Hayvan hakkı için Ankara’da buluştular

Güncelleme Tarihi:

Hayvan hakkı için Ankara’da buluştular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2008 00:00

’Tek yürek olmaya çağrı’ sloganıyla kurumsallaşmayı hedefleyen hayvanları koruma dernekleri Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Ankara’da buluştu. Türkiye’de bir ilk olan Hayvan Hakları Federasyonuna 18 dernek üyelik müracaatında bulundu. Hukuki, sosyal, idari örgütlenme için kurulan federasyonun Ankara’da toplanmasının sebebi ise Ankara’nın başkent olması.

Eskişehir, Diyarbakır, Denizli, Zonguldak, İstanbul, Nevşehir, Kocaeli, Giresun, Gölcük, Karabük, Çanakkale, İzmir, Marmaris, Ortaca, Adana, Antalya, Muğla ve Avanos’tan Ankara’ya gelen dernekler haftasonu İlkem Koleji’nde yapılan toplantılar sırasında sorunlarını, çözüm yollarını paylaştılar ve örgütlenmenin önemi anlatıldı. Aynı zamanda İstanbul Hayvan Hakları Barosu Başkanı olan Avukat Ahmet Kemal Şenpolat Federasyon Başkanlığı’na seçildi. Toplantıyı izlemeye Çayyolu Platformu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Aylin Cumalı’nın köpeği Şila da geldi.

Uygulamak istiyoruz

Adana’da varoş kesimlerdeki okullarda uyguladıkları Şiddete Karşı Sevgi Projesini anlatan Adana DOHAYKO Başkanı Nesrin Çıtırık projeyi Ankara’da da yapmayı istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Çocuklardaki şiddet duygusundan en fazla payı hayvanlar almakta. Bu şiddet duygusunu sevgiye çevirmeyi hedefledik. Varoş okulları hedef kitle olarak seçtik. Onlardan hayvan sevgisiyle ilgili çalışmalar yapmalarını istedik ve çok faydasını gördük. Bu uygulamayı şimdi de Ankara’da yapmak istiyoruz. HAYTAP’ın hayvanaseverlere ve derneklere yardımcı olmak amacıyla bir el kitabı hazırladı. Çünkü bir sorun oladuğunda nereye ve nasıl başvurulacağını herkes bilmiyor. Federasyonun bir diğer amacı da 5199 sayılı yasadaki eksiklikleri gidermek için çalışmalar yapmak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!