Kızgın eşin isyanı

Güncelleme Tarihi:

Kızgın eşin isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2002 01:37

Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken emekli edilen Edip Başer'in eşi, "Kocam niye emekli edildi, basın araştırsın" dedi.

Şûra kararı ile son anda emekliğe sevk edilen Orgeneral Edip Başer'in eşi Hülya Başer, ‘‘Kırgınız, üzgünüz, sıkıntımız var’’ dedi. Eşinin kararı duyduktan sonra ‘‘Ülkeye üniformasız da hizmet edilir’’ dediğini belirten Hülya Başer, ‘‘Yine de vatan sağolsun’’ diye konuştu.

KARA Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesine kesin gözüyle bakılırken Şûra kararı ile son anda emekliye sevkedilen Orgeneral Edip Başer'in eşi Hülya Başer, emeklilik kararını kendilerinin de sonuçlar açıklanmadan ‘‘yarım saat önce öğrendiklerini’’ belirtti. Hülya Başer, eşinin kararı nasıl karşıladığını aktarırken şunları söyledi: ‘‘Eşim, emekliliğini öğrendikten sonra, çok güzel bir söz söyledi: ‘Ülkeye üniformasız da hizmet edilir.' Evet, onun da dediği gibi, ülkeye hizmet etmek sadece üniforma ile olmaz, sivil olarak yani üniformasız da hizmete devam edilir. Ben onun sivil hayatta da başarılı olacağına inanıyorum. Zaten bazı projeleri var. Eşim, ‘Karar ve emeklilik komuta katının takdiridir. Yorum yapılmaz' diyor. Karara saygımız var. Yine de vatan sağolsun.’’

BASIN ARAŞTIRSIN

Orgeneral Edip Başer'in eşi Hülya Başer, Hürriyet'in sorularını telefonla yanıtlarken, ‘‘Kırgınız, çok üzgünüz, sıkıntımız var’’ dedi. Hülya Başer, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Bugüne dek dürüstlüğü, onuru, başarıları, bilgi, ahlak, görgü ve tecrübeleri, temiz sicili ile bilinen Başer Paşa, niye emekli edildi? Evde elektrikleri bile yanarken görünce ‘Bu yetim hakkıdır, söndürün’ derdi. Biz niye emekli edildiğimizi anlayamadık, lütfen bunu siz, yani Türk basını araştırın.’’

Hülya Başer, ‘‘İnanın kararların basına açıklanmasından ancak yarım saat önce emekli olduğumuzu öğrendik. Hiçkimse açıp da siz emekli oldunuz demedi. Beklenti ve sinyaller eşimin Kara Kuvvetleri'ne atandığı şeklinde idi’’ dedi.

Bu konuşmasını eşi Edip Başer'den habersiz yaptığını söyleyen Hülya Başer, ‘Emekliliği hakkında konuşmamı, Edip Paşa kesinlikle istemez, karşı çıkardı. O, karar alındı ve bitti diyor. Ama ben bunu bir görev biliyorum’’ diye konuştu. Hülya Başer, şöyle devam etti:

‘‘Köşk'te son gece Cumhurbaşkanımızın verdiği yemekte kimse bize birşey söylemedi. Hatta, o gece yemekteki hava bizim Kara Kuvvetleri Komutanı olacağımız yönünde idi. Ama kimse net bir şey söylemiyordu. Keşke, bize erkenden zamansız emekli edileceğimiz söylenseydi de, Edip Paşa kendini bir yerde değerlendirseydi. Emekliliği televizyonlardan açıklanır açıklanmaz, Yeditepe Üniversitesi'nden Bedrettin Dalan aradı. ‘Paşam, Üniversite emrinizde' dedi. Bizim, hiç kimse ile sorunumuz yok, herkes bizi çok sever. Edip Paşa'nın yeri ayrıdır. Komutanlarımızla aramız çok iyidir. Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun eşi Olcay Hanımefendiyi daima örnek alır, sever ve sayarım. Bizi sevenler o kadar çok ki, bugün sadece 250 kişi aradı.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!