Dünya cimnastiğinin kalbi Bolu’da atacak

Güncelleme Tarihi:

Dünya cimnastiğinin kalbi Bolu’da atacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

Uluslararası Cimnastik Birliği Başkanı Bruno Grandi, FIG Akademisi’nde Türk ve yabancı antrenör ile sporcuların eğitileceğini söyledi.

DÜNYA cimnastiğinin kalbi Türkiye’de atacak. Atilla Örsel’in davetlisi olarak ülkemize gelen Uluslararası Cimnastik Birliği Başkanı İtalyan Bruno Grandi, HÜRRİYET’e, tüm ülkelerden gelecek antrenör ve Türk sporcularının Bolu’da kurulacak FIG Akademisi’nde eğitileceklerini açıkladı.

Bu akademide ders verecek antrenörlerin FIG tarafından finanse edileceğini belirten Bruno Grandi, "Bu akademinin Türkiye için son derece gerekli olduğunu düşünüyorum. GSGM Başkanı Sayın Mehmet Atalay’ın da bu konuda bizi desteklemesi çok önemli ve motive edici. Bu akademide çalışmalar Türk cimnastikçilerle yapılacak.Ve cimnastikçilerinizin gelişimi için çok önemli olacak" dedi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Atilla Örsel, Bolu Eğitim Merkezi’nin, akademi haline dönüştürülmesi için GSGM Mehmet Atalay’dan büyük destek aldıklarını belirterek, "Genel Müdürümüz, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 750.000 YTL göndererek salonun tamiri ve konaklama bölümünün lüks bir otele dönüştürülmesi için talimat verdi. Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar’daki en büyük ve işlevli cimnastik merkezine sahip olacaktır. Ayrıca Balkan ülkeleri burada kamp yapmak istediklerini şimdiden bize bildirdiler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!