Alman Focus dergisinden KKTC tatil eki

Güncelleme Tarihi:

Alman Focus dergisinden KKTC tatil eki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 16:14

Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden Focus, yayınladığı yaklaşık 40 sayfalık özel tatil ekinde KKTC'nin tanıtımını yaptı ve KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer ile yapılan bir röportaja yer verdi.

KKTC Başbakanı Soyer, özel ekte yayınlanan röportajında, görüşmelerin başlamasından dolayı iyimser olup olmadığı şeklindeki bir soruyu, şöyle yanıtladı:

“Çok iyimseriz. Her ne pahasına olursa olsun barış istiyoruz. AB'nin genişlemesi farklı halkları bir araya getirmiştir. Kıbrıs sorunu çözümsüz kalırsa bu sadece halklarımıza değil, Türkiye, Yunanistan ve AB'ye de zarar verir. Bu ülkelerin hepsi Doğu Akdeniz bölgesindeki ekonomik potansiyelden çok daha iyi şekilde istifade edebilir.”

Uzmanlar arasında yapılacak 3 aylık müzakerelerden sonra adadaki liderlerin yeniden bir araya geleceklerini ifade eden Soyer, şunları söyledi:

“Birincisi siyasi eşitlik istiyoruz. İkinci olarak da, AB'nin Kıbrıs Rum kesimiyle yaptığı sözleşmeleri göz önünde bulundurmak durumundayız. Tanınmamızla ilgili olarak da görüşme muhataplarıma her zaman şunu söylüyorum, bizler siyasi alanda tanınmadığımız için hayalet değiliz.”

Soyer, 11 Eylül saldırılarının Kıbrıs'ta halkları bir araya getirmek yerine daha da birbirinden uzaklaştırıp uzaklaştırmadığı şeklindeki bir soruya karşılık da, Kıbrıs'ta farklı halkların bir arada yaşamalarının tarihi bir gelenek olduğunu belirterek, “Kuzey Kıbrıs toplumu demokratik ve laik bir yapıya sahiptir. Müslümanların çoğunlukta olduğu hiç bir toplumda Kuzey Kıbrıs'ta olduğu kadar laik bir topluma rastlayamazsınız” dedi.

Ekte, “Kuzey Kıbrıs - Unutulan Ada” başlığıyla yayınlanan yazıda, bugüne kadar çok az kişinin Kuzey Kıbrıs'ı tanıdığı, ancak adada başlatılan barış görüşmelerinin gelecek için ümit vaat ettiği belirtildi.

Gazi Magosa'nın kuzeyinde yer alan “Salamis Bay Conti Hotel”in tanıtıldığı yazıdaysa Girne ve Lefkoşa'nın güzellikleri de anlatıldı.

Kuzey Kıbrıs'a az sayıda turist gitmesinin en büyük nedenlerinden birinin, Almanya'dan Ercan hava alanına doğrudan uçuşların olmaması olduğu ifade edilen yazıda, Kuzey Kıbrıs'a gitmek isteyen turistlerin, ancak Türkiye üzerinden bölgeye uçabildikleri ya da Rum kesimindeki Larnaka hava alanına uçarak, buradan bölgeye geçebildikleri hatırlatıldı.
Kuzey Kıbrıs'ta çok sayıda tarihi yer olduğu ve kumarhanelerin de Türkiye, İsrail ve İran'dan gittikçe daha fazla müşteri çekmeye başladıkları kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!