GeriSeyahat Çeşme 2008
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çeşme 2008

Çeşme 2008

Paranın satın alamayacağı mutluluklar vardır, gerisi için Çeşme emrinize amade! Plajlar açıldı, lokantalar hazır, mekanlar misafirlerini ağırlamaya başladı. Bu yaz bir Çeşme tatili düşünüyorsanız o zaman doğru adrestesiniz. İşte Cesur Sert’in objektifinden en yeni mekanları, en son trendleriyle Çeşme 2008! Herkes bunları konuşuyor, buralara gidiliyor, bunlar yenilip, bunlar içiliyor.

GECE HAYATI SEVENLERE

Asla tek mekanda kalmayın


Preclub yani geceye başlangıç olarak Yıldızburun’da Rouge öneriliyor. 80’ler, 90’lar çalıyorlar, bira 10 lira. (232) 723 17 00. Sonrası size kalmış: Türkçe pop seviyorsanız Serdar Ortaç, Demet Akalın gibi isimlerin çıktığı Kulüp Ceshme ve Cece var. Ceshme, yarın Rober Hatemo’yla açılış yapıyor. Limitsiz yerli içkiyle adambaşı 70 lira. Bence süper fikir! Rober Hatemo ancak limitsiz içkiyle çekilir (232) 723 23 78. Ter ter tepinmek için Discorium gayet başarılı. Sole Mare’yi erken kesip geceyarısı gibi buraya geçmek lazım. Fakaaaaaat! Nerede başlarsanız başlayın, geceyi mutlaka Alaçatı Seaside’ın içindeki Inside’da bitireceksiniz. Hálá ayakta kalabilmiş kim varsa sabah saat 04.00 itibariyle eksiksiz orada, yani ha desen yoklama yapacaklar! Bembeyaz, küçük bir yer. Bu sene yeni koltuklar gelmiş. Alternatif ve rock dinleyicisiyseniz Aya Yorgi’de Paparazzi, Alaçatı’da Babylon var. Babylon’u bilhassa tavsiye ederim. Geçen haftasonu plaj kısmını açtılar, bu akşamki Oldies But Goldies partisiyle kulübü de emrinize amade. Yarın akşam ise Mor ve Ötesi çıkıyor. Girişler 25 lira (232) 716 67 07. Pizza-club Otto’yla İstanbul’da olduğu gibi Alaçatı’da da dipdibeler. Son yenilik ise Şarabi. Beyoğlu’nun 10 yıllık şarap evi, ciğer pateleri ve zengin şarap kavıyla Alaçatı anacaddede. Yalnız Çeşme’de mesafeler açık, taksiler pahalı. O yüzden ya arabanızla gidin ya da araç kiralayın. Alkollü araç kullanmayı aklınızdan bile geçirmeyin, denetim çok sıkı. Uyanık Çeşmeliler Çeşme-Dalyan arasındaki gizli dağ yolunu kullanıyorlar. Nasılsa çarpacak kimse yok, polis de yok. Aslına bakarsanız yol da yok.

DENİZ-KUM-GÜNEŞ SEVENLERE

Sheraton’ın iskelesi hálá yerinde

Çeşme’nin bence en güzel plajı Ilıca. Kumu incecik, denizi cam gibi. Dalgası da az olduğu için çocuklu aileler bayılıyor. Plajın en önemli özelliği Sheraton’ın iskelesi. Bu oteli duymuşsunuzdur: Hani şu 5 gün kalanı, 3 gün bedava Roma’ya yollayan otel. Ruhsatı olduğu için iskelesi yıkılmadı, 120 metrelik bu iskele bütün Çeşme’de tek. Gündüz güneşlenmek, denize girmek için mükemmel ama ben gece sahili seyrederek iki tek atmayı daha çok seviyorum. Plajdan yararlanmak için Sheraton müşterisi olmak şart değil. Şezlong da kiranabiliyor. Gittiğinizde mutlaka ısmarlamanız gereken iki şey var: Birincisi başaşçı Rahmi Usta’nın özel karpuz çorbası. İçinde ceviz, nane, avokado, domates, karpuz var. Soğuk servis ediliyor. 11 lira, hem tok tutuyor, hem de sağlıklı. Çünkü kullandıkları bütün ürünler otelin kendi bostanından ve organik. Eğer karnınız açsa, mutlaka Bekir Usta’nın yaprak dönerinden ısmarlayın. İstanbul’un meşhur kebapçısı Eminönü-Hamdi’den özel olarak getirtildi. Servisi falan övmeme zaten gerek yok. Sheraton’ın 285 lira ücreti her bütçeye uygun olmayabilir. Daha makul bir otel ararsanız Dalyan’da Sisus’u öneririm. Aşk oteli olarak anılıyor, dışarıdan kondurmazsınız ama içeriden mükemmel bir tasarımı var.

BEACH CLUB SEVENLERE

Aya Yorgi denizle yeksan


Beach Club’ların sıralandığı Aya Yorgi koyundaki iskelelerin hepsi denizle yeksan. Belediye yıktırınca dubaların üzerinde yüzen iskeleler kurdular. Ne değiştiğini kimse anlayabilmiş değil. Sole Mare yine Aya Yorgi’nin kralı. Bu yıl yeni olan ise, akşamüstleri elmalı mojito modası. Nane-limon tadı daha az, mükemmel ferahlatıcı. İçki fiyatları 3 yıldır aynı: 10-25 lira (232) 712 50 27. Daha ilerideki Shayna Club’a yarın akşam Ian Carey geliyor. Gündüz giriş 20, geceleri 30 lira. Bu yıl cuma akşamlarını sırf Türkçe müziğe ayırdılar.

