ATAK helikopteri ihalesi ile ilgili sorular

TÜRK Taarruz-Taktik/Keşif helikopteri (ATAK) projesi sözleşmesi iki gün önce imzalandı. TUSAŞ tesislerinde üretilecek helikopter ile ilgili sorular bitmiyor. ’Uzmanımız’ soruyor:

1- Bu helikopterde hangi model top kullanılacaktır. Bu topların ithalat lisansı alındı mı?

2- Füze sistemi nedir? Markası nedir?

3- Kontratta sıcaktan dolayı küçültülen motorlar Türkiye’de üretilecek mi? Ne zaman üretime geçilecek?

4- ABD, Apaci helikopterleri için ihaleye girmeyi reddetti. Peki İtalyan yapımı ATAK için niye motor ruhsatı için İtalya’ya niye izin versin?

Bu sözleşme ile TAİ bir anlamda ATAK helikopterinin VİP helikopteri olduğunu konfirme etti. Yapılan açıklamada ATAK helikopterlerinin gerek füze, gerekse top yani silah sistemi ile ilgili bilgi bulunmamaktadır.

ATAK helikopteri imza töreni sönük geçti. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ imza töreninde yoktu. Sıkı durun... KKK’ndan da tek bir subay da yoktu. Tören yapılıyor. Ama kullanıcı KKK tek bir subay yok. Garip değil mi?

Hazırlanan slayt gösterisinde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül bir tatbikatta füzeyi vurduğunu gösteren görüntülerde sevinç içinde şapkasını havaya atıyor. Peki bu füze hangi ülkenin imalatı? Söyleyelim İsrail... Altı ay önce test yapıldı. Ama füzeler nerede üretilecek belli değil. Sık sık değişen kontratta ATAK’taki top ve motor üretiminin nerede olacağı belli değil. En azından açıklanmıyor.

Yenimahalle’de kene

BEN 25 yaşında Çayyolu’nda oturan üniversite mezunu, askerliğini yapmış bir gençim. Tahsilimi ve yaşımı söylememin nedeni konuyu çarpıtmamam ve doğruları anlatıyor olmam.

27 Haziran Cuma sabahı ikamet ettigimiz Konutkent 1 A1 Blok’ta bizlere yardımcı olan apartman görevlimizin dairesinde kene vakası görülmüştür. Görevlimizin annesinin koluna yapışsan kene 1 dk. içerinde çıkarılmış ve hemen hastaneye gidilmistir. Yapılan ilk inceleme sonucu maalesef kene olduğu anlaşılmıştır. Kene ve yapıştığı kişinin kanı tetkikler için alınmış ve hasta evine gönderilmiştir.

Bu olay ile anlatmak istediğim, Ankara’nın göbeğinde güzide semtimizde 2008 yazında bir ilk yaşanmış ve kene vakası görülmüştür. Bunu okuyucularınıza, halkımıza duyurur ve gerek bağlı olduğumuz Yenimahalle Belediyesi gerek Büyüksehir Belediyesi, gerekse diğer ilgilileri bu konu hakkında bilgilendirir ve gereğinin yapılmasını sağlarsaniz sevinirim.

Gereğinden kastım, derhal ilaçlama yapılması, ısırılan kişinin tetkiklerinin

takibi ve halkın bu konuda acilen bilinçlendirilmesi olacaktır.

Bu kene vakasının yanlızca bu olay ile kalmasını dilerim.

Can Bora ARPACIOGLU

Risk oluşturur mu

BİR sıkıntımı dile getirmek istiyorum... Ankara’nın gelişmekte olan Eskişehir Yolu güzergahında yapımı hızla devam eden, Başkent Organize Sanayi Bölgesi var. Bölgenin içinden akmakta olan Ankara Çayı’nın kirliliğini anlatmaya gerek yoktur. Gerçekten insan sağlığı tehdit edecek ölçüdedir. Ne var ki, bölgenin hemen tamamına yemek hizmeti sağlayan bir firma Ankara Çayı’nın etrafına karpuz, soğan, biber gibi sebze ekmiştir. Bunlar da bu çayın suyuyla sulanmaktadır. Yemekhanenin sahibi acaba bu ürünleri yaptığı yemekte kullanıyor mu? İnsan hayatını riske etmek bu kadar kolay olmamalıdır. Kendileri lütfen bunu düşünmelidirler. E.D.

İnsanı insan ne yapar

EFSANE Wimbledon’un ilk zenci şampiyonu Arthur Ashe kan naklinden kaptığı AIDS’den ölüm döşeğindeydi...

Hayranlarından biri sordu... "Tanrı böylesine kötü bir hastalık için neden seni seçti?"

Arthur Ashe cevap verdi:

"Tüm dünyada 50 milyon çocuk tenis oynamaya başlar, 5 milyonu tenis oynamayı öğrenir, 500 bini profesyonel tenisçi olur, 50 bini yarışmalara girer, 5 bini büyük turnuvalara erişir, 50’si

Wimbledon’a kadar gelir, 4’ü yarı finale, 2’si finale kalır. Elimde şampiyonluk kupasını tutarken

Tanrı’ya ’Neden ben?’ diye hiç sormadım. Şimdi sancı çekerken, Tanrı’ya nasıl ’Niye ben?’ derim?

Mutluluk insanı tatlı yapar. Başarı ışıltılı... Zorluklar güçlü... Hüzün insanı insan yapar, yenilgi mütevazı...

Tanrı’ya asla ’Neden ben’ diye sormayın. Ne olacaksa olur.

(Mehmet Şahin’den)

Evet bu ucube bina yıkılmalı

KÖŞENİZDE Dr. Okan Akçam’a ait yazıda 27 hazirandaki yazıda Kızılay binası ile ilgili çok önemli bir konuya temas edilmiş, bu binanın yıkılıp eski binanın yapılması Ankara için büyük kazanç olacaktır.

Tamamiyle katılıyorum.

Şehrimiz hem manasız, ucube bir yapıdan kurtulur, hem de gerçek kimliğini bulur. Bu hususta bir organizasyona öncülük ederseniz çok önemli bir hizmeti daha yerine getirmiş olursunuz.

Mutlu HAYIRLOĞLU
Yazarın Tüm Yazıları