Kastamonu'da 150 çocuğa 1 doktor

Güncelleme Tarihi:

Kastamonuda 150 çocuğa 1 doktor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2008 14:13

KASTAMONU Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doktor yetersizliği nedeniyle büyük sıkıntı çekiliyor. 8 çocuk hastalıkları uzmanı ve 15 kadın ve doğum uzmanının bulunması gereken hastanede, 2 çocuk doktoru ve 4 kadın doğum uzmanı görev yapıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların daha iyi sağlık hizmeti alabilmeleri için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne dönüştürülen Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde doktor yetersizliği nedeniyle günde 150 hastaya bir doktor düşüyor. Norm kadrosunda 8 Çocuk Hastalıkları Uzmanı ve 15 Kadın ve Doğum Uzmanı bulunması gereken hastanede, bugün 2 çocuk doktoru ve 4 kadın doğum uzmanı bulunuyor. Dönüşüm sonrası 6 çocuk uzmanı ve 6 kadın doğum uzmanı ile hizmete vermeye başlayan hastanede, art arda yaşanan emeklilik ve istifalarla bu sayı giderek düştü.

Doktor yetersizliğinin had safhaya ulaştığı hastanede, özelikle çocuk poliklinikleri önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Hastanede 2 çocuk doktorunun bulunması nedeniyle 1 doktor günde ortalama 120 kişiye poliklinikte hizmet vermeye çalışırken, bir yandan da yatan hasta servisi, yeni doğan bebekler ve acil servisle birlikte bu rakam günde ortalama yaklaşık 150 hastaya ulaşıyor. Hastane bünyesinde bulunan doktorlar poliklinik, acil servis, klinikler ve yoğun bakımlar arasında mekik dokumaya devam ediyor. Başta hastalar ve yakınları olmak üzere tüm gözler, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde ataması yapılacak doktorlara çevrildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!