Kurtuluş ve Cumhuriyet Müzeleri 29 Ekim’de açılacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün açıklaması:

Hürriyet Gazetesi’nin 21.5.2008 günlü Ankara Eki’nde ’İki Cumhuriyet Müzesi yıllardır kapalı’ başlıklı haberinde Kurtuluş Savaşı Müzesinin (I. T.B.MM. binası) bir yıldır; Cumhuriyet Müzesi’nin (II. T.B.M.M binası) altı yıldır tadilat ve onarım çalışmaları nedeniyle kapalı olduğu belirtilerek, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzeleri Müdürlüğü’nün ziyarete açılış tarihi sorulmaktadır. Konuya açıklık getirilmesi amacıyla hazırlanan bilgi notu aşağıda sunulmaktadır.

- Kurtuluş Savaşı Müzesi (I. TBMM): Tarihi yapı ilk defa 1961 yılında müze olarak ziyarete açılmıştır. Bakım, onarım ve yeni teşhir çalışmaları için Bakanlık makamının 28.11.2007 tarihli onayı ile ziyarete kapatılmış olup, Müzenin 29 Ekim 2008 tarihinde ziyarete açılması planlanmıştır. Bu konuya ilişkin duyurumuz (yaklaşık 1,2 x 2 m boyutlarında) müze girişinde yer almaktadır.

- Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM):
1981 yılında ilk defa müze olarak ziyarete açılmıştır. 2001 yılında bakım, onarım ve teşhir-tanzim çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılmıştır. Ancak görülen lüzum üzerine esaslı onarım çalışmaları gerçekleştirilinceye kadar değerlendirilmesi amacıyla 3.1.2006 tarihinde Genel Kurul Salonu ziyarete açılmış ve 28.11.2007 tarihli Bakanlık makamı onayı ile müze yeniden ziyarete kapatılarak restorasyon çalışmaları başlatılmıştır.

Cumhuriyet Müzesi’nin de Kurtuluş Savaşı Müzesi ile birlikte 29 Ekim 2008 tarihinde ziyarete açılması planlanmıştır.

Bu konuya ilişkin duyurumuz (yaklaşık 1.2x2 m) müze girişlerinde yer almaktadır."

Ceza puanını öğrenmek sorun oluyorsa...

EMNİYET Müdürlüğü’nün internet sitesinden bir kaç gündür sürücü ceza puanımı sorgulamak istiyorum ancak sorgulama yapılamıyor. Bu nedenle Ankara Emniyet Müdürlüğüne giderek en yetkili merciden ceza puanımı sormak istedim.

Gelin görün ki işin bu yanı tam bir komedi... Koskoca Emniyet Müdürlüğü’nde kimseden bunu öğrenemedim. Danışmadan önce Sürücü Belgesi arşivine yönlendirildim. Buradaki görevli memurlar bana burdan sorgulama yapamayacağımı ve Kurtuluş’daki denetleme birimine gitmemi söylediler. Denetleme biriminde de konuya kesin olarak cevap bulabileceğimin garantisi olmadığını ayrıca belirttiler. Ben de bir vatandaş olarak bu konuyu amirlerine taşıdım. Amirleri konuyu çözüceğine bana bir dilekçe vererek vatandaş bilgi edinme hakkımı kullanmamı tavsiye etti. Şimdi bütün bu olanlar Ankara’nın göbeğindeki koca Emniyet Müdürlüğü’nde oluyor. Ben vaktimi ve paramı harcayarak Emniyet Müdürlüğü’ne geliyorum ve bir Allahın kulundan bu konuda bilgi alamıyorum. Vatandaş olarak cezamı gününde ödemişim ve puanımı öğrenerek kendimce önlem alacağım.

Oğuz TANRIKULU

Kızılırmak kıyısındaki fabrikaların kapısına kilit mi vuruldu!

TELEVİZYONLARA demeç veren Melih Gökçek, güle-oynaya anlatıyor:

"Tam 21 gündür Ankaralılara gizlice Kızılırmak suyu içiriyorum... "

Büyük marifet doğrusu.

Halkına gizlice su veren ilk Belediye Başkanı olma özelliğini de almış oldu böylece.

Bir de ekliyor :

"21 gündür kimse ishal olmadı."

Sanki tek tehlike ishal vakası.

Keşke tek tehlike bu olsa. Suyu kaynatır, ilaçlar bunu bertaraf edersiniz. Ancak, eğer varsa sudaki radyoaktiv elementler ne olacak?

Bunlar kaynatmayla, klorlamayla, ilaçlamayla elimine edilemez ki.

Güle-oynaya gizlice Ankaralılara su içirdiğini söyleyen Gökçek’e soruyoruz:

"Ne oldu? Kızılırmak kıyısına konuşlanmış ve ne kadar boyası, zehiri, ağır metalleri varsa bu nehre döken yüzlerce belki de binlerce fabrikanın kapısına kilit mi vuruldu? Veya bunlara arıtma tesisi mi kurduruldu?"

Size inananlar, güvenenler gözü kapalı bu suyu lıkır lıkır içebilir sayın Başkan!

Ya güvenmeyenler?

Belki biz bu suyu kullanmayacaktık... Belki içmeyecektik... Belki başımızın çaresine başka kanallardan bakmaya çalışacaktık... Belki Ankara’yı terkedecektik...

Suyu gizli vererek, bizim haber alma, tedbir alma özgürlüğümüze kastetmiş olmadınız mı?

Naziler de Auschwitz kampında gaz odalarına gönderdikleri kurbanlarına, "soyunun banyo yapacaksınız "diyorlardı.

Kınıyoruz.

C.Y.- ANKARA

Sünnet ücretsiz

SAĞLIK Bakanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği "Devlet Hastanelerinde hani sünnet bedava yapılıyordu" (28.5.2008) başlıklı yazıya karşılık diyor ki:

"Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Marmaris Devlet Hastanesi’nde sünnet, ameliyethane şartlarında çocuk yaş grubuna göre lokal ya da genel anestezi altında yapılmaktadır. Bunun için öncelikle vatandaşlarımızın çocuklarını çocuk çocuk cerrahi veya üroloji polikliniklerinin birinde muayene ve tahlillerini yaptırmaları gerekmektedir. Çocuğun sağlığı için bir engel yoksa sünnet için randevu verilmektedir. Ayırca sünnet için herhangi bir ücret talep edilmemektedir."

Biliyor musunuz?

BEYPAZARI
Belediyesi’nin düzenledği "Tarihi Evler, El Sanatları, Havuç ve Güveç Festivali" 6-8 Haziran tarihleri arasında yapılacağını, programda; Kent Tarihi Müzesi açılışı, resim ve fotoğraf sergileri, yabancı dans toplulukları gösterileri, müzik ve halkoyunları gösterileri, Japon geleneksel sanatları gösterileri yer aldığını....

SAĞLIK Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği "Devlet Hastanelerinde hani sünnet bedava yapılıyordu" (28.5.2008) başlıklı yazıya karşılık diyor ki:

"Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Marmaris Devlet Hastanesi’nde sünnet, ameliyethane şartlarında çocuk yaş grubuna göre lokal ya da genel anestezi altında yapılmaktadır. Bunun için öncelikle vatandaşlarımızın çocuklarını çocuk çocuk cerrahi veya üroloji polikliniklerinin birinde muayene ve tahlillerini yaptırmaları gerekmektedir. Çocuğun sağlığı için bir engel yoksa sünnet için randevu verilmektedir. Ayırca sünnet için herhangi bir ücret talep edilmemektedir."
Yazarın Tüm Yazıları