Ankara böyle hakim görmedi

Güncelleme Tarihi:

Ankara böyle hakim görmedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 00:00

Kazan’da Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Tamer Demirsoy, bugüne kadar baktığı 150 davada sanıklara 20 bin adet ağaç dikme cezası verdi. Sanıklardan Hasan Türkoğlu, "Hakim bey 100 ağaç dikme cezası verdi. Cezamı bu şekilde yerine getirmekten dolayı mutluyum" dedi.

KAZAN’da Sulh Ceza Mahkemesi hakimlerinden Tamer Demirsoy, trafik kazası, sahtecilik, hırsızlık, hakaret, silahlı tehdit ve kasten yaralama gibi suçlara ilişkin yaklaşık 150 davanın sanıklarına 20 bin adet ağaç diktirdi.

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce Kazan’a atanan 15 yıllık hakim Tamer Demirsoy, verdiği "çevreci kararlar"la ağaçlandırma seferberliğine destek oldu.

Bugüne kadar baktığı yaklaşık 150 davada, trafik kazası, sahtecilik, hırsızlık, hakaret, silahlı tehdit ve kasten yaralama gibi suçlar nedeniyle sanıklara, 2 yıl veya daha az süreli hapis cezası ile adli para cezaları yerine "5560 sayılı yasa ile hükmün açıklanmasının geri bırakılması" uygulaması kapsamında ağaç dikme cezaları verdi.

Hakim Demirsoy, söz konusu yasa ile sanıklara çeşitli cezalar verildiğini hatırlatarak, kendisinin takdir hakkını ağaç dikmeden yana kullandığını söyledi.
/images/100/0x0/55eaed96f018fbb8f89facad


Herkes uygulasın

Benzer kararların yurt genelindeki diğer meslektaşlarınca da uygulanmasını isteyen Demirsoy, bu sayede Çevre ve Orman Bakanlığı’nın "Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında 2 milyon 300 bin hektar alanın ağaçlandırılması hedefinin kısa sürede geçileceğini kaydetti.

Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Tamer Demirsoy’un "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan 6 ay hapis cezası verdiği Hasan Türkoğlu da "5560 sayılı yasa ile hükmün açıklanmasının geri bırakılması" uygulamasından yararlandı.

Bir yıl sorumlu

Mahkeme tarafından Kazan Belediyesi’nin denetiminde, 100 adet ağaç fidanı dikmesi ve bu ağaçların bakımından 1 yıl boyunca sorumlu olmasına karar verilen Türkoğlu, ağaçlandırma sahasında çalışmalara başladı.

Söz konusu kararın kendisi için sürpriz olduğunu belirten Hasan Türkoğlu, "Alacağım cezadan dolayı endişeliydim, hakim bey 100 ağaç dikme cezası verdi. Cezamı bu şekilde yerine getirmekten dolayı mutluyum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!