Ortaköy sahili imar yağmasına hazırlanıyor

"BİZLER Ortaköy’de yanan/yakılan Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nda okumuş olanların oluşturduğu ’Ortaköy Platformu’ mensuplarıyız... Yani Ortaköy halkıyız...

Ortaköy Camisi’nden başlayarak Kuruçeşme’ye kadar olan alan ’turizm alanı’ ilan edildi. Buralarda ne olduğunu biliyor musunuz?

Esma Sultan Yalısı, Gaziosmanpaşa İlköğretim okulu (Naime Sultan Yalısı), Hatice Sultan Yalısı (İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü), Karayolları dinlenme tesisleri, Cemil Topuzlu Parkı, Reina, Sorti gece kulüpleri, Ottomans Oteli ve Kuruçeşme Arena...yağmaya açılıyor.

Özetlersek...

Önce Yüzme İhtisas’ın (İYİK) 35 yıllık kullanım süresi doldu ve uzatılmadı, 1000 sporcu sokağa atıldı. Yer göstereceğiz dendi hiçbir şey yapılmadı. Kulüp şu an yaşama mücadelesi veriyor. 70 yıl içinde yetiştirdiği sporcuları yüzme ve sutopunda yüzlerce rekor kırmış; Olimpiyatlar’da Türkiye’yi temsil etmiş... 1909’de kurulmuş böyle tarihi bir kulübe Bağcılar’daki havuza gidin denmesi komik!

Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu 13.7.2007’de yandı. İl Milli Eğitim Müdürlerine soruldu ne zaman onarılacak diye. Hep "Yeni öğretim yılında öğretime başlayacak" dediler. Aradan tam altı yıl geçti. Ömer Balıbey’le başladı, Ata Özer’le devam ediyor süreç. Özer, keşke futbolcu değil de yüzücü olsaydı. Gücü olsa belki mücadele edebilirdi.

Ne yazık ki okulumuzun bahçesi şimdi İstanbul Trafik Vakfı’na hizmet ediyor; Boğaz’a nazır otopark.

Sonra bir duyduk ki, okulumuz İYİK ile birliküte satışa çıkartıldı. İl Genel Meclisi’nden geçen yıl geçen bu karar CHP’nin başvurusu üzerine itiraz edildi ve satış durduruldu.

Ama bir kere göz konuldu ya buralara...

Bakıldı ki satılmıyor, bu kez 20 yıl süreyle kiralama modeline döndüğü anlaşılıyor AKP’li üyelerin.

Buna İYİK’in yeri de dahil... İstanbul İl Genel Meclisi’nin olağan toplantısı pazartesi günü başlıyor. Mutlaka bir önerge ile bunu meclis gündemine getireceklerdir.

Yanan tarihi okulu restore edip hizmete açmak yerine rant pazarı akla geliyor hemen.

Eğitime bakış açısı bu olursa; öğrendiğimiz duyumlara göre Beşiktaş Kız Lisesi (Çırağan, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi (Ortaköy), Otelcilik Okulu (Etiler) da aynı akıbete uğrayacak. Satılacak yani.

Dileriz böyle bir şey yoktur. Eğer varsa Beşiktaş
gençliğinin eğitim ve öğrenim hakkını kimseye ’sattırmayız’, okullarımızı peşkeş çektirmeyiz. Bu yerler satılırsa çocuklarımız nerede okuyacaklar; Sultanbeyli’ye mi taşınmamız isteniyor.

Önce AKP’li Grup Başkan Vekili Seyfullah Şahbaz’ın ve CHP’li Necla Türkoğlu’nun haberi olsun; sonra da Katarlıların!.."

(Not: Bu arada İYİK’nin bir pastaneye kiraya verileceğini duyduk. Demek ki, Boğaz’da içkili yerleri bu yolla engelleyecekler.)

gopekibi@gmail.com


Bebek semti= Çıkmaz sokak

BEBEK semti zaten girilmesi ve çıkılması güç bir geçitti. Yeni açılan Midpoint durumu ciddi olarak kötüleştirdi. Daha birkaç lokanta, kafe açılacağı söylenmekte. Midpoint’ın yanında Kırıntı’nin hazırlıklari sürmekte. Bugün Bebek’e ambulans girmesi, girenin oradan çıkabilmesi en az 20 dakika sürmekte.

