Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 00:00

80’s

(Sony BMG/ Artist)

Malumunuz, 1980’ler müzikal açıdan ziyadesiyle fantastik bir dönemdi. 1990’ların sonundan itibaren, yani üstünden tam olarak 10 yıl bile geçmeden nostaljik bir hadiseye dönüşmüştü 80’lerin müziği.

Son durumu hepimiz biliyoruz, takip ediyoruz... Her hafta farklı mekanlarda irili ufaklı 80’ler partisi yapılır hale geldi.

1980’ler temalı pek çok albüm de var piyasada ve açık konuşmak gerekirse çoğu da birbirinin kopyası: İki Modern Talking, bir tutam C.C. Catch, ’bi tatlı kaşığı’ F.R. David, bir pinçik A-ha...

*

"80’s" adlı bu derlemenin durumu ise biraz farklı.

Toplam 23 parça içeren bu zaman kapsülünde de bir adet Modern Talking (Birader Luvi Luvi!) var, Limahl’dan "Too Shy" var, F.R. David’in güzel parçası "Words" var.

Ancak bunun ötesinde, 1980’leri benim gibi bizzat yaşamış olanları hafiften bir "Alacakaranlık Kuşağı" tribine sokacak güzellikler/gariplikler mevcut albümde.

Ne gibi?..

Mesela "MacGyver"ın, "Dallas"ın, "Knight Rider"ın (Kara Şimşek, oley!), "Bonanza"nın yani 1980’lerin bomba televizyon serilerinin tema müzikleri var.

Dahası da mevcut!

Hem de 1980 model, "Made In Europe" damgalı, dönemin müzikal ortamını damardan yakalayan türden.

Örnek ver Kabakulak: Prenses Stephanie’nin çıtır döneminde söylediği "Ouragan"ı, Nicole’ün "Ein Bisschen Frieden"ı, Jermaine Jackson ve Pia Zadora’nın "When The Rain Begins To Fall"u...

*

"Gerçekçi" tavrıyla benzerlerinin birkaç adım önüne geçen bu enteresan albümü, dönemin havasını "harbiden" solumaya cesareti olanlara öneririm.

Ricchi ve Poveri bile var.

Başka söyleyecek bir şeyim yok, Dallas’ın melodisine takıldım, çaresizim!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!