Kıskanılan vücutların mimarları

Güncelleme Tarihi:

Kıskanılan vücutların mimarları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2008 00:00

Akıllarımızda kusursuz vücudu ve upuzun bacaklarıyla yer eden Eda Taşpınar, bunu haftanın beş günü yaptığı spora borçlu.

Haberin Devamı

EDATAŞPINAR FOTOĞRAFLARI

Elle dergisine konuşan Taşpınar, disiplinden taviz vermediği için Hitler adını taktığı pilates eğitmeni Ajda Sabuncu sayesinde form tuttuğunu söyledi.

Eda Taşpınar, Ebru Şallı ve Zeynep Erol... Kusursuz vücutlarına gıpta ediyoruz, nasıl böyle zayıf ama sağlıklı göründüklerine şaşırıyoruz. Elle dergisine konuşan Taşpınar, Şallı ve Erol’un sırrı, yıllardır düzenli olarak yaptıkları yoga ve pilates. Bu egzersizler, onlar için spordan çok bir yaşam tarzına dönüşmüş.

DİDEM UZEL&EBRU ŞALLI

Didem Uzel ve ’hocası’ Ebru Şallı’yla Şallı’nın Etiler’deki dairesinde buluştuk. Üst kattaki bir odayı küçük bir pilates

/images/100/0x0/55ea84bdf018fbb8f8853bae
stüdyosuna çevirdiğini söyleyen Şallı için çekimde kullanılacak gereçleri temin etmek hiç de zor olmadı bu yüzden. Didem’le haftanın belirli günlerinde bir araya gelip pilates çalışıyorlar. Uzel, egzersizlerin vücudunda inanılmaz değişimlere yol açtığını anlatıyor: "Özellikle dik durmayı öğretiyor pilates." Ebru Şallı ise artık pilatesin Türkiye’deki uzman isimlerinden biri. İlk kez beş yıl önce hamileliği sırasında başlamış bu spora. Çok sevdiği için de uzmanlaşmaya karar vermiş ve geçtiğimiz yaz yurtdışında dünyanın en iyi pilates okullarından biri olan Stott Pilates Studio’da eğitim almış: "Anatomiyle ilgili derslerin de olduğu, günde 8 saatlik egzersiz eğitiminden geçtik. Birkaç hafta önce de yine aynı merkezin uzmanlık sertifikasını aldım. Birkaç eğitim daha almayı düşünüyorum." Şallı, yakın gelecekte severek yaptığı bu sporu meslek olarak sürdürmeyi planlıyor. Bununla ilgili olarak şu anda birçok yerden teklifler aldığını söylüyor: "Haftanın belirli günleri yakın arkadaşlarımla çalışıyorum. Didem Uzel dışında ayrıca Pınar Altuğ ve Demet Şener de benimle birlikte çalışmak istiyor." Ebru Şallı, 10’uncu pilates seansının sonunda kişinin vücudundaki belirgin değişiklikleri görebileceğini belirtiyor: "Kişi 20’nci seansta ciddi bir değişim hissediyor, 30 seans sonunda ise artık bambaşka bir vücuda sahip oluyor."

Haberin Devamı

ZEYNEP EROL&HİLAL KORAY

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea84bdf018fbb8f8853bb0
Kemer Country’deki evinin bahçesinde görüntülediğimiz Zeynep Erol’un tam 14 senelik bale geçmişi bulunuyor. Baleyi bıraktıktan sonra düzenli olarak pilates ve yogayı beraber götürmeye başlamış: "İkisine de halen düzenli olarak devam ediyorum. Fakat yoga felsefi anlamda boyutu yüksek olduğu, ruh-beden ve beyin üçlüsünü oluşturduğu için kendimi dengelememde bana çok iyi geliyor. O yüzden de son dönemlerde özellikle yogaya ağırlık veriyorum." Erol, güne her sabah yarım saat kendi başına yoga ve nefes meditasyonu yaparak başlıyor. Kendisi de eski bir balerin olan ve geçmişte televizyonlarda yaptığı aerobik programlarından tanıdığımız yoga hocası Hilal Koray ile yaklaşık 8 yıldır haftada iki kez birlikte çalışıyorlar. Zeynep Erol, ruhsal dalgalanmaları olan bir karaktere sahip olduğundan zaman zaman depresyona ve üzüntülere yakın olabildiğini ama çok da çabuk mutlu hissedebildiğini belirtiyor: "Bu da insanda büyük bir dengesizlik yaratıyor. Sanatsal ifadem içinse oldukça faydalı. Çünkü ruh halimi yaptığım işe çok güzel yansıtabiliyorum." Hilal Koray’a göre de bütün mesele merkezde kalmak: "Her olayın sonucunu aynı seviyede görebilmek... İşte, bunu da ancak yogayla sağlamak mümkün. Zeynep de ruh dengesini yoganın gücüyle sağlıyor."

Haberin Devamı

EDA TAŞPINAR&AJDA SABUNCU

Akıllarımızda kusursuz vücudu ve upuzun bacaklarıyla yer eden Eda Taşpınar, bunu haftanın beş günü yaptığı spora

/images/100/0x0/55ea84bdf018fbb8f8853bb2
borçlu. İki sene önce Maçakızı’nda kaldığı bir sırada orada ders veren sertifikalı pilates eğitmeni Ajda Sabuncu’yla tanışmış. Bunun üzerine sabahları yüzmek yerine pilates derslerine katılmaya başlamış. "İstanbul’a gelince de Ajda’nın Bebek’teki pilates stüdyosuna devam ettim" diyor Eda Taşpınar. Hem haftada üç kez pilates yapıyor hem de haftada iki kez gym’e gittiğini söylüyor. Vücudunda inanılmaz bir sıkılaşma olduğunu anlatıyor. Ona göre aletli pilates, zayıflamaktan ziyade vücudun şeklini değiştirip sıkılaştırıyor. Dört yıl önce New York’tan ayrılarak İstanbul’a yerleşen pilates eğitmeni Ajda Sabuncu, pilates hocalığının üç-beş aylık eğitimlerle geçiştirilemeyecek kadar ciddi bir iş olduğunu söylüyor. Tecrübeli olmasına karşın belli dönemlerde New York’ta özel pilates eğitimlerine katıldığını anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!