Kamu görevlileri için vekil adaylığında son gün

Güncelleme Tarihi:

Kamu görevlileri için vekil adaylığında son gün
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 08, 2002 11:55

3 Kasım 2002 Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin, bugün saat 17.00'ye kadar istifa etmeleri gerekiyor. Sandık seçmen listeleri güncelleştirilmek üzere yarın askıya çıkarılacak. Listeler 27 Ağustos'a kadar askıda kalacak.

Haberin Devamı

Hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, YÖK üyeleri, RTÜK üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri, yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, aday olmak isteyen belediye başkanları, subaylar, astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri seçimde aday olmak istiyorlarsa bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunacaklar.

SEÇMEN LİSTELERİ

Sandık seçmen listeleri, (taksirli suçtan hükümlüler ile tutuklu seçmen listesi dahil) güncelleştirilmek üzere ilçe seçim kurullarınca yarın askıya çıkarılacak. Seçmen listeleri, 27 Ağustos Salı günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak. Seçmen listelerine yapılan itirazlar ise 29 Ağustos Perşembe günü karara bağlanacak.

Haberin Devamı

Siyasi partilerin, hangi seçim çevrelerinde önseçim, hangi seçim çevrelerinde aday yoklaması yapacaklarını da yarın saat 17.00'ye kadar YSK'ya bildirmeleri gerekiyor.

YSK, siyasi partilerin hangi seçim çevrelerinde önseçim ya da adayyoklamasına katılacaklarını 23 AÄŸustos Cuma günü ilan edecek.   Â
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!