Şans ikinci kez güldü

Güncelleme Tarihi:

Şans ikinci kez güldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 19:10

Antalya'da 18 yıl önce kadavradan böbrek nakli olan ve 3 yıl önce vücudunun reddetmesi üzerine yeniden bekleme listesine giren hemşire 40 yaşındaki Gönül Gürgen'e şans ikinci kez güldü.

Antalya'da geçirdiği motosiklet kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 38 yaşındaki Gülnaz Keskil'in böbrekleri 40 yaşındaki hemşire Gönül Gürgen ve 33 yaşındaki Figen Uçer'e, karaciğeri de 54 yaşındaki Mustafa Karaman'a hayat verdi. Böbreklerden birinin nakledildiği Gönül Gürgen'e kadavradan ikinci kez böbrek nakli yapıldığı belirtildi. Gürgen, 1989 yılında böbrek rahatsızlığının ortaya çıktığını ve 1990 yılında Akdeniz Üniversitesi'nde kadavradan böbrek nakledildiğini ifade etti. Vücudunun 2005 yılında bu böbreği reddettiğini anlatan Gürgen, “Organ Nakli Merkezi'nin bekleme listesine yeniden kaydoldum. Bir kez daha nakil olabileceğime dair hiç umudum yoktu. Ama şans ikinci kez güldü” dedi.

Keskil'in diğer böbreği nakledilen 33 yaşındaki Figen Uçer de Konya'nın Ereğli İlçesi'nde yaşadığını, 1996 yılından bu yana böbrek rahatsızlığı çektiğini söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, nakil olan hastaların sağlık durumlarının iyiye gittiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!