TOKİ gelecek dönemde yoksula konut yapacak

Güncelleme Tarihi:

TOKİ gelecek dönemde yoksula konut yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2008 00:00

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, gelecek dönemde alt gelir gruplarına yönelik konut projelerine ağırlık verileceğini açıkladı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Önümüzdeki dönem içerisinde alt gelir grubu ve yoksullara yönelik konut üretimini artıracağız. Belediyelerle birlikte kentsel yenilemelere ve gecekondu dönüşümlerine ağırlık vereceğiz" dedi.

Bayraktar, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı tarafından düzenlenen, ’Türkiye’de Konut Sorunu ve TOKİ’nin Faaliyetleri’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Bayraktar, bu hükümet döneminde, konut üretiminin hızlandırılması, alt ve orta gelir grubu ile yoksullara konut üretilmesinin sağlanması, şehirlerin düzenli hale getirilmesi, gecekonduların kaldırılarak yerlerine sağlıklı yapıların inşa edilmesi için irade oluşturulduğunu söyledi.

14 şehir inşa ettik

Bu konuda da TOKİ ve belediyelerin görevlendirildiğini anlatan Bayraktar, TOKİ’nin 2003 yılı başından itibaren çalışmalara hız vererek, 81 il, 420 ilçe ve yaklaşık 1019 şantiyede 312 bin konut rakamına ulaştığını bildirdi. Bayraktar, "Bu konut rakamı, sosyal konutlarıyla birlikte 100 bin nüfuslu 14 şehir demektir" dedi.

2011 yılı ortalarına kadar 500 bin konut rakamına ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Bayraktar, "Önümüzdeki dönem içerisinde alt gelir grubu ve yoksullara yönelik konut üretimini artıracağız. Belediyelerle birlikte kentsel yenilemelere ve gecekondu dönüşümlerine ağırlık vereceğiz. Ayrıca daha fazla altyapılı arsa üretimine ağırlık vererek, özel sektöre imkan tanıma çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Dönüşüm dünyanın en zor işi

KONUŞMASININ ardından konferansa katılanların sorularını da yanıtlayan Bayraktar, kentsel dönüşümün dünyanın en zor işi olduğunu dile getirdi. Bayraktar, bunun Türkiye’nin ilk 3 probleminden biri olduğunu kaydetti.

Bayraktar, Türkiye’de şehir diye ifade edilebilecek yerleşim birimlerindeki konut stokunun 16 milyona yakın olduğunu belirterek, bunların yarısından fazlasının ya salaş ya kaçak ya iskansız ya da mühendislik kriterlerine uymayan yapılar olduğunu ifade etti ve bunların zaman içinde mutlaka yenilenmesi gerektiğini bildirdi.

TOKİ Başkanı Bayraktar, büyük iller başta olmak üzere gecekondu olgusunun mutlaka Türkiye’den sökülüp atılması gerektiğini ifade ederek, kentsel dönüşüm yaptıkları her yerde konut inşa etmediklerini, arazinin yapısına göre buraların park alanı haline de getirildiğini söyledi.

Kalite ödülleri ODTÜ’de veriliyor

KALİTE Derneği’nin (KALDER) her yıl geleneksel olarak verdiği "kalite büyük ödülü"ne bu yıl Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Kocaeli Sanayi Odası layık görüldü. Özellikle kamu hizmetlerinde kaliteyi artırmayı hedefleyen KALDER’in 2008 yılı kalite ödüllerini alan kurumlar belli oldu. Başarılı bulunan kurumlara ödülleri 28 Mayıs günü ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek bir törenle verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!