Bu yaz bir Şeytan bir Bebek

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz bir Şeytan bir Bebek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2008 00:00

Yaz şarkısı deyince akla kıpır kıpır, insanları eğlendiren, gece sıcağında dans edilen, eller havada tempo tutulan parçalar geliyor. Gece kulüplerinde, plaj partilerinde, sokakta, televizyonda bazı şarkılar durmadan çalınıyor, bütün yaz boyunca her yerden hep aynı müzik, aynı sesler geliyor. Bir de yaza özgü aşk şarkıları var.

Yaz aşklarına eşlik edecek, romantik birkaç şarkı muhakkak temmuz ağustosta öne çıkıyor. İlkbaharda bütün popçular kampa sonra da stüdyoya giriyor, herkes yaz aylarında prim yapmak için şarkı seçiyor, albüm çıkarıyor, hatta bütün bir albüm çıkaramasa bile tek şarkılık single’la yazı boş bırakmamaya çalışıyor. Bu yazın hit şarkılarını,

müzik eleştirmeni Naim Dilmener, gazeteci Onur Baştürk, magazin yapımcısı Cebrail Mungan, DJ’ler Suat Ateşdağlı, Salih Saka, Hüseyin Karadayı, Sortie gece kulübünün işletmecisi Sabi Totah, Cahide’nin sahibi İzzet Çapa, Bodrum Bianca Beach’in sahibi Emre Ergani ve müzik dergisi Billboard’un yazarı Atilla Aydoğdu’ya sorduk. Ortaya iki isim çıkıyor: Serdar Ortaç ve Demet Akalın. İkisi de zaten yaz aylarının klasikleşmiş yıldızları. Birinin "Bebek" diğerinin "Şeytan" adlı şarkıları listenin başına çıktı. Bengü’nün yeni şarkısı Gezegen de çok isteniyor, o da bir Serdar Ortaç şarkısı. Önümüzdeki haftalarda Ajda Pekkan’ın yeni single’ının patlayacağı da tahmin ediliyor.

Gökhan Özen ve Bengü bu yaz Demet Akalın’ı tahtından edebilir

Canlı Canlı magazin programının yapımcısı Cebrail Mungan Bu yaz şarkılarda pek çeşitlilik yok. Son dönemde Demet Akalın’ın Bebek ve Serdar Ortaç’ın Şeytan şarkıları çok çalınıyor. Bu yaz bu ikili işi götürecekmiş gibi geliyor. Varoş kesimde Müslüm Gürses ve Orhan Gencebay fanları artık İsmail YK’nın "Bas Gaza" şarkısını dinliyor. Gökhan Özen’ın Vah Vah ve Bengü’nün Gezegen şarkıları yazın hitleri arasına girip Akalın’ı tahtından edebilir.

DEMET AKALIN

Bebek


Eğer bana ayıracak vaktin varsa/ Kendini savunacak gücün varsa/ sende az da olsa gurur varsa/ evde bekliyorum/olmuyor böyle boş konuşmakla/ bir kaç gün görüşüp sonra kaçmakla/doğruyu söyleyecek yüzün yoksa/ ne üzülür ne sıkılır/sadece birazcık düşünür/hemen yeni bir aşık bulunur/yerin çok çabuk doldurulur/ sevgilimi koluma takarım/ Bebek’te üç beş tur atarım/olmadı bir de sinema yaparım/gördüğün gibi çok unutkanım.

Yazın sürprizi Bengü’nün Gezegen’i

Reina’nın DJ’i Suat Ateşdağlı
Yaz şarkısı deyince aklımıza hareketli, sözlerinde aşk olan, çabuk ezberlenen şarkılar geliyor. Ben yazın slov şarkıları tercih etmiyorum. Bu seneki lokomotifimiz Serdar Ortaç’ın "Bu da Geçer" şarkısı: Bir yağmurum uzakta durun kaybolmayan bir aşkım var / Hiç korkmadan yürekten vurun taştan da sert bir kalbim var... Sözleri çok kuvvetli, Demet Akalın’ın Bebek şarkısı tam yaz şarkısı. Bengü’nün yeni şarkısı Gezegen bu yazın hitlerinden olacak. Yazın orta ritimli şarkısı da Ayşe Hatun Önal’dan Kalbe Ben.