Tek çözüm; Arnavutköy- Baltalimanı arasında mutlak park yasağı getirmektir.

Prof. Dr. Çelik KURTOĞLU

ckurdoglu@gmail.com

Cop değil destek lazım

Dr. Sabiha Alatan Çaycı, 1 Mayıs için önce şu tespiti yapıyor:

1 Mayıs gösterileri en temel hak ve özgürlüklerin kullanılması olarak algılanmalıdır. Ülkemizde 1 Mayıs gününün daha başka bir anlamı da vardır.

1977’nin 1 Mayıs’ı unutulamaz.

Bir dönemde sendikal faaliyetleri ve siyasi görüşlerinden dolayı işten atılanların, sürgün ve işkenceye maruz kalanların, hapse atılanların ve yaşamlarını kaybedenlerin saygıyla anıldığı bir gün olarak yaşanmaktadır.

1 Mayıs kutlamalarının bir siyasal hak olarak güvenceye kavuşturulması gerekmektedir.

Öyle, hükümetin ’Emek ve Dayanışma Günü’ ilan etmesi gibi olayı geçiştirmek değil.

İKTİDARIN AÇMAZI

Bugün Taksim’de 1 Mayıs kutlamaları için toplanılması girişimine karşı valinin veya hükümet sözcüsünün "Bu kanunsuzdur" demesi, toplantıyı kanunsuz kılmaz... Çünkü hukuk devletinde kanunsuzluk yasanın yasakladığı bir şeyi yapmak ve bunun yargı kararıyla da kesinleşmesidir.

Hükümetin görevi, kanunları uygulamaktır. Neyin kanunsuz olduğunu söylemek değildir.

Anayasa’da yer alan sosyal devlet ilkesi gereği bugün emekçiyi coplamak değil, desteklemek lazımdır.

Okuyunuz

’TURİZM Valisi’ Lütfi Yigenoğlu’nun başına gelenler.

SURİYE ile emlak sorunlarımız niye çözümlenmiyor?

www.hurriyet.com.tr

Yalçın Bayer’de.


Biliyor musunuz

KÜÇÜKÇEKMECE Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın bu hafta sonu hava, kara ve denizyolu ile ilçe halkından genç ihtiyar 1000 kişi ile Çanakkale’ye çıkarma yapacaklarını belirterek, 19 Nisan-30 Mayıs arasında Çanakkale Şehitler Abidesi’ni ziyaret edenlerin sayısının 20 bini bulacağını açıkladığını... BEYOĞLU’ndaki Rebul’un markasının doğuşunun 113. yıldönümü nedeniyle ’Gençlerin Gözüyle Beyoğlu’ konulu bir fotoğraf yarışması ve resim sergisinin düzenleneceğini (www.rebul.com)... İZMİT’in sevilen avukatlarından Oğuz Arın’ın, emeklilik yıllarında çıkardığı ’Hayatım İzmit’ isimli anılar kitabının gelirini, KYÖD (Yoksul Çocukları Okutma Derneği’ne bağışladığını... İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İETT’deki metrobüs araçlarının ihalesiz alımına ilişkin 100 milyon dolarlık yolsuzluk iddiasını www.medyakulak.com sitesinin ortaya çıkartmasına rağmen hiçbir gazetenin bu kaynağı göstermediğinin dikkat çektiğini...

KADIKÖY Eğitim Mahallesi’den bir not... Mahallemizin imar durumu 4 yıl önce 3.5 kattı. İmar durumu yükselecek, kentsel dönüşüm olacak deyip duruldu. Ne hikmetse projeden hala haber yok.

Kadıköy Belediye Başkanı, "Büyükşehir Belediyesi bekletiyor, onay vermiyor" diyor. Neden Büyükşehir’i sıkıştırmıyor Selami Bey... Büyükşehir ve Kadıköy’e göreve çağırıyoruz. Bizleri sadece seçim zamanı hatırlamayınız.
Yazarın Tüm Yazıları