Gaddarlık

O günlerde, Büyükşehir Belediyesi iştiraki bir şirket bünyesinde sürdürmekte olduğum Genel Müdür Yardımcılığı görevim paralelinde, yol üzeri uğradığım Çubuk-1 Barajı ile ilgili tespit etmiş olduğum hususları ve doğanın böylesine acımasızca kirletilip yok edilmesine karşı duyduğum üzüntülerimi ifade etmek üzere kaleme aldığım birkaç satırlık yazım; 24.4.2008 tarihinde Sabah Gazetesi Ankara eki ’Yaşar Abi’ ve 25.4.2008 tarihinde Hürriyet Gazetesi Ankara eki ’Yalçın Bayer Yanınızda’ sütunlarında yayınlanmıştı.

Bundan dolayı sevinmiş, bu durumun düzeltilebilmesi için gerekli mercilerin de böylece ivedi olarak devreye gireceğini ve problemin en kısa sürede çözümleneceğini düşünmüştüm.

Yazım yayınlanır yayınlanmaz, sanki Sağlık Bakanlığı ve Belediyenin ilgili sağlık birimi anında harekete geçerek gerekli tahlilleri yapacak, Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri ve Belediye Çevre Müdürlüğü, konu hakkında incelemeler başlatacak, Kültür ve Turizm Bakanlığımız başını diğer yörelerde yaratılan hengameden kaldırarak baraj yöresinin ’Doğal ve Tarihi Kıymetlerini’ araştıracak, velhasıl -en azından- her zaman olduğu gibi yetkili ağızlar; "Durumun incelendiğini ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını" açıklayacaklardı.

Yine en azından Hürriyet’in "Çubuk Barajı’nı foseptiğe çeviren zihniyet"... diye başlık atmasına kızıp, hemen o gün değil de birkaç gün sonra -ve savunmam alınarak- işime son verilse idi, ben de suçumu anlar, işlediğim suçdan dolayı belki bir özür dileyebilirdim.

İlginç bir tesadüftür ki bahse konu yazım, 25.4.2008 Cuma günü Hürriyet’in Ankara ekinde yayınlanıyor. Aynı gün mesai sonuna doğru çalışmakta olduğum AŞ üst yönetimi önce bu yazının tarafımdan kaleme alınıp alınmadığını şahsımdan tahkik ederek bana imzamı inkar etme imkan sağlıyor, ben bu ucuz manevrayı kabullenmeyince de, hizmetlerimden daha fazla bir yarar umulmayacağına karar vererek çıkışımı veriyor. Aynı karar ile boşalan yerime atamalar gerçekleşiyor. Bu uygulamayı takip eden 27.4.2008 pazar günü ise Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Melih Gökçek, TV 8 kanalında yayınlanan ’Sağduyu’ programında uzunca bir süre Büyükşehir Belediyesi tarafından başarılmış olan uygulamalardan bahsettikten sonra saat 14.30 civarlarında sözü Ankara Çubuk-1 Barajı’na getirerek yaşanan rezaleti -kelimeleri biraz yumuşatarak da olsa- itiraf etmek zorunda kalıyor. (Tabii bundan dolayı kimse onun işine son veremiyor.)

Bugün 24 Mayıs Perşembe... Yine bir bayram sonrası. Ben susayım diyorum. Bu kez yine Sabah Ankara’da Sayın Ahmet Köprülü parmağını gözüme sokuyor. ’Çubuk-1 Barajının Tükenişinin Resmi’ni gösteriyor. Sakın başkaları alınmasın... Sakın başkaları da gördüğü bu manzara üzerine galeyana gelip de başka bir yerde iki satır birşeyler karalamasın da başkalarının da işlerine son verilmesin...

Biz seçenler, seçilenlerin günahları için yanmağa devam edelim.

Ankara hemşehrisi olmaktan halen şeref duyan ben...

Ali İshak ÖZAK-İnş. Yük. Müh.

Biliyor musunuz

ANKARA
Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunlar Vakfı (İletişimciler Vakfı) tarafından her yıl

gerçekleştirilen meslekte 50 yıl onur günü törenine 28 gazeteci, sinemacı ve radyocu katıldığını, bunların (gazeteciler); Adnan Göndem, Ahmet Şenova, Ahmet Zeki Sözer, Ercan San, Erdoğan Sevgin, Gündüz Serdengeçti, Güngör Özsoy, Hüdai Bayık, Mehpare Çelik, Nevzat Ünlü, Orhan Gürdil, Refik Erduran, Remzi Erkürem, Sökmen Baykara, Suat Yalaz, Tuncer Özbaykal, Turhan Ada, Yılmaz Tok (Spiker), Tuncer Özbaykal ve (sinemacılar) Aram Gülyüz, Cevat Sezer, Fuat İşhan, Necdet Erdur, Nevin Akaya, Nijat Özön, Oğuz Gözen, Özdemir Öğüt, Temel Gürsu, Tunç Başaran ve Suzan Avcı. olduğunu...

Onlar çöptü!

"BÖYLE bir taşınmayı CHP’ye hiç yakıştıramadım" (22.5.2008) yazısı üzerine CHP Etimesgut İlçe Başkanı Candan Er şu açıklamayı yaptı:

"Yazınızda da belirtildiği gibi kiralık olarak kullandığımız yerin satılması üzerine, Eryaman semtine daha hakim bir konumda olan bir daire bulunması ile, bu yerin kiralanması üzerine belirtilen tarihte yeni yere taşınılmıştır.

Taşınma esnasında partimize ait eşyalar kamyona yüklenmiş, ancak kullanılamayacak durumda olan kimi eşyalar ile eskimiş, kullanılmış, yıpranmış, yırtılmış ve bundan sonra kullanılması mümkün olmayan parti amblemli bayraklar büyük poşetlere konularak ağızları düzgün bir biçimde bağlanmış ve diğer atıklarla birlikte çöp toplama yerine bırakılmıştır. Kullanılabilecek durumda olan çok sayıda bayrak ve parti afişleri daha sonra tekrar kullanılmak yeni büroda muhafaza edilmektedir.

Yazınızdaki şahsın iddiaları doğru değildir. Bu haber, partimizin ilkelerine sonuna kadar bağlı olan İlçe Örgütümüzü son derece üzmüştür."

Sayın Er, görgü tanığı okurumuzun söylediklerini sizi doğrulamıyor.

KISA...KISA...

- 1950’li yıllarda Kosova’dan Türkiye’ye başlayan büyük göçün ardından 1967 yılında Kosovalıları bir araya getirmek maksadıyla İstanbul’da kurulan Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Kosovalı Türkler için ’Türkiye vatandaşı olmak istiyorum’ imza kampanyası başlattıldı.

Derneğin "Kosova ile Türkiye arasında çifte vatandaşlık konusunda kanun çıkmasını istiyoruz" sloganıyla başlattığı kampanya için www.prizrenliler.org sitesine başvurulabilir.

- ÇİĞDEMİN Derneği bünyesinde çalışmalarını sürdüren ’Çiğdemim Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun ’Sevdalı Notlar’ adını verdikleri yıl sonu konseri bugün 20.00’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılıyor. Şef Yavuz Ahmet Demirden yönetiminde çalışmalarına devam eden topluluğun konseri ücretsiz olup tüm sanatseverler davetlidir.

www.cigdemim.org.tr
Yazarın Tüm Yazıları