Kozmetik ürünlerini kurtarma operasyonları

Rujunuz kırıldı, göz farınız paramparça oldu, en sevdiğiniz oje sorun çıkarıyor. Tabii ki bu yüzden onları atmanız gerekmez. Aşağıdaki pratik önerilerle ömürlerini uzatabilirsiniz.

KIRILAN RUJ: Sıcaklık, rujun en önemli hammaddelerinden olan balmumunu yumuşatır. Bu yüzden ısının yüksek olduğu ortamlarda rujunuzun dayanıklılığı azalır. Siz kullanırken kırılması da işten bile değildir.

Peki, diyelim ki çok beğenerek aldığınız rujunuzu kırdınız... O zaman yapmanız gereken şu: Kırılan kısmı bir kağıt mendil yardımıyla tutun ve diğer bölümü çakmakla hafifçe ısıtın. Dikkatli bir şekilde kırık parçayı üzerine yeniden oturtun ve yumuşak hareketlerle bastırın. Rujunuzu üst kapağını kapatmadan buzdolabına koyun. Bir süre sonra yeniden eski haline geldiğini göreceksiniz.

Bu işlemin fazla komplike olduğunu mu düşünüyorsunuz? O zaman kalan parçayı bir dudak fırçası ya da kulak çubuğu yardımıyla boş bir mini kavanozun içine yerleştirin. Saç kurutma makinesini kütle iyice eriyene dek üzerine tutun. Akışkan bir hale geldiğinde buzdolabında bekletin. Rujunuz yeni formuyla emrinize amade...

OJE SORUNU: Oje, şişesinin etrafına bulaşmış, bu da kullanımını zorlaştırıyor, hatta şişe açılmıyor. Öte yandan yoğunlaşan oje tırnaklar üzerinde kalın bir tabaka oluşturuyor, dolayısıyla çabuk kurumuyor ve yeterince parlak görünmüyor.

Bu durumda, oje şişesinin kenarlarını bir aseton yardımıyla iyice temizleyin ve kolay kapanmasını sağlamak için tırtıklı bölüme vazelin sürün. Böylelikle pratik bir şekilde açılmasını sağlamış olursunuz. Bir kabın içine bir miktar sıcak su koyun ve ojeyi içinde bekletin. Göreceksiniz, ojeniz yeniden eski kolay sürülebilen akışkan haline dönecektir. Sıcak sudan çıkardıktan sonra da şişeyi iyice sallayın.

Eğer imkanınız varsa da satın aldığınız oje incelticiden birkaç damla şişenin içine dökün ve çalkalayın. İşte, ojenizin ömrü bir miktar daha uzadı.

KIRILAN PUDRA, ALLIK YA DA FAR:

Pudranız, allığınız ya da göz farınız elinizden kaydı ve banyonun sert zeminine düştü. Ne mi yapacaksınız? Küçük parçaları mutfak havanında iyice ezin. İşte yeni formuyla kullanıma hazır! Ya da kırılmış büyük pudra parçalarını tıpkı bir puzzle oyunu gibi ambalajına yerleştirmeye çalışın. Üzerine damlattığınız bir damla temizleme toniği, kururken kozmetik ürününüzün de yeniden yapışmasını sağlar.

KIRILGAN GÖZ KALEMİ: Uçlarını açarken kırılan göz ya da dudak kalemleri bazen çok sinir bozucu olabiliyor. Bunu önlemek için kozmetik kalemlerini 10-15 dakika boyunca buzdolabınızın buzluk kısmında bekletin. Bu sayede daha sert bir kıvama gelirler. Üstelik bu tarz kalemleri açarken sadece kozmetik kalemtıraşları kullanmanızda fayda var. Ve kalemtıraşın ucuna yapışan kalıntıları her zaman bir kağıt mendil ya da kulak çubuğuyla silin.

