Şehit Komando Onbaşı Erdoğan'ın 6 ayı kalmıştı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Komando Onbaşı Erdoğanın 6 ayı kalmıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2008 12:38

Şehit olan askerlerden Jandarma Komando Onbaşı Hidayet Erdoğan'ın(21) Konya'nın Ereğli İlçesi'ndeki baba ocağına yas düştü. İzinden 21 gün sonra oğlunun acı haberi alan anne Ümmiye Gülsüm Erdoğan, sinir krizi geçirdi. Bedensel engelli baba Muzaffer Erdoğan'da,'Vatan sağ olsun' dedi.

Haberin Devamı

Ereğli Garnizon Komutanı Yarbay Ruşen Cengiz ve Yüzbaşı Mehmet Çelik, sabah saat 08.30 civarında şehit Jandarma Komando Onbaşı Hidayet Erdoğan'ın evinin kapısı çaldı. Kapıya çıkan anne Ümmü Gülsüm Erdoğan, acı haberi duyunca inanmak istemeyerek, 'Yalan söylemeyin, yalan söylemeyin' dedi. Ardından da baygınlık geçirdi.

 

Garnizon Komutanı Yarbay Cengiz'in beraberinde getirdiği sağlık görevlileri Ümmü Gülsüm Erdoğan'a müdahale etti. Daha sonra parmaklarından özürlü olan ve üç tekerlekli seyyar arabası ile tatlı satmaya çıkan baba Muzaffer Erdoğan'a haber verildi. Eve geri dönen ve Muzaffer Erdoğan, eşi Ümmü Gülsüm Erdoğan'ı sakinleştirmeye çalıştı. Üç çocuk babası Muzaffer Erdoğan, "Vatan sağ olsun. Oğlumun canı bu vatan için feda olsun" dedi. Şehit Onbaşı Erdoğan'ın dedesi Hidayet Erdoğan'da "Vatan sağ olsun. Ordumuz sağ olsun. Her şey vatan için. Bir şehit daha vermeye hazırız."dedi.

Haberin Devamı

 

Şehit Erdoğan'ın devlet memuru olmak istediğini belirten komşusu Nihat Yaver," Hidayet Erdoğan, en son 20 günlük izine gelmişti. Bize Kuzey Irak operasyonlarına katıldığını anlattı. Operasyonlarla ilgili fazla bilgi vermedi. Devlet Memuru olmak istiyordu. Eğer memur olamazsam çiftçilik yaparım diyordu."dedi.

 

Acı haberi vermeye gelen Yüzbaşı Mehmet Çelik, şehidin evine ay yıldızlı Türk bayrağını astı.

 

2006 yılında Ereğli Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü'nden mezun olan Hidayet Erdoğan, 20 Ağustos 2007 tarihinde Manisa Kırkağaç 6'ıncı Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı'na teslim oldu. Bekâr olan Erdoğan, 15 Kasım 2007 tarihinde de Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki 1'inci Jandarma Komando Bölük Komutanlığı’na katıldı. Kuzey Irak operasyonlarına katıldığı belirtilen Şehit Onbaşı Erdoğan, 7 Nisan 2008 tarihinde 20 günlük izin için memleketi Ereğli'ye geldiği ve 1 Mayıs 2008 tarihinde de Şırnak'taki birliğine teslim olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

 

Şehit Jandarma Komando Onbaşı Hidayet Erdoğan'ın naaşının bugün uçakla Konya'ya geleceği ve cuma günü Fatih cami´indeki törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!