ErdoÄŸan: Engel hukuki deÄŸil siyasi

Güncelleme Tarihi:

ErdoÄŸan: Engel hukuki deÄŸil siyasi
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 03, 2002 18:21

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne yazık ki ölüm cezasının kaldırılmasının tartışıldığı, konuşulduğu ülkemizde, hala ifade özgürlüğünden dolayı siyasi yasaklıların olmasını, gerek Türkiye'ye, gerek Avrupa'ya, gerekse dünyaya bu parlamento, bu hükümet nasıl anlatacak?" diye sordu.

Haberin Devamı

Erdoğan, Gemlik Belediyesi'nin düzenlediği ''Geleneksel Sünnet Şöleni''ne katılmak üzere geldiği Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

HAKLARIN REDDÄ° ANLAMINA GELMÄ°YOR

Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin, Diyarbakır DGM'nin dün aldığı kararı hatırlatması üzerine, kendilerinin durum tespitiyle ilgili başvurularına, mahkemenin 2'ye 1 oranında olumsuz yanıt verdiğini söyledi. Durum tespitinin, ''hakların reddi'' anlamında olmadığını kaydeden Erdoğan, ''Arkadaşlarımız bir durum tespiti için o müracaatı yaptılar. Diyarbakır DGM'nin verdiği kararda, hakların reddiyle alakalı bir sorun yoktur. Bundan sonrasını arkadaşlarımız takip edecekler, tahkikat yapacaklar'' diye konuştu.

HÃœKÃœMET, SÄ°YASÄ° YASAKLILARI DÃœNYAYA NASIL ANLATACAK

Haberin Devamı

Erdoğan, TBMM'de AB'ye uyum yasalarının kabul edilmesiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine de şunları söyledi:

''Ben bunu özellikle TBMM'nin, siyasetçilerin, siyaset kurumunun bir onur mücadelesi, bir gurur tablosu olarak görüyorum. Demek ki TBMM istediği, arzu ettiği zaman sabahlara kadar çalışmak suretiyle yasaları geçirebiliyor. Bundan sonra özellikle siyaset kurumuna daha çok sahiplenmemiz lazım. Bu demokrasi sürecini güçlü, çalışır hale getirmemiz lazım. Böylece demokrasiyi yaşamak isteyenlerin, bu noktada çok daha rahat, huzurlu bir noktaya gelmesini sağlamış oluruz.

Ancak dünkü tablodan sonra bir duyuru yapmak istiyorum. Ne yazık ki ölüm cezasının kaldırılmasının tartışıldığı, konuşulduğu ülkemizde, hala ifade özgürlüğünden dolayı siyasi yasaklıların olmasını, gerek Türkiye'ye, gerek Avrupa'ya, gerekse dünyaya bu parlamento, bu hükümet nasıl anlatacak? Bu da merak konusu. İnşallah bu da AK Parti iktidarında çözülecektir.''

BUZDOLABINDAKÄ° BÄ°RA OLAYI

Erdoğan, bugün bazı gazetelerde yer alan ''Erdoğan'ın buzdolabındabira tartışması'' başlıklı haberleri de komik iddia olarak niteleyip, ''Bu haber, fikir namusuna sahip olmayanların, her zaman iftira kampanyası içinde olanların iftiralarından biri'' dedi.

Bugüne kadar ağzına bir damla alkollü içki koymadığını da belirten Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

''Ailem, çocuklarım da öyle. Hamdolsun böyle bir sıkıntımız yok. Ama buzdolabında böyle bir ÅŸeyin olması gibi gizlilik içinde olan birisi deÄŸilim. Haber tamamen yalandır, asılsızdır. Çünkü evimde bugüne kadar, özellikle genel baÅŸkanlığım döneminde kimseyle röportaj yapmış deÄŸilim. Haberle ilgili arkadaÅŸlarım, gerekli hukuki tahkikatı yapıyorlar.'' Â
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!