nicolas Sarkozy ile evlendikten sonra Fransa’nın First Lady’si olan Carla Bruni’nin bir Fransız dergisine verdiği, “Artık kendimi bir İtalyan olarak görmüyorum. Ben Fransız’ım” demesine İtalyanlar fena alındılar.

Ayrıca Carla Bruni Silvio Berlusconi’den “İtalyanların Başbakanı” olarak söz edip “Onu vatandaşları üç kez seçtiğine göre iyi bir başbakan herhalde” yorumu da kendisinin İtalyanlıktan arındığını ortaya koydu.

Diğer yandan 6 yıl FARC örgütünün tutsağı olan Fransız asıllı Kolombiyalı İngrid Betancourt’un da anılarını anlatırken, “Tutsaklığımda ki tek mutlu anım 2006 Dünya Kupası finali sırasında Zidane’in Materazzi’ye attığı o ünlü kafadır. Ben de olsam aynısı yapardım” demesine İtalyanlar yine fena bozuldular.

Medya ve siteler bu iki kadın için zaman zaman hakaret içeren yorumlar yaparken aforoz edilmelerini önermekteler. Bu arada Metro gazetesi İngrid Betancourt’un Nobel Barış ödülüne aday gösterilmemesi için  okuyucularının eyleme geçmesini istedi ve buna özel bir okuyucu köşesi açtı.

Haberin Devamı

La Repubblica gazetesinin eki cuma günü “İl Venerdi” de İngrid Betancourt için bir fidyenin ödendiğini, kurtarma operasyonunun bir göz boyama hilesi olabileceğini öne sürdü.

Öte yandan La Stampa gazetesi Akdeniz Zirvesi'nde First Lady’ler rekabetinde ev sahibi Carla Bruni’nin  Suriye’nin First Lady’si Esma Esad’ın yanında sönük kaldığını yansıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!