Bir gece içinde 7 suç işlediler, serbest kaldılar

Güncelleme Tarihi:

Bir gece içinde 7 suç işlediler, serbest kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 00:00

Özkan Üstüner (25) ve Şahin Akköse (22), cumartesi sabahı Beşiktaş’ta evine giden Şahika ve Sezen adlı iki travestiyi takip etti ve tartışmaya başladı.

Gürültüler üzerine, 2 travestinin kendileri gibi travesti olan arkadaşları Aylin, yardıma koştu. Aylin, Rotweiller cinsi köpeğini iki kafadarın üzerine salınca Özkan Üstüner, üzerineki silahla köpeğe üç el ateş edip öldürdü, sonra otomobille olay yerinden kaçtı.

Taksim, Elmadağ Cumhuriyet Caddesi’nde saat 06.30 sıralarında devriye gezen polis ekipleri ikiliyi durdurmak istedi. Ancak Üstüner ve Akköse, kaçmaya başladı. Polis, ikilinin aracının uzun bir kovalamacadan sonra ancak sıkıştırıp çarparak durdurabildi.

Gözaltına alınan zanlıların üzerinden 1 adet "taş" adı verilen uyuşturucu hap, biri travestilere ait 3 adet cep telefonu ve biri Browning, diğeri Kırıkkale marka olmak üzere iki tabanca çıktı.

Beşiktaş Polis Merkezi’ne götürülen zanlılar susma haklarını kullanarak ifade vermedi. İki zanlı, "Silahla adam öldürmeye tam teşebbüs, sahipli köpeğin öldürülmesi, gasp, görevli memurun dur ihtarına uymamak, görevli memurun yaralanmasına neden olmak, kamu malına zarar vermek, ruhsatsız silah bulundurma ve uyuşturucu madde bulundurmak" gibi 7 ayrı suçtan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılar ifadelerinin ardından nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!