İşte yaz geldi

Yaz geldi ve bu da banyonuzdaki güzellik ürünlerinizin çeşitlerini artıracağınız anlamına geliyor. Çünkü sıcak hava, aşırı nem ve yoğun güneş ışınları cildin yapısını değiştirir. Dolayısıyla sıcaklığın artmaya başlamasıyla birlikte kullandığınız bakım ve makyaj ürünlerinin de içerik ve tekstürlerinin hafiflemesi gerekir.

n Yüz için kusursuz bakım: Cildinizin bahar yorgunu olduğunu mu düşünüyorsunuz? O zaman özel bir serum kürüne kesinlikle hayır demeyecektir. Yüksek konsantrasyonlu etkili serumlar, cilt hücrelerini harekete geçirir ve cildi içten yeniler. Serumun kullanımı da oldukça kolaydır: İki ya da dört haftalık kullanımı olan serumları rutin bakımın yanı sıra sabah ve akşam olmak üzere iki kez cildinize uygulayın.

n Ürünlerin içeriklerini hafifletin: Havalar ısınmaya başladıkça cildimiz de kış aylarına oranla daha az yağa gereksinim duyar. Bu durumda artık daha hafif içerikli kremler kullanabilirsiniz. Her ne kadar güneş etkisini artırsa da jel formundaki kremler cildinize daha iyi gelecektir. Kış mevsiminde kullandığınız ürünleri ise geceleri uygulamaya devam edebilirsiniz.

n Ayaklarınızı ihmal etmeyin: Ayaklarımız artık açık ayakkabılar içinde rahatlayacak. Küçük bir bakımın ardından onları gün ışığına çıkarabilirsiniz. Bir ayak peeling’i ve ardından yoğun içerikli bir kremle masaj yapmak, pembe ya da kırmızı tonlarında ojeleri tercih etmek, onları yaza hazırlar. Ojenizin altına cila kullanmak, sürdüğünüz ojenin kalıcılığını artıracaktır.

n Bırakın cildiniz ışıldasın: Kış aylarında cildimiz hem daha kuru hem de daha kepekli bir yapıya sahiptir. Bu mat görünümden kurtulmanın en pratik yolu, haftada iki kez peeling yapmaktan geçiyor. Ardından uygulayacağınız yoğun içerikli bir nemlendirici maskeyle cildinizin yeniden ışıldadığını göreceksiniz.

n Kilolarınızı kremleyin: Cildimiz gergin ve sağlıklı göründüğü sürece biz de kendimizi iyi hissederiz. Havyar ekstreli bir bakım kremi sıkılaştırır ve pigment lekelerinin koyulaşmasını engeller. Yağ hücrelerine savaş açan kafein konsantreli vücut ürünleri de bir yandan selülit görüntüsünü azaltırken bir yandan da cildin pürüzsüz bir hal almasına yardımcı olur.

Sex and The City’nin erkeklere faydaları

Diziler vardır unutulur gider. Diziler vardır yıllarca o kanal senin bu kanal benim dolaşır ve izleyicileri katlanarak artar. "Sex and The City" bu ikinci tip dizilerden. Erkekler de takip ediyor, çünkü dizi kadınların karmaşık dünyasına açılan bir pencere! İşte Sex and The City kadınlarına ilişkin sonuçlar ve erkeklerin bunlardan çıkarması gereken dersler...

n Modern kadın, romantik jestleri küçümser

Kanıt:
Carrie, ona ilgi gösteren erkeklere karşı eleştirilerinde hiç de yumuşak değil. Kendisine aşk şiirleri okumak isteyen Rus bir ressamı cezalandırıyor ya da ilk buluşmalarını daha romantik kılmak adına kendisi ile sevişmek istemeyen erkeğe küsüyor.

Ders: Özel günler haricinde kadınlara romantik hediye alma girişimleri boşunadır. Aşkınızı anlatma çabanız şüphe doğurabilir. İlk buluşmanızda onu arzuladığınızı anlamazsa, ikinci bir buluşma olmayabilir.

n İlişki başarısızlığa uğrasın diye sizi sabote edebilirler

Kanıt:
Samantha, erkekleri seks objesi olarak algılar, erkek arkadaşını aldatır ve bunu yapacağını ilişkinin başında söyler. Ciddi bir ilişki gerginliğinden, içindeki aldatma potansiyelini göstererek kurtulabileceğini var sayar.

