2 yaşındaki Burak'a köpek saldırdı

Güncelleme Tarihi:

2 yaşındaki Buraka köpek saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2008 12:17

ESKİŞEHİR'de 2 yaşındaki Burak Dilber'e zincire bağlı olduğu belirtilen komşularının kurt köpeği saldırdı. Yüzü parçalanan küçük Burak, annesi tarafından kurtarılırken, hastanede tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Köpek saldırısına uğrayan Burak bu hale geldi

Olay, Çankaya Mahallesi Göçmen Blokları'nda 24 Haziran 2008 tarihinde meydana geldi. Akşam saatlerinde oturdukları apartmanın önünde oyun oynayan Burak Dilber, yan apartmanda oturan 59 yaşındaki İsmail Taşçı'ya ait zincire bağlı olan kurt köpeğinin saldırısına uğradı. Saldırgan köpek küçük Burak'ın iki yanağını, dudağını, sol kulağını ve sol elini parçaladı. Olayı gören anne Nurcan Dilber köpeği tekmeleyerek oğlunu kurtardı.

Yaralanan Burak Dilber, annesi Nurcan Dilber ve babası Erkan Dilber tarafından bir otomobille Eskişehir Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Minik Burak, acil serviste yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerahhisi servisinde tedavi altına alınan Burak'ın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Eskişehir'deki bir oto elektrikçi dükkanında işçi olarak çalışan Erkan Dilber, oğlunu ısıran köpeğin sahibinden şikayetçi olduklarını söyledi. Evli 2 çocuk babası 30 yaşındaki baba Erkan Dilber, şöyle dedi:
“Eşim, 2 yaşındaki oğlumu da yanına alarak apatman önüne çıkmış. Bir süre sonra Burak apartman önünde oyun oynamaya başlamış. O sırada bir kadın siteye ait barakaların yanında kulübesi bulunan ve zincire bağlı olan köpeğe çiğ et vermiş. Burak da köpeğin yanına yaklaşınca köpek aniden oğluma saldırmış. Olayı gören eşim koşup köpeği tekmeleyerek Burak’ı kurtarmış. Eşim fark etmese, köpek oğulumu parçalayarak öldürecekti.”

Oğlunun henüz 4 aylıkken sol gözünde tümör olduğunun belirlendiğini anlatan baba Erkan Dilber, “Burak, 11 aylıkken kemoterapi tedavisi gördü. Gözündeki tümör tedavi sonrasında küçüldü. Oğlum bu hastalıktan kurtuldu diye sevinirken başımıza böyle bir şey geldi. Köpeğin sahibinden davacı olacağım. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Oğluma saldıran köpeğin bulunduğu kulübenin kapısının sürekli olarak kapalı tutulması gerekir. Ancak oğluma saldıran köpeğin kulübe kapısı her zaman açık oluyor. Başka çocuklar da bu köpeğin saldırısına uğrayabilir.”

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olaydan sonra köpeğin sahibi hakkında gerekli yasal işleme başlanıldığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!