DJ Salih Saka Kısır bir dönemdeyiz. Bu yazın hitleri Demet Akalın’dan Bebek ve Tarkan’dan Dilli Düdük. Maalesef şu an en çok Serdar ve Demet şarkıları çalınıyor. Bunun nedenini açıkçası pek anlayamıyorum. Herhalde dinleyiciler albüm almadıkları için radyo ve televizyonda en çok ne çalınıyorsa onu dinliyorlar. Benim hitlerim Ayşe Hatun Önal’ın Ben Geldim şarkısı ve Ferhat Göçer’den Aldırma Gönül.

SERDAR ORTAÇ

Şeytan

Nasip olsun en güzel aşktan bize/adımız birer hastaya çıktı mı yüze bakan yok / sanıyorlar diz çöker aşk önümüze /bu zamanlar fazla gezenlere vize veren yok/hayat beni neden yoruyorsun /madem çok günah, oyunu sen bozuyorsun/ sebebi çook/ şeytan diyor ki yanaş şuna/ adını anma sataş şuna/ deli kader seni karşıma/ çıkaracak mı bilen yok/ can üzülür buna taş değil/ çekilecek gibi aşk değil/ bu gönül her şeye aç değil/ doyuracak mı bilen yok.

Hayat beni neden yoruyosuuuun çaldığında kitlelerde tuhaf bir kardeşlik doğuyor

Gazeteci yazar Onur Baştürk
Kulüpleri kurtaran şarkı yine Serdar Ortaç’tan geldi: Şeytan. Özellikle "Hayat beni neden yoruyosuuun" dizesi çaldığında kulüplerdeki kitlede tuhaf bir kardeşlik oluşuyor. Herkes hayatın kendini çok yorduğuna inanıyor olmalı ki, hem bağırarak bu dizeyi söylüyor hem de eller havada kıvırtmayı ihmal etmiyor. Bence, Deniz Seki’nin yeni çıkacak albümünden Zirve dans etmeye uygun bir yapısı olduğu için kulüplerde çok çalacak. Hüseyin Karadayı’nın albümündeki Ferhat Göçer, Irmak Ünal düeti Mihriban da tam Discorium ve Reina gençliğine yönelik. Bir yandan Irmak Ünal seksi bir tonda "I want you, I need you" deyip duruyor. Arkasından Ferhat Göçer "Mihriban" okumaya başlıyor. Karadayı’nın aynı albümden Funky C vokalli "Let Me Be Your Lover"ı da unutmayalım. Asıl favorim de Sultana’nın söylediği "Dibidik"; bağlama, kaşık sesleri ve yöresel ağızla söylenen "Dibidik, dibidik demedik" nakaratıyla herkesi yakalayacak türden. Yıldız Tilbe şarkısı Kim Bu Gözlerindeki Yabancı da, İbrahim Tatlıses yorumuyla her gece kulübünün şarkısı.

Serdar Ortaç’ın kazanı daha çok su götürür

Bİllboard müzik yazarı Atilla Aydoğdu
Bu yaz maalesef yine Serdar Ortaç şarkılarına mahkum olacak gibiyiz. Şeytan şimdiden hit oldu. Diskolarda Ortaç’ın Full İhtişam isimli şarkısının da tutacağını düşünüyorum. Bengü bu yaz da bir Serdar Ortaç şarkısına sırtını dayamış; "Gezegen" bu yazın hitlerinden. Ortaç şarkıları daha ne kadar iş yapar derseniz; Ortaç kendini ciddiye alıp kaliteli işler yapmaya soyunmadıkça daha çok su götürür onun kazanı. Ayşe Hatun Önal’ın albümü diğerlerinden farklı, Doğru Kanaldan Bağlan şarkısı diskolarda hit olmazsa yazık olur. Demet Akalın’ın Bebek şarkısı da bu yaz en çok dans edilecek parçaların başında geliyor.

