Napolyon sendromu şimdilik gereksiz

ODTÜ Rektörlüğünü bırakan Prof. Dr. Ural Akbulut, hafta içinde gazetecilerle veda yemeğinde buluştu. Son günlerde Melih Gökçek’le yaşadığı su tartışmalarıyla gündeme gelen Akbulut’a yöneltilen ilk soru tabi ki su konusundaydı.

Sorulara oldukça hazırlıklı olduğu gözlenen Akbulut, "Arkadaşlar, sohbet ortamında bir yemek olmasını istiyorum. O yüzden bu konulara girmeyelim" dese de, Ankara’nın suyuyla ilgili konuşmaktan kendini alamadı.

ODTÜ Rektörü olarak Ankara halkına karşı sorumluluk duygusu taşıdığını ve önüne gelen tahlil sonuçlarını olumlu ya da olumsuz açıklamak zorunda olduğunu anlatan Akbulut, "Ben daha önceki açıklamalarımda arseniğin Kızılırmak suyunda tespit edildiğini, henüz şebeke suyunda limitin üstünde arsenik görülmediğini vurgulamıştım. Ancak bazı basın yayın organlarında bu biraz farklı yansıtılmış" dedi.

Her an Ankara’da su konusunun takipçisi olacakları mesajını da veren Akbulut, "Gönlünde belediye başkanlığı var" iddialarını da kesin bir dille yalanladı. Aslında, Akbulut gazetecilere daha birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Akbulut’un ’of the record’, yani yazılmamak üzere bizlerle yaptığı bu sohbetteki açıklamalarını, kendi isteği doğrultusunda haberleştirmedik. Ama arsenik ile ilgili olarak bilim çevrelerince yıllardır dillendirilen ilginç bir iddiayı da sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim. Akbulut’un aktardığı bu iddiaya göre, Fransız Devrimi Generali Napolyon belirli bir süre içinde yiyecek ve içeçeğine karıştırılan arsenik ile yavaş yavaş öldürülmüş.

Napolyon’a verildiği öne sürülen arseniğin hangi limitlerde olduğu bilinmiyor ama, resmi kurumların açıklamaları Ankara suyundaki arseniğin şimdilik Dünya Sağlık Örgütü limitlerinin çok altında olduğunu söylüyor.

Durmak yok koşmaya devam

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi bürokratları, geçtiğimiz hafta dostluk maçında buluştu. Etimesgut Şehir Stadı’nda UEFA standartlarındaki ölçülere sahip olan stad, bürokratları bir hayli yordu. Futbolculara özenen bürokratlar, maçın başında büyük sahada deparlar atmaya kalkınca birer birer kesildiler. 13’erden 26 kişi oynayan bürokratlar zaman zaman birbirlerine "Durmak yok, koşmaya devam" şeklinde seslenip motive etmeye çalışsa da, pek faydası olmadı.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi bürokratları, geçtiğimiz hafta dostluk maçında buluştu.

Etimesgut Şehir Stadı’nda UEFA standartlarındaki ölçülere sahip olan stad, bürokratları bir hayli yordu.

Futbolculara özenen bürokratlar, maçın başında büyük sahada deparlar atmaya kalkınca birer birer kesildiler.

13’erden 26 kişi oynayan bürokratlar zaman zaman birbirlerine "Durmak yok, koşmaya devam" şeklinde seslenip motive etmeye çalışsa da, pek faydası olmadı.

Etimesgut BelediyeBaşkanı Serhat Kemal Yılmaz’ın izlemeye geldiği maçta oynayan bürokratların hepsini sayamasak da, ANFAGenel Müdürü Ferhat Ertürk, Başkent Doğalgaz AŞGenel Müdürü Veysel Karani Demir, Belediye Meclisi AKPGrup Başkanvekili Ayhan Yılmaz, AKPAnkara İl Başkanı Halis Bilge göze batan isimlerdi.

Paşa için bir kez daha

KUĞULUPARK’taki dişi kuğular için Çankırı’dan getirilen ancak, bulunduğu ortama uyum sağlayamadığı için diğer kuğulardan tel örgüyle ayrılan ’Paşa’ya bir şans daha verildi. Çankaya Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz günlerde tel örgüyü kaldırıp Paşa’yı diğer kuğuların arasına saldı. Çankaya Belediyesi yetkilileri, Paşa’nın diğer kuğulara uyum sağlamasını ümit ettiklerini söylediler.
Yazarın Tüm Yazıları