Osmaniye’de mehterli karşılama

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye’de mehterli karşılama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2008 00:00

İnsan haklarına dikkat çekmek amacıyla Kars’tan yola çıkan Hürriyet Treni, 16’ncı durağı Osmaniye’de mehter takımı ve vatandaşların coşkusuyla karşılandı.

Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, Hürriyet Treni’ni ziyaretinde "Osmaniye halkı, bu etkinlikle hem Cumhuriyet, hem de insan hakları konusunda bilinçlenmiş oluyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 60 yıllık gelişimini çok kısa sürede, tarihi perspektif içinde görme imkanı buluyor. Bu nedenle Hürriyet Gazetesi’ni ve TCDD’yi kutluyorum" dedi.

Hürrİyet Gazetesi’nin, kuruluşunun ve BM İnsan Hakları Beyannamesi’nin kabul edilişinin 60’ıncı yıldönümü nederniyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile ortaklaşa organize ettiği "Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlüktür" Projesi kapsamında 1 Temmuz’da Kars’tan yola çıkan hürriyet Treni, Osmaniye Garı’nda mehter takımı ile karşılandı. Osmaniye Vali Yardımcıları Mehmet Sadık Tunç ve Mustafa Dalkılıç ile Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, bazı daire müdürleri, TEMA Vakfı önlükleri giyen çevreciler ve çok sayıda vatandaş, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı’nın yeri göğü inleten müziği eşliğinde Hürriyet Treni’ne çoşkulu bir "hoşgeldiniz" dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, trenden inen proje görevlisi Emel Armutçu’ya Osmaniye Valiliği adına çiçek sundu. Belediye Başkanı Davut Çuhadar da "Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" konuklarına kırmızı karanfiller dağıttı.

Sıcak insanlar şehri

Türk ve TCDD bayraklarıyla süslenen gar binasının önünde Osmaniye Belediye Mehter Takımı’nın konseri hayli renki geçti. Hem konuklar, hem Osmaniyeliler konseri ilgiyle izledi. Kent protokolünün bir süre sohbet ettiği Emel Armutçu, Osmaniye’nin havası gibi insanlarının da çok sıcak olduğunu vurgularken, yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi. Armutçu, Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölümü öğrencilerinin de etkinliği takip ettiğini, fotoğraf ve film olarak serüveni belgesel haline getireçeklerini belirtti. Armutçu, ayrıca gelecek yıl, Hürriyet Hakkımızdır Treni’nin Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 90’ıncı yılı nedeniyle 19 Mayıs’ta Samsun’dan hareket edeceğini kaydetti.

Valinin ziyareti

Gündüz etkinliklerinde ise 7’den 70’e Osmaniyeliler, Hürriyet Hakkımızdır Treni’ne akın etti. Bunaltıcı sıcağa aldırmayan Osmaniyeliler, etkinliklerin yapıldığı vagonları gezip, sergileri dolaştı. Çocuklar, Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun sahnelediği "Masal Masal İçinde" adlı oyununu da ilgiyle izledi. Gara gelen Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek’i Emel Armutçu karşıladı. Vali Kemelek, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke ve daire müdürleri sergileri gezip, vagonları dolaştılar. Emel Armutçu, Vali Kemelek’e Doğum Günü Hürriyet’i hediye etti. Kemelek, doğduğu gün çıkan Hürriyet’i ilgiyle inceledi. Vali Kemelek, "Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlüktür" projesini hayata geçiren Hürriyet Gazetesi ve TCDD’ye teşekkür edip kutladı. Vali Kemelek, "Osmaniye halkı, bu etkinlikle hem Cumhuriyet, hem de insan hakları konusunda bilinçlenmiş oluyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 60 yıllık gelişimini çok kısa sürede, tarihi perspektif içinde görme imkanı buluyor. Bu nedenle bütün emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Osmaniye polisinin çabası

Osmaniye Garı’ndaki etkinliklere Osmaniye Emniyet Müdürlüğü de "Silahlar Kalem Olsun" kampanyasına destek verdi. Osmaniye polisi, silahsızlanma mesajları veren broşürler dağıtırken, defter açıp, kampanya için imza topladı. Ayrıca "Ceza Yeme, Fıstık Ye" adlı trafik kampanyası da eş zamanlı yürütüldü. Vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda bilgilendiren polisler, Osmaniye’nin ünlü yer fıstığından ikram etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!