Folklor ekibi kaza geçirdi: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Folklor ekibi kaza geçirdi: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2008 10:40

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibini taşıyan midibüs, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrildi, halk oyunları eğitmeni Salih Gökdemir'in eşi Şennur Gökdemir öldü, 32 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

İŞTE FECİ KAZADAN FOTOĞRAFLAR

Kaza, dün saat 17.30 sıralarında Manisa- Akhisar Karayolu Boğazhan Mevkii’nde meydana geldi. Aydın Sultan Hisar Festivali’ne katıldıktan sonra Bursa'ya gitmek için yola çıkan Bursa Nilüfer Halk Dansları ekibini taşıyan Fuat Sakarya yönetimindeki 16 BLD 15 plakalı midibüs, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrildi. Bir süre yolda sürüklenen midibüs şarampole yuvarlandı. Kaza sırasında öğrencilerden bazıları araçtan fırlayarak yola savruldu.

Kazada, halk oyunları eğitmeni Salih Gökdemir'in eşi Şennur Gökdemir hayatını kaybetti, 32 kişi de yaralandı. Yaralılardan eğitmen Salih Gökdemir ile sürücü Fuat Sakarya'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralılar, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla Manisa, Akhisar ve Saruhanlı'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Yaralı öğrencilerden Arda Ersavcı, “Nasıl olduğunu anlamadık, birden midibüs yan yattı ve kaymaya başladı. Hava yağışlıydı. Uyuyan arkadaşlar hazırlıksız yakalandığı için çoğu savruldu. Biz tutunarak savrulmadan kurtulmayı başardık” dedi.

Kazada yaralananların isimleri şöyle:

Elif Gökdemir, Salih Gökdemir, Sinan Özer, Ahmet Sevim, Ceren Yümlü, Karan Kavdar, Naziye Yazıcıoğlu, Abdullah Sağır, Özge Çobanoğlu, Hülya Arslan, Arda Eravcı, Murat Vasip, Demet Dinç, Buğracan Deniz, İlayda Sevim, Tunahan Orakçı, Bahadır Bayrak, Meltem Tensöz, Aykut Bayer, Dilan Olgun, Nimet Gültekin, Nükteda Altınel, Samet Meriçli, Ayberk Can Öztürk, Serdar Güney, Gülbahar Albayrak, Aslıhan Yümlü, Ertan Kerimli, Merve Coğrama, , Fuat Sakarya ve ismi öğrenilemeyen iki kişi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!