SEFAHAT SEVENLERE

Termal havuz keyfi

Aqua Termal’de akşamüstü partisine katılmamışsanız, kendinizi Çeşme’ye gitmiş saymayın. Paşalimanı tarafında. Geceye kadar uzayan akşamüstü partileriyle meşhur. Buharlar çıkan, denize nazır açıkhava havuzuna giriyorsunuz, içkiniz elinizde, çevrenizde müzik ve eğlence. Paşalimanı’na giderken tabela bol ama yolu çok kötü. Yanlış geldiğinizi düşünmeye başladığınız an Aqua karşınızda.

KAHVALTI DÜŞKÜNLERİNE

Trend avcısına Hanedan


Kahvaltıda sezonun modası Hanedan. Çeşme’ye gelirken Zeytinler Köyü sapağından girince. Özellikle İzmirlilerin gözdesi. Yazar-çizer takımı ise kahvaltıda Alaçatı-Agrilia’ya taşınıyor. Ama kahvaltı dediğin, yazın açıkhavada yapılmalı. Pervanelerine rağmen, o depo havası bana bastı. Meydandaki Sailors otelde akşamüstü mutlaka bir adaçayı için, tavla oynayın. Ama asıl tavla mekanı karşısındaki köy kahvesi. Bu yıl köy kahvaltısı 10, sakızlı kahve 5 lira. Çeşme’den sakızlı birşeyler yemeden dönmeyin. Muhallebisi, kurabiyesi, kahvesi, likörü var. En popüler pideci Dost Pide. Kaşarlısı 7 lira, bu sene kebaba da başladılar. Kırçiçeği de güzel fikir, ıspanaklı pidesi çok tutuluyor. (232) 723 32 32. Sakın kumru yemeden dönmeyin. En meşhuru, Kumrucu Şevki yıkıldı, ama korkmayın hemen yanına iki yeni yer birden açtı. Yengene zam yok, bu sene yine 5 lira. (232) 723 23 45.

DEDİKODU SEVENLERE

Prokhorov’un haremi


Çeşme’nin çenesini Rus zengin Mikhail Prokhorov’un malı yoruyor. Senede birkaç kere Çeşme’ye tatile gelen Prokhorov’un yanında 20 kızdan oluşan bir harem var, ama güzelliklerini görmeniz lazım. Herkes bu kızları konuşuyor. Kızların hepsi 90-91-90! Hayır belleri kalın değil, bunlar doğum tarihleri. Hazret her seferinde ayrı bir haremle gelirmiş Çeşme’ye. Kızların başlarında takım liderleri var. Kimseyle konuşmuyor, ortalıkta görünmüyor, birlikte hareket ediyorlar. Size şöyle anlatayım, hep beraber bir yürümeye başlıyorlar, filamingo sürüsü! Bizim güzelim Türk hanımları yanlarında bahçe tavuğu gibi kalıyor. Prokhorov kızlarıyla rahat yüzebilmek için plaj satın aldı. Helikopterden beğendiği Kumbeach’in 160 ortağını razı etmek için 30 milyon dolar harcadığı söyleniyor. 20 jet skinin hazır olduğu özel iskelesi var. Kızlar jetski’ye binerken Prokhorov yanında getirdiği Rus dünya sörf şampiyonu hocasından sörf dersleri alıyor.

DENİZ ÜRÜNÜ SEVENLERE

Körfezde ıstakoz seçin

Çeşme’de siz deniz kenarında durun, levrekler kendileri atlıyor zaten tabağınıza. En lezzetli deniz ürünleri için üç istikamet mevcut. Bütçeniz kısıtlıysa Şifne: Burada Yusuf’un Yeri ve Ferdi Baba’yı tercih edin. İkinci istikamet tabii ki Dalyan. Dalyan’dan en önemli haber: Buzlu bademci Mustafa Amca rahmetli oldu. Artık bademleri oğlu Kazım satıyor. Civardaki en popüler balıkçı yine Körfez. Eski yerlerinin yanına bu yıl Körfez-Langusta adında bir yer açtılar. Mutlaka görün, bir böcek akvaryumu yapmışlar içinde 100 tane ıstakoz var. Seçip, öyle yiyorsunuz. Ve tabii ki balıkçı Hasan: Sezonu erken açan Emre Altuğ buradan çıkmıyor. Azar işitmeyi göze alabiliyorsanız, o zaman Çiftlikköy’deki Langusta’ya gideceksiniz. Sahibi ihtiyar, aksi bir Rum. Böceği usulünce pişiriyor ama şımarıp yanına salata da isterseniz, kalk salatanı kendin yap deyiveriyor. Bilenlere göre hemen yanındaki Can Baba da fena değil. Üçüncü alternatif ise Alaçatı. Salaş, Egeli ama romantik bir yemek istiyorsanız adresiniz belli. Direkt Kalamata’ya gideceksiniz. İncirin altında masa isteyin, harika Ege mezeleri 7, zeytinyağlılar 9 lira. Yok, Nevizade gibi sokakta olayım, geleni geçeni takip edeyim diyorsanız o zaman Tuval’e gideceksiniz. Sokakta oturmam diyene Lavanta, modern ve hafif bir yaz ortamı isteyene Picante var. Bu saydıklarımın hepsi de Alaçatı merkezde, aynı 100 metrenin içindeler. Kalamata’nın çaprazında Barbun diye yeni bir bar açıldı. Bira 7 lira. Çekinmeyin girin, çay bahçesi kadar samimi bir yer.

False