Bir gencin KPSS sınavı sonrasındaki sıkıntısı

2007 Eğitim Fakültesi mezunuyum ve bir senedir KPSS çalışıyorum. Sınava ikinci girişim olduğu için diğer arkadaşlara nazaran şanslıyım. Lütfen sadece siz ve sizin gibi duyarlı insanlara posta mesajı atmaktan, haklı sesimizi Türkiye’ye duyurun demekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Yorulduk, tükendik.

Dört sene okuduk ve en az 24 yada 25 yaşında gençler işsisiz... Çevremde beş senedır vekil öğretmenlik yapan arkadaşlarım var, nereye kadar. Artık ailemızden para istemeye utanır olduk. Boşuna mı okuduk? Gece-gündüz çalıştık. Yeri geldi hiç uyumadık. Cebimizde olan üç beş kuruşla deneme kitapçıkları aldık.

Ne oldu bakın... Öyle sorular soruldu ki, ismini bile duymadığımız kavramlar vardı içinde.

Ne yapalım, söyleyin lütfen. İşin içinmden çıkamıyoruz. Vekil öğretmenlik yapsak nereye kadar, yarım gün sıgorta ayda 6oo milyon maaş... Dört sene Eğitim Fakültesi’nde okuyup da asgarı ücret almakta insanın zoruna gidiyor. Sizden tek istediğim bizim sesimizi duyurun.

Bir gün bile bu konuya yer verilse inanın birşeyler değişmese bile birileri belki silkelenip kendine gelecektir.

Mahmut KELEBEK

Siemens’ten açıklama

SİEMENS
Sanayi ve Ticaret AŞ Kurumsal İletişim Direktörü Alp H. Yörük ile Hukuk Başmüşaviri Celal Savaş, ’Bu ihaleye dikkat’ (25.6.2008) başlıklı yazı üzerine bir açıklama yaptılar. Açıklama şöyle:

"Yazınızdaki iddialarınıza ilişkin olarak şirketimizin yapmış olduğu tespitleri tarafınıza bildirmek isteriz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı tarafından bahsi geçen ihalelere dair hazırlanan CD, şirketimiz tarafından usulüne uygun şekilde ilgili daireden satın alınmıştır.

Şirketimiz yasal prosedürlere uygun şekilde, diğer isteklilerle birlikte ilgili ihalelere katılmayı planlamaktadır.

İhalelerle ilgili olarak şirketimiz, kendisinin sağlaması mümkün olmüdığı ürün ve çözümlerle ilgili olarak çeşitli alt tedarikçilerle çalışmakta ve şartamelerde konu edilen teknik spesifikasyonlara uygun olarak teklifler istemektedir. Bu teklif dosyaları da yine şartnamelere uygun şekilde hazırlanmaktadır. Yazınızda bahsi geçen ’Ankara Metro-Turnikeler.xls’ tanımlı dosya, alt tedarikçilerden fiyat teklifi toplamak üzere kendilerine gönderdiğimiz bir dosyadır. EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı ile hiçbir ilgisi bulunmamakdır.

CD’de yapılan incelemede, haberinzde bahsi geçen hususta bir bilgiye rastlanmamış olup, habere konu ettiğiniz CD’nin kim tarafından hangi şartlarda üretildiği ve size ulaştırıldağı konusunda fikir yürütememekteyiz. "

GÖKÇEK SORUŞTURMA AÇILDI

METRONUN elektronik-mekanik ve sinyalizasyon sistemlerinin yapımı ve yenilenmesine ilişkin Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı bu ihale 26 haziranda yapılacaktı. İlgili yazımız bu tarihten bir önce yayınlandı. Ancak bundan bir süre önce müteahhitlerin talebi üzerine ihalenin yapılacağı tarih 26 hazirandan 15 temmuza ertelenmişti. Yazımızın yayınlanmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Teftiş Kurulu Başkanı Rahmi Çınar’a talimat vererek iddianın soruşturulması istendi.

İşlerin geç kalmaması için soruşturmanın 20 Temmuza kadar şartname alan firmalara 15 temmuza erteleniyor.

Etimesgut için kolay çözümler

ETİMESGUT İstasyon
mahallesi sakinlerindenim. Etimesgut’un trafik sorunu son 4-5 yıldır had safhaya ulaşmıştır. Hangi belediyenin sorumluluğunda olduğunu bilmediğim için daha önceki yıllarda da gerek Büyükşehir’e gerek Etimesgut Belediyesi’ne konuyla ilgili yazılar yazmıştım. Ancak yıllardır gerekli önlemlerin alınmadığını düşünüyorum.

- Özellikle. ilçe merkezindeki kavşak (tren istasyonu karşısı) sabah ve akşam saatlerinde çekilmez, içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

- Etimesgut’u Ayaş yoluna bağlayan köprülü kavşak belki de Eryaman’a yapılan köprülü kavşak kadar önemli iken burayla ilgili hiç bir çalışmanın yapılmadığını görüyorum. Kızılay-Eryaman otobüsleri bile kavşak olmadığından Batıkent’in içinden dönüp tekrar Eryaman’a gitmektedirler.

- Son yıllarda şehrin büyümesiyle birlikte Ankara Çayı açık kanalizasyon haline gelmiştir. Eryaman ve Etimesgut sakinleri kokudan evlerinde oturamaz hale gelmiştir. Halkın sağlığı için buna en kısa sürede çözüm bulunması gerekmez mi?

Süleyman YEŞİLCE

Einstein üzerinden Atatürk düşmanlığı

KANALTÜRK’
te ana haberde bir hanım, doçentmiş... NASA’da 8 yıl çalışmış... Ve Einstein’ı bile Türkiye kabul etmemiş diyor!

Talk Show’menlerimiz de, bilim adamlarımız da uzayla ilgileniyorlar. Biraz da Atatürk’ü öğrenseler...

"1894-1952 yıllarönda yaşayan Einstein, 1949 yılında kendisiyle görüşen Prof. Dr. Münir Ülgür’e, 1933 üniversite reformu sırasında Atatürk’ün, kendisinin de Türkiye’ye gelmesini istediğini söylemiş... Einstein "Siz biliyor musunuz, dünyanın en büyük liderine sahipsiniz" demiş. Atatürk’ün daveti için de "Arkadaşlaröm hep oradaydı ama burada (ABD) imkánlar çok fazla olduğu burayı tercih ettim" diyor."(21.10.2006, Y.Bayer)

Sanırım bu kadar yeter.

Can TEKELİ
Yazarın Tüm Yazıları