Bu yaz takım aynı: Serdar Ortaç ve şürekası

Müzik eleştirmeni Naim Dilmener
Yaz şarkısı tanımı bir üst başlıktır. Bir sound ya da müzikal türe işaret etmez. Sanki: Hareketli olsun; gündüz deniz-güneş, gece içki-hormon ile irtifa kazanan isteklere fon teşkil etsin, demek. Bu yaz çok fazla albüm yayınlandı; çok fazla proje, şarkı, remiks. Ama piyasanın içinde bulunduğu durum nedeniyle, çoğu albüm, düşük bütçelerle ve kötü kayıtlarla hazırlandı. Bu senede al birini vur ötekine şarkılardan bir ya da birkaçı hit olacak yine. Takım aynı takım; Serdar Ortaç ve şürekası. Aslında birileri, şu yaz şarkısı kavramını değiştirse iyi eder; "Serdar Ortaç şarkıları" denebilir bunun yerine.

Geç saatlerde aynı istek Evlerinin Önü Boyalı Direk

Sortie’nin işletmecisi Sabi Totah
En çok Demet Akalın’ın Bebek şarkısı isteniyor. Onu Serdar Ortaç’ın Şeytan’ı takip ediyor. Öykü ve Berk’in Evlerinin Önü Boyalı Direk parçası da geç saatlerde kafalar güzel olunca talep görüyor. Gülben Ergen’in A Milli Takımı için yaptığı Avrupa isimli şarkısı da maçlar bittiği halde geceyi hareketlendiriyor. Slovlarda da Ferhat Göçer’in Kalp Kalbe Karşı şarkısı tutuluyor.

Tatlıses’in Kop Gel şarkısını gecede iki kere çalıyoruz

Mekan sahibi İzzet Çapa Bu yaz müzikte en kısır sene... Demet Akalın’ın Mucize şarkısı inanılmaz elektrik veriyor, hem eğlendiriyor, hem insanlara şarkıyı koro halinde söyletiyor. Maalesef Serdar Ortaç’ın Şeytan şarkısı bu senenin hitlerinden. Maalesef diyorum çünkü Ortaç, çıktığından beri birbirine benzeyen şarkıları söylemesine rağmen hep olumlu tepkiler alıyor. Sezen Aksu’nun Menajer şarkısı da "siyasi bir kimliği mi var yoksa özel birine mi yazıldı?" sorularını akla getirdiği ve klasik Aksu motiflerini taşıdığı için geç saatlerde çok keyiflendiriyor. Fatih Ürek’in yeni şarkısı Sus iyi tepki alıyor. Yeni çıkacak İnat isimli şarkısı da bence bu yaz patlayacak. Slovlardan da İbrahim Tatlıses’in Kop Gel şarkısını gecede iki kez çalıyoruz.

Ajda Pekkan yaza damgasını vuracak

Bodrum Biancha Beach Club’ın sahibi Emre Ergani
Bu yaz en çok Serdar Ortaç’ın Gram isimli şarkısı isteniyor. Demet Akalın’ın cover şarkısı Selam Söyle, Bengü’nün Gezegen ve Hüseyin Karadayı’nın remiks yaptığı Ege Çubukçu & Pamela düeti Bir de Baktım, bu şarkıları takip ediyor. Slovlardan en çok Ferhat Göçer’in Bizim Şarkımız parçası ilgi görüyor. Ajda Pekkan da yeni albümüyle yaza damgasını vuracak.

Ajda Pekkan gizli hit olacak

DJ Hüseyin Karadayı
Ferhat Göçer’in Biri Bana Gelsin şarkısı, sevgilisinden ayrılanlara hitap ediyor. Tarkan’ın hiti Vay Anam Vay da bu senenin popülerlerinden. Nilüfer’in single’ı Beni Tanımamışsın bol bol çalacak. Ajda Pekkan’ın yeni albümü de bu yazın gizli hitlerinden olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!