Emekli zamları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Emekli zamları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2008 09:17

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarının yılın ikici yarısında, yüzde 7,2 oranında artırılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının yaptığı açıklamada, toplantıda işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına yılın ikici yarısı için  yapılacak artışların görüşüldüğünü söyledi. İşçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarının yılın ikici yarısı yüzde 7,2  oranında artırılmasının kararlaştırıldığını bildiren Çiçek, şöyle devam  etti:

“Böylece 2008 yılında işçi ve BAĞ-KUR emeklilerimizin maaşları toplam  yüzde 9,3 oranında arttırılmış bulunmaktadır. Bu hesaplama yapılırken, bilindiği gibi, hep ifade etmeye çalıştık, enflasyondan doğan bir sıkıntı varsa, bunu gidermeye çalışıyoruz. Enflasyonun üzerinde maaş  artışı veriyoruz. başlangıçta belirlenen yüzdenin üzerine çıktıysa, aradaki fark ödeniyor. 2008 yılında enflasyonun beklenenin üzerinde  çıkması halinde, enflasyon farkının ayrıca maaşlara yansıtılacağı da kararlaştırılmıştır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!