Ders: Bir ilişki tatsızlaşmaya başladıysa, bunun sebebi kız arkadaşınızın nevrotik ruh halidir. İlişkiniz bittiğinde, durumu keyifle karşılayın. Var olmayan problemlere takık bir kadınla yaşamak daha mı güzel olurdu?

n Konu eski ilişkilere geldi mi, içine kapanır

Kanıt:
Sex and The City kadını, cevaplanmayan sorunların üstüne gitmeyi sever. Hatta bu konuda saplantılıdır. Carrie, uzun dönemli erkek arkadaşı Aidan’dan ayrıldıktan sonra, onun arkadaşlarını ve sevgililerini arayıp, onu aldatıp terk ettiği için Aidan’ın hálá kızgın olup olmadığını soruyordu.

Ders: Bir ilişkiyi gerçekten sonlandırmak istiyorsanız, tüm açık kapıları kapattığınızdan emin olun. Bir kadının aklında ilişkinize dair soru kalmamalıdır. Aksi takdirde eski sevgilinizin gecenin saat 03:00’ünde arayıp hakikaten artık hatırlamadığınız bir konuda açıklama yapmanızı istemesine şaşırmalısınız.

n Romantizme alaycı bakmalarına rağmen "aşk" sözcüğü onlar için hálá çok önemlidir.

Kanıt:
Carrie, bir partiye erkek arkadaşıyla gitmiş olmasına rağmen, partiden garsonlardan biriyle ayrılmakta tereddüt etmemişti. Çünkü erkek arkadaşından sihirli sözcükleri duymamıştı henüz. Carrie’nin de söylediği gibi; "Seni seviyorum"dan önce yapılan hiçbir şey sayılmaz.

Ders: "Seni seviyorum" bir ilişki için hálá en belirleyici cümledir. Sihirli cümleyi duymayan kadın, romantik opsiyonların peşinde olacaktır.

n Cinsel partnerlerini ciddi veya geçici olarak ayırma yetisindeler

Kanıt:
Charlotte bile -Kristin Davis’in oynadığı, gruptaki en gelenekselci kadın- cinsel partnerlerini ikiye ayırmakta hiç tereddüt etmiyor: Sıcak bedenler ve uzun dönemlik erkek arkadaşlar. Charlotte, boşanma avukatının hiç etkileyici olmadığını düşünmesine rağmen, onunla "kötü seks" yapmakta sakınca görmedi.

Ders: Bir zamanlar erkekler standart erkek-kadın ilişkisine yani sıkıcı bir seks hayatına mahkum olmaktan endişe ederlerdi. İyi haber şu ki kadınlar artık bazı erkekleri bu döngüden çıkarıp, fantastik seks dünyalarının özneleri olarak saklı tutmayı biliyorlar.

n İlgi duyuyorsa, sizi etkilemek için yapmayacağı şey yoktur

Kanıt:
Sex and The City kadını bir erkekten etkilenmişse, o erkeğe sahip olmak için tüm silahlarını kullanacaktır. Samantha, bir restoranda garson olan Smith ile birlikte olmak için, Smith’ten hoşlanan başka bir kadına o gece ondan vazgeçmesi karşılığında akşam yemeği ısmarlamıştı.

Ders: Modern kadın, konu bir erkeği elde etmek olduğunda yasak tanımaz. Bardaki kadının sizden hoşlanıp hoşlanmadığının muhakemesini yapıyorsanız, kadın muhtemelen sizi istemiyordur. İstiyor olsaydı, sizi kolunuzdan tuttuğu gibi taksiye atıp çoktan eve götürmüştü.

Gözlerde kelebek etkisi

Avon’un Color Trend Makyaj Serisi’nde yer alan ve doğal tonlarıyla dikkat çeken dörtlü göz farı, yaz aylarında kadınların favorisi olacak. Dörtlü göz farının içinde bulunan çekmeceli ayna ve aplikatör, uygulamayı hayli kolaylaştırıyor. Fiyatı ise 14.40 YTL.

Cildi nemlendirici ve yatıştıran termal su

Mineral tuz bakımından zengin nemlendirici ve yatıştırıcı bu sprey, hassas ve reaktif ciltlerde, tıraş sonrası, peeling sonrası ve güneşten etkilenmiş ciltlerde kullanım için ideal. Cildi yatıştırıcı özelliği dışında magnezyum ve mangan konsantrasyonu da cildi serbest radikallere karşı koruyor. Ürün 29 YTL’den satılıyor.
Yazarın Tüm Yazıları