ATO’da üstün zekalı çocuklar kongresi

Güncelleme Tarihi:

ATO’da üstün zekalı çocuklar kongresi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) tarafından Ankara Ticaret Odası toplantı salonunda "Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Kongresi" gerçekleştirildi.

ÜZYEÇDE Onursal Başkanı Köksal Toptan kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünyadaki uygulamalara paralel olarak üstün zekalı ve yetenekli çocukların eğitimlerine çeşitli ara yollar bulduğunu belirterek, bu çocukların öne çıkmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Kongreye katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan da, uygulamaya konulan fen, Anadolu ve Anadolu güzel sanatlar liselerinin bu eğitim türünün örnekleri olduğunu ifade ederek, 1992’de başlatılan ve halk arasında "özel lise" olarak da anılan liselerin de bu uygulamalar arasında yer aldığını kaydetti.

Kongrenin, kendisinin de değindiği çeşitli noktalarda yol gösterici olacağını belirten Toptan, emeği geçenleri kutladı. Toptan, TBMM’den konuyla ilgili bir talep olması durumunda yerine getireceklerini de ifade etti.

ÜZYEÇDE Genel Başkanı Tekin Başer ise sivil toplum kuruluş olarak çocuklara, ailelerine ve topluma destek vermeye çalıştıklarını söyledi. Kongreye Ankara, İstanbul ve diğer illerden katılımlar gerçekleştiğini kaydeden Başer, bu durumun kongreye verilen önemi gösterdiğini belirtti. İki gün sürecek kongrede, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları bildiriler sunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!