İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmayacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda su sıkıntısı yaşanmayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 14:37

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, barajlardaki doluluk oranının yüzde 34'lere gerilediğine işaret ederek, “Tasarrufa devam edildiği müddetçe İstanbul'a su sıkıntısı yaşatmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Topbaş, İstanbul'a 60 adet yeni yol süpürme aracının katılması dolayısıyla Dolmabahçe'de düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İstanbul'daki barajların doluluk oranının yüzde 34'lere düşmesi nedeniyle kentte yaz aylarında su sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin soru üzerine Topbaş, şunları kaydetti: “Barajlarla ilgili doluluk oranlarımız geçen yıl yüzde 37, şu an da ise yüzde 34. Yani geçen yıla göre bir eksikliğimiz var. Burada bakıldığında, geçen yıl Melen çayımız yoktu, bu sene Melen çayımız var. İstanbullular dikkat ediyorlar. Sıcaklar buharlaşmayı artırdı bunu biliyoruz. Tasarrufa devam edildiği müddetçe İstanbul'a su sıkıntısı yaşatmayacağız.”

TERSANE ATIKLARI...

Kadir Topbaş, Tuzla'daki tersanelerin atıklarının Sakarya'ya götürülüp atıldığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine, bu konunun İstanbul'un dışında olduğunu dile getirerek, “Çevre kirliliği bütün insanları etkileyecek boyuta geliyor. Önce küçük canlılardan, mikroorganizmalardan, böceklerden başlıyor ve bizim hayatımızı karartıyor. Bertaraf etmek, bir taraflara götürüp atmak değil. Onun doğru tesislerde düzenli bir şekilde depolanması ve tekrar doğaya kazandırılması şart” dedi.

Haberin Devamı


İstanbul'da bu konuda hassasiyet gösterildiğini ifade eden Topbaş, kenttin 14 bin ton olan günlük çöpünün 2023 yılında tamamının işleme tabi tutulmuş ve geriye dönüştürülmüş olacağını söyledi.

Tersanelerin Yalova'ya taşınmasının söz konusu olup olmadığına yönelik soruya karşılık Topbaş, Tuzla tersanelerinin taşınması olayının henüz net olmadığını ve uzun vadeli bir planlama olduğunu belirterek, bunun bir hükümet kararı olacağını vurguladı.

Topbaş, İstanbul'un bir tersaneler bölgesi olmasını arzu etmediklerini dile getirerek, tersanelerde ciddi boyutta siparişlerin söz konusu olduğunu ve gemi sanayinin milli ekonomiye katkısının çok yüksek olduğuna işaret etti.

İSKİ İLE İLGİLİ İDDİALAR

Kadir Topbaş, “İSKİ'deki işe alımlarda akraba ilişkilerinin ön planda tutulduğuna ilişkin iddiaların” sorulması üzerine, bu iddiaları araştırdığını ve etik bulmadığını belirterek, “Ben, göreve geldiğim günden bugüne kadar bir yakınımın işe girmesi konusunda hiçbir referansım yok” dedi.

Haberin Devamı


Bu konuda hassasiyet gösterdiğini de ifade eden Topbaş, “Bu iddialar doğruysa tabii ki etik değil. Gerekli araştırmaları yaptırıyorum” diye konuştu.
Topbaş, iddiaların doğruluğunun kanıtlanması halinde gereğinin yapılacağını söyledi.

Beşiktaş Meydanı ve trafiğin bu bölgede yer altına alınmasına ilişkin projeye ilişkin soruya karşılık Topbaş, projenin koruma kurulunca onandığını ve kentsel tasarım planlarının kurulda bulunduğunu kaydederek, “Gelecek yıl inşallah Beşiktaş'ta önemli bir meydan kazanacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!