Arda'yı bize bırakırlarsa!

ÖNCE manşeti atalım, "Şampiyon diyebilirsiniz." Hürriyet, Galatasaray’ın bitime bir hafta kala tarihe yazdığı şampiyonluğu böyle anlattı.

Artık "Şampiyon diyebilirsiniz." Var mı itirazı olan? Ben de cumartesinden pazara kadar parmağımı kaldıranlardanım. Atı alan Üsküdar’ı geçti. Yiğidolar’ın toprağından bir şampiyon daha çıkıyor. Artık gönüllerin şampiyonudur. Zamanı geldiğinde Sivasspor’u hak ettiği zirvelerde göreceğiz. Galatasaray’ın tarihsel büyüklüğüne kafa tutacak kadar güçlü bir takım Sivasspor. Rakibini terletecek kadar yürekten oynuyor. Ve gelecekte olacakları haber veriyor.

Bir şampiyonluk maçında 8 gol... Evet yukarıda yağmur, aşağıda gol yağıyordu. Hele Sivasspor’un, rakibini 2 kez beraberlikte yakalayıp rakibinin peşini bırakmaması böyle bir günün finaline çok yakıştı.

Sıra 5. büyükte

Hep kendi aramızda konuşup dururuz, Türkiye’de şampiyonluğun kapısı neden bu kadar dar... Üç Büyükler, bu imparatorluğa ne zaman bir ortak alacaklar. Ve galiba zamanı geliyor. Sivasspor-Galatasaray maçının bir özetidir bu. Öyle gelmiş, böyle gitmeyecek. Bir zamanlar Trabzonspor’a dördüncü büyük derdik. Sivasspor da 5. büyüktür. Onları ayakta alkışlamalıyız. İnanıyorum ki, Anadolu’dan bir rakip daha çıkıyor. Sivasspor asla bir misafir değildir olmayacaktır. Evet, Sivasspor beşinci büyüktür. Sivas ellerinde doğup büyüyen ve geleceğini bağıran bir takım daha geliyor.

Galatasaray bu yürekli takım karşısında muhteşem bir gösteri sundu Türkiye’ye. O Galatasaray ki; bu yıl başına gelmeyen kalmadı. Kendi yağlarında kavrulan antrenörleri, borç-harç dalgalanmaları, inançlı taraftarları, yeminli yöneticileri... Bir zafer için işte önce bunlar gerekliydi. Artık şampiyon olarak omuzlarda taşınmayı erken hak eden Galatasaray, müthiş bir final oynadı o Sivasspor’a karşı. Daha çok şey anlatılır da, sıranın başında bir aslan parçası var. Takımı tek sözcükle anlatan bir futbolcu yetti. Zaferin adı Arda... Onun yarınlarını şimdiden görüyoruz. Tabii bize bırakırlarsa!
Yazarın Tüm Yazıları