Kız arkadaşıyla tartıştı okulunda intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Kız arkadaşıyla tartıştı okulunda intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2008 00:00

Kız arkadaşıyla tartışan genç okulun bahçesindeki basket potasına kendini astı. Öğrenciler dehşete düşerken, okul tatil edildi. Sinan Çatmataş’ın telefon görüşmeleri inceleniyor.

İZMİR’in Bornova İlçesi’nde 16 yaşındaki Sinan Çatmataş, telefonda tartıştığı kız arkadaşının eğitim gördüğü ilköğretim okulunun bahçesindeki basketbol potasına kendisini iple asarak canına kıydı. Olay dün saat 07.30 sıralarında Fazılpaşa Caddesi, 54 numarada bulunan Reşat Nuri Gültekin İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. Öğretmen ve öğrenciler, dersler başlamadan önce geldikleri okul bahçesinde büyük şok yaşadı. Basketbol sahasındaki potaya asılı bir gencin cesedini gören öğretmenler, korku içinde kalan öğrencilerini dışarıya çıkardıktan sonra polise haber verdi. Bahçede önlem alan polis ekiplerinin araştırmasında kendisini iple potaya asan kişinin 16 yaşındaki Sinan Çatmataş olduğu belirlendi.

İntihar notu yok

Herhangi bir intihar notu bırakmayan Sinan Çatmataş’ın ceplerine bakıp, cep telefonunu inceleyen polis, en son aynı okulun öğrencisi olan kız arkadaşıyla telefonda konuştuğunu ortaya çıkardı. Tartıştığı kız arkadaşına canına kıyacağını söyleyerek telefonu kapattığı anlaşılan Çatmataş’ın, sabah okula geleceğini bildiği, ismi açıklanmayan kız arkadaşının cesedini görmesi için, kendisini bahçedeki basketbol potasına astığının sanıldığı belirtildi.

Sinan Çatmataş’la tartışmasının ardından kız arkadaşının da "Değer mi hiç" ve "İyi misin" mesajları gönderdiği öğrenildi. Telefona, savcının talimatıyla incelenmek üzere el konuldu.

Ders saati öncesinde öğrencilerin cadde üzerinde birikmesi ve olayla ilgili incelemenin tamamlanmamış olmasından dolayı yöneticiler, okulu bir gün tatil etti. Öğrenciler evlerine gönderildi. Polis, kapıda ve duvar önlerinde önlem alıp girişleri yasakladı. Olayı öğrenen bazı veliler de okula gelip polisten bilgi almaya çalıştı.

Çete üyesi Çete üyesi yeğeni

Okul bahçesinde intihar eden Sinan Çatmataş’ın, İzmir’de ’Sinemacılar Kralı’ olarak bilinen Yavuz Çamlıca, şoförü Enver Aktaş, kardeşi Bülent Çamlıca, onun koruması emekli polis memuru Ramadan Dinarlı’nın öldürülmesinin de aralarında yer aldığı çok sayıda olaya karışan Beşok Çetesi’nin üyesi olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Gürcan Çatmataş’ın yeğeni olduğu ortaya çıktı. Sinan Çatmataş’ın cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!