Hürriyet Treni, Gaziantep’te

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Treni, Gaziantep’te
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2008 12:32

HÜRRİYET Gazetesi’nin 60’ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle ‘İnsan Hakları’ teması ve ‘Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür’ sloganıyla 1 Temmuz’da Kars’tan yola çıkan Hürriyet Treni, Gaziantep Garı’nda 10. Yıl Marşı ile karşılandı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesi’nin de kabul edilişinin 60’ıncı yılda insan haklarına dikkat çekmek amacıyla Hürriyet Gazetesi ile TCDD’nin ortaklaşa organize ettiği Hürriyet Treni, Gaziantep Garı’nda, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Kamçı, Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Yavaşoğlu ile Gaziantepliler tarafından karşılandı.

MOĞOLLAR KONSER VERDİ

Hürriyet Treni, Gaziantep Garı’na Büyükşehir Belediye Bandosu’nun 10. Yıl Marşı eşliğinde girdi. Bayraklarla süslenen gar binasının önünde Büyükşehir Belediyesi'nin halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Vali Yardımcısı Mehmet Okur, bir süre sohbet ettiği Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü ve Hürriyet Treni Projek Koordinatörü Temuçin Tüzecan’a, Hürriyet Treni’ni Gaziantep’te görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Moğollar Grubu tarafından İstasyon Meydanı’nda düzenlenen konseri izleyenler arasında ise gençler çoğunluğu oluşturdu. Konserde, Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, Moğollar Grubu’na vokal yaparken, grubun ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ başta olma üzere şarkılara izleyiciler eşlik etti.

Moğollar Grubu sanatçısı Cahit Berkay, geçmiş yıllarda Barış Manço ve Cem Karaca ile çalıştıklarını, 40’ıncı sanat yıllarında Hürriyet’in
İnsan Hakları’nı tema edinen treninde görev almaktan mutlu olduklarını belirtti. Moğollar’ın konseri yaklaşık 2 saat sürdü.

VALİ KAMÇI HÜRRİYET TRENİ’DE

Hürriyet Treni’nin bu sabah ilk ziyaretçisi olan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Özmen ve Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman treni gezip, Temuçin Tüzecan’dan bilgi aldı.
Temuçin Tüzecan ile sohbet eden Vali Kamçı, Hürriyet Treni’ni Gaziantep’te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, önümüzdeki yıl etkinliğin okulların açık olduğu dönemde yapılması dileğinde bulundu.
Böylelikle daha çok öğrenci katılımı sağlanabileceğini, trenin yola çıkış amacı olan eğitime daha büyük oranda katkı sağlanacağını vurgulayan Süleyman Kamçı, “Eğer bu yapılırsa, daha çok öğrenci bu eğitim olanağından yararlanır. Böylelikle Hürriyet Treni’nin yola çıkış amacı da büyük ölçüde yerine gelmiş olur” dedi.
Kendisine, doğum gününün Hürriyet Gazetesi’nin birinci sayfası hediye edilen Kamçı, Türkiye’deki trafik kazaları ve trafik sorununun çözümlenebilmesi için demiryolu taşımacılığının geliştirilmesi yolunda adımlar atılması gerektiğini de vurguladı.
CNN Türk’ün gardan canlı yayınladığı ‘Mesleğim Gururum’ adlı programda ise sanayiciler ve meslek eğitimi yetkilileri mesleki teknik öğretim ile ilgili görüşlerini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!